помощ при избора на бойлер

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пон 01 окт 2007 8:15

brabus написа:
Viso написа:Вземай Елдоминвест - 80 л. е около 200 лв. с емайлиран казан - имам такъв от 10 год. - не е мръднал.

Ти ползваш ли го този бойлер?
Аз съм с такъв. В елитния ми квартал няма парно и се ползва нон-стоп. Миналата седмица го носих на гаранционен ремонт. Купен преди 4 г. (5 г. пълна гаранция), проби му водосъдържателя и изгоря нагревателя. Сега всичко без долната част с терморегулатора и копчето за захранването е сменено. Надявам се, че ще изкара още 3~4 години и после нов. Това ми е четвърти бойлер на Елдом Варна. Не знам как са другите фирми, но аз от 20 г не съм имал бойлер, който да си изкара пълната гаранция без проблеми.
Та практиката ми е следната: взимам Елодом, стискам палци да се прецака към края на гаранцията, подменят ми всичко и така се връзват 7~8 г. ползване mhihi

Постоянно стои включен. Веднъж му е сменян нагревателя и това е за 9-10 години. За новия апартамент съм купил пак "Елдоминвест" - изобщо не се замислих. Гледах и "Теси", "Фламина" и др. Има ги и казан от неръждавейка - гаранцията е 10 години.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Пон 01 окт 2007 8:18

Само не вземай Щибелелтрон в БГ са ментета, за 3 години протече и го хвърлих сега съм с Теси и съм доволен за сега, чувал съм че Елдома са по добри и май наистина е така

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Съб 28 юни 2008 14:05

Я да подновя темата, че и аз съм пред същата дилема.. иска ми се проточен, но се чудя на ток или на газ. На газ ме е страх да не вземе да изпуска от някъде... въпреки, че сега масово се газифицират, но знам ли. Преди няколко месеца ми разказаха за случай на задушаване на жена докато се къпела и изтекло газ и от парите на водата нищо не усетила и ... :?

Другия вариант е на ток проточен,но и при нас налягането привечер е слабо.. но така като гледам май това ще е най-добрия вариант...

Нещо да се е променила през тая година .. да имате нови мнения и препоръки,ще съм благодарен на всички. А също ако се сложи проточен на газ, налягането предполагам също има значение... ?

А някой има ли представа дали има проточен на ток, но да не е 3-фазен ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”