състезание между Golf II 1.6 EZ и Alfa 155 1.8 16v TwinSpark

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 28 май 2005 10:59

ChampioN написа:Хайде и аз да пиша няколко реда, и на мен като на колегата, Уайт Пауа, не ми се сърдете за личното мнение............
Най-вероятно Алфата не е била наред, иначе голфа няма шанс.........
............
сега на второ мислене се замислям, че малко алфи са наред :lol:
..
Обаче съм сигорен, че ако си направят гонка да кажем на 200 хил км..................лично аз залагам на немеца, алфа, ланча, фиат или каквото и да било там, ще ръждяса първо, след това ще му се развалят половината механизми и електроника, ............доста собственици познавам на италиански коли.........общото между тях е че всички съжаляват че са се набутали с нещо развалящо се ........как да кажа.......по-често от колкото зайците правят секс..........., обаче за нищо на света не биха си признали..............но както и да е, аз лично залагам на VW :P

lol lol lol lol lol lol bowdown bowdown bowdown

WhitePower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WhitePower » Съб 28 май 2005 11:10

няма лош автомобил има лошо подържан автомобил

а и в момента не се сещам кое беше съсътезанието

взимат се няколко серийни автомобила и се пускат на писта за 24 4аса,точно като състезанието на Le Mans. Теста се организира всяка година от списание Auto.
Тази година колите които се състезаваха са от клас С (compact) ,както дизел така и бензин с мощност около 115кс и с предно или задно предаване
Като цяло 21 коли на 11 производителя ,които се караха от италянски и чужди журналисти,и от тест пилоти,които се въртяха на различните коли.
След 24 часа пришпорване на колите и спиране само за презареждане,смяна на гумите и пилотите,Аlfa 147 победи с 27 секунди BMW 118d и с 4 обиколки Honda Civic 1.6 V-tec
Алфата мина 642 обиколки , 2606.5 км със средна скорост от 108.5 км/ч ,сменяйки само веднъж накладки и три пъти вътрешните гуми,както се изисква в 24те часа на Le Mans, и с 626.1 литра бензин.
Забележете,че 27те секунди разлика ,за които стана въпрос по-горе са с BMW дизел,а ето и класирането при бензиновите коли:

1) Alfa Romeo 147 1.6 TS 642 обиколки (2606,5 km) средна скорост 108,542 km/h
2) Honda Civic 1.6 V-TEC Sport нa 4 giri
3) Citroën C4 Coupé 1.6 16V нa 7 giri
4) Toyota Corolla 1.6 VVT-i нa 11 giri
5) Mazda 3 1.6 16V нa 12 giri
6) Ford Focus 1.6 Ti-VCT нa 13 giri
7) VW Golf 1.6 FSI нa 15 giri
Audi A3 1.6 FSI нa 16 giri
9) Renault Mégane 1.6 16V нa 19 giri
10) BMW 116i нa 21 giri

И КОЯ КОЛА СЕ ЧУПИ НАЙ-МНОГО

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Съб 28 май 2005 11:16

Много нервен ми изглеждаш, колега Уайт Пауа, обикновенно когато мъжа не е доволен от колата си, става нервен......... я покарай VW и се почувствай добре.........ето ме мен, в момента.........Ай фийл со КУУЛ......беакоус Ай драйф VW.........енд ай ем хепи..........со зарежи тая италианска кола, сигорен съм че всеки месец и правиш нещо, или поне 6-7 мой приятели каращи фиат и ланчиа са така............та покарай немска кола, и ще видиш колко щастлив човек ставаш. :P

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Съб 28 май 2005 11:21

ChampioN написа:Много нервен ми изглеждаш, колега Уайт Пауа, обикновенно когато мъжа не е доволен от колата си, става нервен......... я покарай VW и се почувствай добре.........ето ме мен, в момента.........Ай фийл со КУУЛ......беакоус Ай драйф VW.........енд ай ем хепи..........со зарежи тая италианска кола, сигорен съм че всеки месец и правиш нещо, или поне 6-7 мой приятели каращи фиат и ланчиа са така............та покарай немска кола, и ще видиш колко щастлив човек ставаш. :P
bowdown bowdown bowdown bowdown bowdown Beer ЕВАЛА добре му го каза

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Съб 28 май 2005 11:24

по скоро да си купи японска и види какво е кола.
лично според мен всяка кола е хубава.Карам немска,италианска и японска и 3-те са хубави и нямат проблеми щот се потдържат. :wink:

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Съб 28 май 2005 11:40

Колеги няма смисъл да нападате човека с Алфата реално погледнато той е абсолютно прав за това ча двете коли са абсолютно несравняеми а за това че на състезанието се е разиграла баснята между костенурката и заека най вероятно вина има собственика на Алфата. За здравината на колите няма смисъл да се обсъжда проблема истината и че няма здрава кола а има добре поддържана и ако собственика е читав може и руска машина да си кара и да му е добре, от там нантатък всичко е въпрос на лично мнение VW ли ще караш Алфа ли или някакъв друг автомобил, всеки си има право на мнение. Не ви прави чест обаче да се заяждате с него човека си беше напълно учтив и в това че кара Алфа няма нищо лошо и ако искаме да сме добри шофьори трябва да уважаваме всички автомобили както на улицата така и във форумите.

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Съб 28 май 2005 11:43

Ivcho написа:Колеги няма смисъл да нападате човека с Алфата реално погледнато той е абсолютно прав за това ча двете коли са абсолютно несравняеми а за това че на състезанието се е разиграла баснята между костенурката и заека най вероятно вина има собственика на Алфата. За здравината на колите няма смисъл да се обсъжда проблема истината и че няма здрава кола а има добре поддържана и ако собственика е читав може и руска машина да си кара и да му е добре, от там нантатък всичко е въпрос на лично мнение VW ли ще караш Алфа ли или някакъв друг автомобил, всеки си има право на мнение. Не ви прави чест обаче да се заяждате с него човека си беше напълно учтив и в това че кара Алфа няма нищо лошо и ако искаме да сме добри шофьори трябва да уважаваме всички автомобили както на улицата така и във форумите.

Така си е кой каквото харесва това да кара

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Съб 28 май 2005 11:47

pugsy написа:
Ivcho написа:Колеги няма смисъл да нападате човека с Алфата реално погледнато той е абсолютно прав за това ча двете коли са абсолютно несравняеми а за това че на състезанието се е разиграла баснята между костенурката и заека най вероятно вина има собственика на Алфата. За здравината на колите няма смисъл да се обсъжда проблема истината и че няма здрава кола а има добре поддържана и ако собственика е читав може и руска машина да си кара и да му е добре, от там нантатък всичко е въпрос на лично мнение VW ли ще караш Алфа ли или някакъв друг автомобил, всеки си има право на мнение. Не ви прави чест обаче да се заяждате с него човека си беше напълно учтив и в това че кара Алфа няма нищо лошо и ако искаме да сме добри шофьори трябва да уважаваме всички автомобили както на улицата така и във форумите.

Така си е кой каквото харесва това да кара

И знаеш ли къде е уловката........за повечето хора...........че си мислят че карат различни коли.............както каза Италианска, Немска, Японска............

знаеш ли кое им е общото............доста неща........а голяма част от тях.......са и български :twisted: ......дори и в Новия Пасат........но спирам да говоря 8)

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pugsy » Съб 28 май 2005 11:52

разлики прилики не виждам кой знае какво но и 3-те си ме кефят.

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Съб 28 май 2005 12:20

WhitePower написа:Алфата мина 642 обиколки , 2606.5 км със средна скорост от 108.5 км/ч ,сменяйки само веднъж накладки и три пъти вътрешните гуми,както се изисква в 24те часа на Le Mans, и с 626.1 литра бензин

Каква е тая алфа която харчи 23,82л./100км.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 28 май 2005 12:30

EZ бърза кола mhihi
М/удругото четох в един сайт че ГОЛФчетата които излизат от завода с карбуратор Кейхин са 80,3к.с. :!: Наистина се усеща разлика :arrow:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Съб 28 май 2005 12:31

MK2 написа:
WhitePower написа:Алфата мина 642 обиколки , 2606.5 км със средна скорост от 108.5 км/ч ,сменяйки само веднъж накладки и три пъти вътрешните гуми,както се изисква в 24те часа на Le Mans, и с 626.1 литра бензин

Каква е тая алфа която харчи 23,82л./100км.
много мощна...150 коня mhihi

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 28 май 2005 13:30

Flatmo написа:Проблема при мен е че скоросте са много дълги на 5-та 120Км/ч = 2800rpm а на 4-та са към 3300 но оборотомера ми самоделка може и да греши...

Почти не ти греши оборотомера :wink:
Със същия голф и ск. кутия 4Т на 5-та с 2800 съм няколко км след 130!
А на 4-та със 3300 малко преди 130 :wink:
На 5-та с 3300 на 160 :lol: ма нема пауър да развърти :(

Потребителски аватар
Dic
Автомобил: Seat Leon 1M
Двигател: ARL
Контакти:

Мнениеот Dic » Съб 28 май 2005 20:29

Извинете ме, но според мен, това е една от най-смахнатите теми на форума. То добре е да си ги мерите, да сте фенове на марката :lol: (също като мен), но чак пък толкова - граници няма. Не ме разбирайте погрешно, в случая съм склонен съм да вярвам на колегата (коли всякакви), но все пак се сравняват несравними неща!

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Съб 28 май 2005 23:29

пускаите фоерверките и да си ходим 8)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”