Климатика избран моля споделете преди да се броят парите ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 18 сеп 2007 9:17

momo 1 написа:....
та мисълта ми е че ако помещението ти е с свястна дограма и нямаш намерение да правиш 28 градуса зимата да си вземеш 12 инвертор малайзия /1425 лв с златна крта/ ,ще ти върши идеална работа.
....

Зимата ще искам да си ми е топло колкото се може повече с малко дете съм и няма начин :(. Аз сам и без отопление ще мина за това ми е толкова болна темата да не се окаже да хвърля куп пари и после зимата освен климата да пускам и още радиатори :?

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 18 сеп 2007 15:12

Разположение, етаж, дограма, изолация, мощността да не е на "прага" за съответното помещение, Панасоника да е от Малайзия, а не от Китай и т.н. - писано е мн., няма кой-знае какво да се добави, освен 1 - в почти всички упътвания към климатик /вкл. и на Самсунг/ към края, за отоплението, със ситен шрифт пише нещо от сорта: "Ако темп. в помещението не Ви удовлетворява, си вкл. допълн. ел. уреди"... Изводите си ги правете Вие, но ако ни "стегне" качествен студ /през деня да си остава яко минус, а нощем и сутрин -25 и надолу/, пак ще се търсят "конвенционални" отоплителни уреди, често произведени - цитирам 1 колега - "в китайската част на Турция"... :twisted:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 18 сеп 2007 15:33

:shock :shock

Край отказвам се да купувам какво и да е било.
Ще ходя някаква фирма и да викам някой майстор да си дойде да си види да си сметне, да си монтира да си ми даде гаранцията. А на мене да ми е мирна главта.

Няма смисъл от бързане тея от Техномаркет като ги питам нещо само ми вдигат рамена и викат "абе би трябвало да затопли помещението"

Би трябвало не би трябвало нали не са те хората които ще го плащат тоя уред 1 година :evil: :evil:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 18 сеп 2007 15:49

и да си сметне, да си монтира да си ми даде гаранцията.

Хах ..да си сметне.... а бе ти си интересен човек , колега :D Наплюнчва пръста, почесва се под ухото, и казва : "тука е само за ХХХХ ..... тъкмо имам ....парите толкова, че е много тръбния път...ти нали и за топло я искаш... ок ... разбрахме се "
Иначе за монтажаи гаранцията нямаш грижи ..особенно като го измислиха това с посещението всяка година за профилактика и то платена .. :wink: Хитро а ? :wink:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 18 сеп 2007 16:04

juve написа:
Наплюнчва пръста, почесва се под ухото, и казва : "тука е само за ХХХХ ..... тъкмо имам ....парите толкова, че е много тръбния път...ти нали и за топло я искаш... ок ... разбрахме се "

Чакай малко сега искаш да кажеш, че като дойде човек от фирма пак ще ми го "сложат" без дори да го разбера а и от горе на това ще си и платя за ***** ?

Баси и живота хем ти го монтират като са ти го "слажили" и си плащаш отгоре :lol: :lol:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 18 сеп 2007 16:43

Adnan написа:
juve написа:
Наплюнчва пръста, почесва се под ухото, и казва : "тука е само за ХХХХ ..... тъкмо имам ....парите толкова, че е много тръбния път...ти нали и за топло я искаш... ок ... разбрахме се "

Чакай малко сега искаш да кажеш, че като дойде човек от фирма пак ще ми го "сложат" без дори да го разбера а и от горе на това ще си и платя за ***** ?

Баси и живота хем ти го монтират като са ти го "слажили" и си плащаш отгоре :lol: :lol:
днес те гледам фърчиш като линейка на горе на долу :wink: взимай си една 12ка на панасоник инвертор и да ти е мирна главата :wink: аз съм с такъв от много време нямаш грижа и зиме и лете :wink:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 18 сеп 2007 17:22

:lol: Ето и едно леко цитатче взето от тук -> http://proclima-bg.com/Faqs.aspx -
Купувайки климатик вие ще можете да се отоплявате през есенно пролетния сезон, реализирайки икономия от около 65%, но Вие не си решавате въпроса с отоплението за зимата, или не при същата енергийна ефективност.

Ключовите думи са есенно-пролетния сезон :lol: ...аз също прежалих 1100 лв за клима юни месец,но не очаквам от него чудеса относно отоплението,особенно при една сурова зима.
Съвета ми към Adnan(особенно при наличито на бебе) е да се замисли за едни истински уреди за отопление през зимата-парно(на газ примерно),камина и други подобни.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 18 сеп 2007 17:52

Adnan написа::shock :shock

Край отказвам се да купувам какво и да е било.
Ще ходя някаква фирма и да викам някой майстор да си дойде да си види да си сметне, да си монтира да си ми даде гаранцията. А на мене да ми е мирна главта.

Няма смисъл от бързане тея от Техномаркет като ги питам нещо само ми вдигат рамена и викат "абе би трябвало да затопли помещението"

Би трябвало не би трябвало нали не са те хората които ще го плащат тоя уред 1 година :evil: :evil:
колега не се отказвай тези от маркета не разбират нищо лично съм ходил да ги проверя и се оказва че са гола вода!вземай Панасоник Е15 и нямаш грижа вътрешното тяло е с размер на 12ка и струята е еднаква а и има пет степени на вентилатора ! послушай ме от 7 год. монтирам климатици и може да се каже че съм в час с нещата :wink:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 19 сеп 2007 8:01

titi28 написа:колега не се отказвай тези от маркета не разбират нищо лично съм ходил да ги проверя и се оказва че са гола вода!вземай Панасоник Е15 и нямаш грижа вътрешното тяло е с размер на 12ка и струята е еднаква а и има пет степени на вентилатора ! послушай ме от 7 год. монтирам климатици и може да се каже че съм в час с нещата :wink:

:bowdown :bowdown

Точно това и мисля да направя живот и здраве !

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Сря 19 сеп 2007 8:06

До тука разбра ли за Panasonica ,или трима сме ти малко :lol: :lol:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 19 сеп 2007 8:25

momo 1 написа:До тука разбра ли за Panasonica ,или трима сме ти малко :lol: :lol:

Последно Panasonic => http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09006435
Въпреки, че няма изписани екстри. Дори не виждам, че е клас А но здраве да е. Но много сериозно мисля да не го купувам от technomarket'а много ме разочароваха в обслужването :(.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 19 сеп 2007 9:44

Колега Adnan, отиди и го виж "на живо", убеди се, че е малайзийски, сравни цените и гаранционните условия и на др. места, и скачай. Можеш да попиташ и чичо Гугъл за характеристики, ревюта /да не са "рекламни".../, потребителски отзиви - може и да излезе доста инфо... Но при една истинска, сериозна - "руска" зима, се подготви психически /и финансово... :cry: / за вкл. на конвенционални електроуреди и по-сериозни сметки за ток...

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Сря 19 сеп 2007 10:09

Аз скочих на едно Фуджицу 12ка, 1560лв с монтажа,3год гаранция, два пъти клас А.Много добър външен вид и тих.Ще видим зимата как ще се представи :roll: :lol: Казаха ми, че 12ката е за 110куб.м. въздух.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 19 сеп 2007 14:56

Аз скочих на едно Фуджицу 12ка, 1560лв с монтажа,3год гаранция, два пъти клас А.Много добър външен вид и тих.Ще видим зимата как ще се представи

няма какво да гледаш .... приготвяй бирите , че не си се минал :!: Ех ...как ми е останало на сърцето Нокриа от същия производител ......нечовешка гадина , ама кинтите - олеле - мале ...http://www.bulclima.com/bg/category/16-stenno-tawanen-tip.html

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 19 сеп 2007 15:01

juve написа:
Аз скочих на едно Фуджицу 12ка, 1560лв с монтажа,3год гаранция, два пъти клас А.Много добър външен вид и тих.Ще видим зимата как ще се представи

няма какво да гледаш .... приготвяй бирите , че не си се минал :!: Ех ...как ми е останало на сърцето Нокриа от същия производител ......нечовешка гадина , ама кинтите - олеле - мале ...http://www.bulclima.com/bg/category/16-stenno-tawanen-tip.html

И тука цените къде ги видя ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”