Петиция в подкрепа на образованието

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 26 сеп 2007 8:24

joker написа:Когато тялото е гладно,унизено и в изтъркани стари дрехи.....когато мислиш за телесното си оцеляване.....душата мълчи и се крие в най-тъмните ъгли на сърцето.....а без жива душа сърецто е само просто механична помпа....без живи сърце и душа ти не можеш да съживиш душите на другите!
Срам за всички укоряващи нашите учители съдаващи бъдещето на нацията.....срам за журналисти като МИЛЕН ЦВЕТКОВ и други подобни платени трубадури на властимеющите настройващи обществеността срещу създателите на българската интелигенция......СРАМ и ПОЗОР!!!!!

Аз пък казвам евала на Милен Цветков, защото им го каза много точно, как ще вдигнат на всички учители по 100%, като половината са "мърша"
Ми те тогава ще ревнат и полицайте че искат 100%, както и лекарите
ми то и аз ще ревна с колегите тук

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 26 сеп 2007 9:04

dude написа:Аз пък казвам евала на Милен Цветков, защото им го каза много точно, как ще вдигнат на всички учители по 100%, като половината са "мърша"

Mилен е поредния простак, който се взема на сериозно в Българското медийно пространство. Не му пука на него ни за стачка ни за нищо. За него е вашно студиото му да е пълно с клакьори, продукт на настоящата образователна система. Tочния израз Джокера го е заковал по-горе "журналист организирани групови сеанси" - стадо което не е в състояние да мисли!
Може и половината учители да са мърша, но това е в резултат на целенасочената политика през последните 15 години. И ако само 50% от учителите са мърша, то поне 75% от учениците стават такава. И ако учителите искат заплата сега, политиците трябва да мислят за поне 50 години напред, какви ще бъдат тогава сегашните ученици. Само че на теб и на персо май не ви се отдава да мислите за период понапред от 1 седмица!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 26 сеп 2007 9:40

joker написа:По дяволите !!!!....на моменти се чувствувам като последния мохикан!

последният мохикан беше пич :wink:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 26 сеп 2007 9:43

batmilko написа:
joker написа:По дяволите !!!!....на моменти се чувствувам като последния мохикан!

последният мохикан беше пич :wink:

И все още е :wink:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 26 сеп 2007 9:43

Аз си дадох моя глас но какво е това :
Общо подписи: 2078
:shock само толкова малко ? :?

Образованието е злато!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: Петиция в подкрепа на образованието

Мнениеот santo_trafficante » Сря 26 сеп 2007 9:46

batmilko написа:Аз го направих!
:arrow:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 26 сеп 2007 9:51

Подкрепям искането.
Крайно време е да се отстояват твърдо исканията за нормално и достойно съществуване в България.
Смятах изобщо да не пиша, но след като се начетох на недомислици писани от колеги тук не се стърпях. Наистина не трябва да се сравняват несравнимите неща, професии и т.н. Всеки труд е ценен сам по себе си и заслужава съответстващо заплащане.
Явно и аз съм от поколението получило достатъчно добро образование, за което съм благодарен на преподавателите си. Сигурно си спомняте, че наскоро имаше анкета(мисля, че инициативата беше на Нова телевизия) с ученици на които задаваха сравнително лесни въпроси(по география, история и др.) от материя, която са изучавали и мнозина се оказаха без елементарни познания. Интересното беше, че повечето от анкетираните показаха "завидни" познания за песни и имена на "велики" фолк звезди, имена на филми и актьори и др. подобни.
Лошото е, че от една сравнително високо образована нация, тенденцията през последните 10-тина г. е да вървим в обратната посока. За някои образовани, начетени, амбициозни и същевременно ловки и хитри личности това е изключително добре, защото какво по-хубаво от едно стадо с притъпено мислене, че то се води като малко кутре. Сигурно има и учители с по-слаби възможности и недобър подход към преподаването и учениците, но повечето от тях се отсяват естествено. Сигурно е обаче, че и в много семейства се гледа отгоре отгоре на образованието на децата(по ред причини) и обикновенно се сещат сериозно затова малко преди момента за кандидатстване във ВУЗ.

Браво за писаното от batmilko, joker, yossarian, wv-fenkata и др. колеги, все пак има надежда...

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 26 сеп 2007 10:34

yossarian написа:
dude написа:Аз пък казвам евала на Милен Цветков, защото им го каза много точно, как ще вдигнат на всички учители по 100%, като половината са "мърша"

Mилен е поредния простак, който се взема на сериозно в Българското медийно пространство. Не му пука на него ни за стачка ни за нищо. За него е вашно студиото му да е пълно с клакьори, продукт на настоящата образователна система.
М Само че на теб и на персо май не ви се отдава да мислите за период понапред от 1 седмица!

А дали Милен е простак или не няма значение, нито дали му дреме за стачката, просто това, което каза е вярно.
Не може държавата да субсидира една гилдия, а други не
Аз не искам да храня учителите с моите данъци, предпочитам да ги дават за благоустройство и т.н. А не за заплати на пиячи на кафе. Ако са кадърни учителите мисля знаеш какви пари от уроци си докарват

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 26 сеп 2007 10:36

Подкрепих ... 2к + гласа са .. давайте още.. какво са половин милярд лева за заплати.. какво са някакви 100 процента .. хехе

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 26 сеп 2007 10:40

300лв - са 10лв на ден, като се сложи транспорт, консумативи - ток вода ... и за храна нищо не остава

И аз подкрепям, защото ако всеки тръгне да се оправя кой как може не мърша ами не знам какво ще остане при учителите,
няма как да има първо резултати, а после заплати, защото само обещават с години, инфлацията расте ... и те са хора
и те деца гледат и като няма парса изчезват и после що имало само мърша .... с трици маимуни не се ловят :!:

А колкото до това че и други ще ревнат - ами нека да ревнат
тогава господа управляващите ще разберат колко добре "управляват"

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 26 сеп 2007 10:49

аз съм раздвоен
поради мои си причини

апропо нема вече частни уроци по 10 лв :roll: толкова беха по моуе време

Потребителски аватар
gogul
Автомобил:
Двигател: 1989
Контакти:

Мнениеот gogul » Сря 26 сеп 2007 10:51

И как смяташ да си докара с частни уроци допълнително,кадърна учителка в детска градина,която се занимава с деца от 2 до 7 години?
А те са с децата ни точно в първите 7 години -нали се сещаш!

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 26 сеп 2007 10:56

вижте, аз съм навит да им дадат 20-30% ама 100, е тея вече се улеха
нека им дадат 30% и да има некакво оценяване и на добрите да се дават и повече.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 26 сеп 2007 10:57

Столична компания за градски транспорт е дружество, което не е бюджетно. А учителските заплати са бюджетни. За това не може да се сравнява. Все едно да ги сравнявате хората с тираджиите.
Иначе найстина е грехота да са толкова ниски заплатите.
Аз съм на мнение че учителите трябва да си протестират, а кабинета да намери начин да оптимизира работния им процес, това не е техен проблем, като има ясна политика за развитие на образованието, като се каже на един учител ще имаш днеска 10 учебни часа по 40 минути и това е. Утре като ти каже много ми е, да доиде за тея пари да работи някой дето не му е много.
Това е моето виждане.
Учителите имат искания, да има и министерството изисквания към тях.
Хем ще се отсее плявата или там както беше споменато по рано, хем ще се повиши ефективност.

Аз съм завършил строителен техникум, мнгого съм доволен от преподавателите си и не мога грам да се оплача и една лоша дума да кажа за които и да е , обаче там ни се обясняваха едни неща, дето сега напрактика разбирам че са други. Няма според тях нови технологии няма нищо.
С една даскалица спорихме цяла година, тя ми обясняваше че багерите можели да копаят до 6 метра дълбочина, аз и казах че не е така. Тя ми обясняваше че света не се развива. Във фирмата в която работя имаме два багера дето копаят по 16 метра..................

Последна промяна от zaro на Сря 26 сеп 2007 10:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 26 сеп 2007 10:57

много неточен пример, но ще го дам
работех като юрисконсулт като завърших през 1999 г.
заплата 300 лева бруто, т.е. 220 взимах някъде
5 месеца така и ми писна, учих юрид. англииски, ходих на курсове, търсих си работа и си намерих доста добре платена...бачкам си сутрин рано, после излизам по клиенти, връщам се, вечер пак пиша и работя и така...и за спам има време :lol:
въпроса е кардинален, от една страна ниски заплати-лошо образование-много учители-липса на контрол, нещата са свързани
ат друга страна-отиват в частния сектор и работят- в частно училище/детска градина се взимат по-добри пари
от трета страна такава е държавата
полицаите, военните и шофьорите взимат повече пари от лекари, учители и учени
затова ще пропаднем, още повече
СБЪРКАН е ЧИПА
п.с. в момента не им съчувствам, защото няма кой да ми гледа детето и съм НЕРВЕН

Върни се в “ОФФ-Топик - други”