Важно за 12-ти клас !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 02 окт 2007 20:28

tskostov написа:
Jerom написа:Вие да видите какво ще стане,ако се отмени тази учебна година...Трагедия!!!

лелее представяте ли си ?????

Натам отиват нещата :roll:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 02 окт 2007 22:04

Vlad777 написа:Нека има матури! Пълно е с неграмотници наоколо!

Да съгласен съм. Аз завърших Строителния техникум и с 300 зора влезнах да уча висше (пак строителство), а има смотльовци, които и грам не отбират, но понеже в някои квартални училища им пишат ей така 6-ци, а на изпита препишат и влизат. Естествено тези след 1-ви курс прекъсват, защото им става тегаво...

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 02 окт 2007 23:53

Adnan написа:Лично съм за матурите, ако има успех под 4.50 или нещо подобно както си беше преди ( 1997 по мое време ).

Stefan написа:п.п. Сега да вземат да си върнат и казармата :twisted:

Това не го подкрепям ама хич по голяма дивотия и губене на време няма за 1.5 щях да си платия едната част от дръпнатите кредити.

Кво ви плаши тая казарма деева и мъжете деева :evil:

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Re: Важно за 12-ти клас !

Мнениеот Green_Madness » Вто 02 окт 2007 23:56

Precisionpower написа:Съжалявам че я пускам темата но аз съм 12-ти клас и искам да завърша с тези матури кадето ги сложиха изведнъж една голяма част от 12-тите класове няма да минат заради тях това са горе доло около 80% ! http://maturi08.hit.bg/

Да ти имам проблемите колега... :shock mhihi 8) Недей реви, ами чети, завърши и влез Висше. Айде.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 03 окт 2007 0:15

Според мен тазгодишните дванайсетокласници не трябва да имат матури защото въобще не са подготвяни по програма за матура! За матури според мен може да се готвят сегашни осмокласници на които спокойно може да се изгради такава програма която да ги образова на ниво и когато те станат дванайсти клас да имат матура. Учениците които сега са 12, 11, 10, 9 просто няма смисъл да им дават матури щом като не са подготвени от "умните" ни стачкуващи учители. Айде от мен да мине на 9ти клас може да треснат матура ... още са млади, но на следващите няма смисъл. Съгласен съм че с всяко година поколението затъпява все повече и повече. Не мога да понеса и факта че някакви 9 годишни тарикатчета ми се разхождат с цигари, псуват и пият и се мислят за тарикатите на квартала, а не осъзнават че са смешни. Аз завърших тази година и сега съм студент. Радвам се че премахнаха матурите поне за нас ( за сега ) защото нямаше да мога да я взема ( както аз така и много други ) В часовете ни по повечето предмети учителите не ги интересуваше какво праим. То не бяха карти, говорене на групички все едно си на пазара и сме играли с учителката по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и ЛИТЕРАТУРА на "Бикове и кравички". С другата си говорихме за "Биг Брадър" и какви ли още не глупости, но не и учене. НЕ СМЕ ВИНОВНИ УЧЕНИЦИТЕ ЗА ЗАТЪПЯВАНЕТО НИ, А "ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ" УЧИТЕЛИ КОИТО УЖ НИ ОБУЧАВАТ, А ВСЪЩНОСТ СИ КЛАТЯТ УЯ И СИ РОВАТ У П....ТЕ ( С ИЗВИНЕНИЕ ) А политиката на скапаната ни държава ( то тя е скапана заради политиката ) е под всякаква критика ! Толкоз от мен. Успех на дванайсто класниците и дано им махнат матурите !!!

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 03 окт 2007 8:09

Хора спокойно бе ,матурите ще са само върху материала за 11 и 12 клас.Така ,че малко по сериозно учене и сте готови :)

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Сря 03 окт 2007 10:10

Завършилите скоро знаят как стоят нещата с образованието. Но хората, които са завършили преди повече от 10 години си нямат и на идея за каква анархия става въпрос в момента в училищата. Аз дето уча в едно от най- елитните училища в Стара Загора (Търговската гимназия) съм свидетел как ученик казва на учителя си " Внимавай да не ти изстине мястото" или пък учителя: -"Ела да те изпитам" ученика:- "Шанса да стана" !!!

Е това кажете ми какво е ??? Вижте какво се прави в час:
Изображение

Няма да давам повече компромати че ме е срам от собствените си съученици :evil:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Сря 03 окт 2007 11:49

napster написа:Е това кажете ми какво е ??? Вижте какво се прави в час:
Изображение

ем ние само карти,нема пари за лаптоп :D ,пък и не сме от най - редовните. :lol: лаерлез връзка има ли? :roll:

Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Сря 03 окт 2007 19:06

образование не се дава, то се взима! хич не ми пискайте ученичетата, че даскалите не ВИ учели, вие сте тези, които трябва да СЕ учите. матури в цял свят има, както има и такива хора, които нямат висше, но не са измрели, нали така? welcome to the real world, както казва баща ми, кадърните ще са добре, некадърните - ще им слугуват.

каква е тази българска мания 'учи, мама, за да не работиш', никога не съм я разбирал....като не искаш матура - спирай училището и ходи да зидаш. ако не щеш да зидаш, мълчиш и си налягаш парцалките.

ПС. сори, че 1вия ми пост е флейм, ама аз съм си хейтър по природа :oops:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 03 окт 2007 19:27

tL_ написа:образование не се дава, то се взима! хич не ми пискайте ученичетата, че даскалите не ВИ учели, вие сте тези, които трябва да СЕ учите.

Така е!Но я помисли като един ученик вижда,че учителя не държи ученика да има знания и разрешава да се играят примерно карти в час как с неговото пубертетско мислене ще реши,че за него е по добре да си учи редовно отколкото до се треска картите.Естествено че ще предпочете картите.Венаги има и изключения,но болшинството от ученицити са такива само да отбият номера...

Потребителски аватар
tL_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tL_ » Чет 04 окт 2007 18:54

проблемът е двупосочен, в това спор няма. :) принципно, повече съм на страната на учителите, но не споря, че и сред тях има безхаберници, нехранимайковци и некадърници. всичко това обаче би се решило (според мен), ако се направи образованието платено. така да се каже - да се поставят и двете страни - ученик+родител от една и учител+учебно заведение от друга - в конкуренция.

в крайна сметка, Еволюцията е прогресирала именно заради конкуренцията мвжду видовете и вътре във вида. защо това да е различно ? :)

Потребителски аватар
Ким
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ким » Чет 04 окт 2007 22:34

tskostov написа:ама колко тъп трябва да си ,че да не може да се справиш с тест по БЕЛ (само правопис и словоред) и някакъв анализ,за който трябва само да си прочел една две стихосбирки.....

Ако трябва да сме точни произведенията са доста повече от "една-две стихосбирки", за да се убедиш виж точка 2.1. => http://www.minedu.government.bg/opencms ... og_dzi.pdf
Тазгодишните дванайсетокласници ще изтърпят последствията на малоумните действия на тези, които са завършили преди 3-4-5 години, защото ако не бяха стачкували и бяха се озорили малко да положат матури, досега вече системата щеше да е утвърдена и ние с нашите оценки от матура (тези, които вземат такава, разбира се) щяхме да можем да влезем във ВУЗ, без да полагаме други изпити.
Аз така или иначе от нищо не се оплаквам, защото когато е трябвало съм правила каквото трябва и не се притеснявам, че ще се оакам. Даже се радвам, щото най-накрая всеки ще си получи това, което заслужава.

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 04 окт 2007 23:09

Ким написа:
tskostov написа:ама колко тъп трябва да си ,че да не може да се справиш с тест по БЕЛ (само правопис и словоред) и някакъв анализ,за който трябва само да си прочел една две стихосбирки.....

Ако трябва да сме точни произведенията са доста повече от "една-две стихосбирки", за да се убедиш виж точка 2.1. => http://www.minedu.government.bg/opencms ... og_dzi.pdf
Тазгодишните дванайсетокласници ще изтърпят последствията на малоумните действия на тези, които са завършили преди 3-4-5 години, защото ако не бяха стачкували и бяха се озорили малко да положат матури, досега вече системата щеше да е утвърдена и ние с нашите оценки от матура (тези, които вземат такава, разбира се) щяхме да можем да влезем във ВУЗ, без да полагаме други изпити.
Аз така или иначе от нищо не се оплаквам, защото когато е трябвало съм правила каквото трябва и не се притеснявам, че ще се оакам. Даже се радвам, щото най-накрая всеки ще си получи това, което заслужава.

колежке....може и да не са 2-3 стихосбирки,но ти сама помисли не е ли срамота да се оплакват дванадесетокласниците от тия матури???? срам и позор.... нищо особено не са !!!! това е лошото ..... а и спокойно,сега като анулират годината и абитуриентите ще имат време да се подготвят за матурки :twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”