С днём победы!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 09 май 2007 17:22

Марш славянки

Встань за Веру, Русская Земля!

Много песен мы в сердце сложили,
Воспевая родные поля.
Беззаветно тебя мы любили,
Святорусская наша земля.

Высоко ты главу поднимала -
Словно солнце твой лик воссиял.
Но ты жертвою подлости стала -
Тех, кто предал тебя и продал! ПРИПЕВ:
И снова в поход!
Труба нас зовет!
Мы вновь встанем в строй
И все пойдем в священный бой.
Встань за Веру, Русская Земля!

Ждет победы России святыня.
Отзовись, православная рать!
Где Илья твой и где твой Добрыня?
Сыновей кличет Родина-мать.

ПРИПЕВ.

Все мы - дети великой Державы,
Все мы помним заветы отцов
Ради Знамени, Чести и Славы
Не жалей ни себя, ни врагов.

Встань, Россия, из рабского плена,
Дух победы звоет: в бой, пора!
Подними боевые знамена
Ради Правды, Красы и Добра!

ПРИПЕВ.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Сря 09 май 2007 17:23

Като гледам снимките от завода на АЗЛК си мисля, че това е крайния резултат от това да купиш лиценз за двигател от стар модел BMW, да му направиш купе модел 50-те години, да го продаваш 40 години и да чакаш блестящи финансови резултати :screwy

Като гледам спора, още се чудя как не сте стигнали до въпроса: Кой съсипа селското стопанство!?! Хи хи хи! :013:

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 09 май 2007 17:41

bboikov написа:Като гледам спора, още се чудя как не сте стигнали до въпроса: Кой съсипа селското стопанство!?! Хи хи хи! :013:

Айде стига спамец от мен!

Последна промяна от w_smith на Сря 09 май 2007 18:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Сря 09 май 2007 17:46

Е е е е момчета, ударихме го на политика, а в България от това и футбол всички разбираме, нали така! Хи хи хи! :red card

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Сря 09 май 2007 18:20

R@do написа:Вставай, страна огромная, Вставай на смертный бой С фашистской силой темною, С проклятою ордой!

Пусть ярость благородная Вскипает, как волна,- Идет война народная, Священная война!

Как два различных полюса, Во всем враждебны мы: За свет и мир мы боремся, Они - за царство тьмы.

Дадим отпор душителям Всех пламенных идей, Насильникам, грабителям, Мучителям людей!

Не смеют крылья черные Над Родиной летать, Поля ее просторные Не смеет враг топтать!

Гнилой фашистской нечисти Загоним пулю в лоб, Отребью человечества Сколотим крепкий гроб!

Встает страна огромная, Встает на смертный бой С фашистской силой темною, С проклятою ордой.

Пусть ярость благородная Вскипает, как волна,- Идет война народная, Священная война! 1941

За мен няма по-голям марш от този.Снощи я слушах по радиото и ми напълни душата.Не мисля че трябва да подценяваме стореното от Съветската армия и руският народ по време на войната.Иначе няма да се различаваме много от тези които говорят за турско присъствие в България и разходка из Батак. :wink:

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Сря 09 май 2007 18:39

Ако говориш за марша като културен феномен - да, но се страхувам, че в Руската империя нещата вървят ръка за ръка - политика+култура+енергиини изтчници = колонзация. Това е политиката на всички големи народи с традиция в колонизирането. :a boi de

Между другото не се хваля, но о о... съм доктор на филологическите науки, държавният ми изпит бе по Руска класическа литература /6/, но ненавиждам шовинизма на големите нации, по специално на руската, много сме близо. :duel

Потребителски аватар
hitzata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hitzata » Сря 09 май 2007 19:46

Момчета,искам да споделя с вас накратко два спомена от пребиваването ми в Екатеринбург през 96г.и Мюнхен през 2000г.а вие си направете изводите...И в двата случая бях на работа.Аз съм обикновен човек и за 40г.съм се нагледал на доста неща! Преди карах 412комби/втора ръка/,сега пасат Б2комби/пак втора ръка/,но единия път ме посрещнаха с"БРАТЯ СЛАВЯНИ",а другия с"ШАЙЗЕ/лайно/".Не ги упреквам,знам само че в95% сме си виновни ние българите,и най-вече продажните ни управници...

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Сря 09 май 2007 20:52

bboikov-говоря за стореното от Съветската армия и руският народ ,а не за плановете и амбициите на техните управници. :wink:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 09 май 2007 21:33

Каквото и да си бръщолевите тук, ако не беше др. Сталин, сега нямаше да си пишем. Нали знаете какво е било положението на славяните в идеологията за превъзходството на нациите. А ако не е бил Сталин с желязната си ръка и многомилионнтата Русия, сега щеше да правим едни стойки пред някой Ханс или Гертруда.
Не ме разбирайте погрешни, да живея в Германия е най-голямата ми мечта, както и Германия е примерът ми за това как се строй една държава, НООООООООООООО, пред стореното от Русия през Втората световна война - ПОКЛОН.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 10 май 2007 8:58

mladvampirTDI написа:Нали знаете какво е било положението на славяните в идеологията за превъзходството на нациите. А ако не е бил Сталин с желязната си ръка и многомилионнтата Русия, сега щеше да правим едни стойки пред някой Ханс или Гертруда.
...
Това което написа е пълна глупост.Поинтересувай се защо в Украина ненавиждат руснаците,какво е РОА,кой е генерал Власов,защо в състава на SS има бронеизтребителна легия "Георги Сава Раковски" и най вече какво са правили белогвардейците по време на войната...инак и аз съм го чувал че славяните са тор и че децата идват от щъркелите.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Чет 10 май 2007 18:45

Нямам нищо срещу руския народ или който и да е народ. Големите нации са такива - свръх амбициозни, водят колониална политика. Шанса на България е в това да успее да отстои свои позиции в ЕС. Има един стар принцип - Чърчил го пише - "Бии за да те уважават!" Ако бяхме останали извън ЕС доста щяха да ни бият. Оттук нататък зависи от нас и никой друг:
1 Тези, който избираме;
2. Регионалната политика;
3. Най-накрая да се научим, че има правила и те важат за всички.

П.П. Зависимостта от Русия може да бъде много опасно нещо - нашите бандити могат само да гледат и да се учат от руската олигархия. А тя ако ще идва няма да "цепи басма" на никого. Предпочитам правилата на ЕС.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 10 май 2007 19:13

Няма хубава диктатура или робство.
Дата 9-ти май за едни е победа, но за други началото на мачкане със съветски(не руски) ботуш и то не само индиректно на чужди нации и народите им, а и пряко собственият си. Който желае може да провери колко души от СССР са умрели на фронта през 2-та световна и колко в лагери или в подземията за разпит на НКВД и други служби без съд и присъда.
А англичаните и американците просто са имали приоритети и стратегически интереси, а нашата скъпа родина просто не е попадала в тях. Освен това Сталин е бил с по-силна позиция от тях в края на войната и при преговорите е наложил своята схема. А и ние сме имали традиционно по- близки отношения с Германия и Русия.
Както е видно от тази победа насам ние още не можем да се оправим. А до преди това сме можели да се разходим с влак до Париж за 1 златен български лев, защо ли?
В историята има много спорни въпроси с "ако", но нека да не тръгваме в тази насока, че няма край.
В този смисъл денят на Европа е някак по-красив празник.

Нека всеки да празнува, това което намира свой за празник, въпреки че той отмина. Но както се казва "лошо нема", може да се празнува два, три дена :D, важното е весел повод да има .

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Чет 10 май 2007 19:54

dpp ако ще черпиш кажи къде да дойда :lol: измъкнах се от жената бате :drunk хи хи хи!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 10 май 2007 20:05

bboikov написа:dpp ако ще черпиш кажи къде да дойда :lol: измъкнах се от жената бате :drunk хи хи хи!

:beer :lol: Готов съм брат, в кв. "Гео Милев" с/у пощата. След 45 мин. Гааас. :wink:

Просте ни ми, на нас за ОФФ-а. Леле позаплетох се вече.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 10 май 2007 20:17

dpp написа:
bboikov написа:dpp ако ще черпиш кажи къде да дойда :lol: измъкнах се от жената бате :drunk хи хи хи!

:beer :lol: Готов съм брат, в кв. "Гео Милев" с/у пощата. След 45 мин. Гааас. :wink:

Просте ни ми, на нас за ОФФ-а. Леле позаплетох се вече.
А така,аз тамън си тръгнах от квартала и вие заформихте веселбата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”