Mухъл по стената?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пет 19 окт 2007 22:37

и аз имах такъв проблем, но решението е само едно:
първо махаш мухъла със нещо САВО май се казваше препарата, след това правиш малък ремонт- като на тази стена слагаш изолация ДЕПРОН 6мм (не повече от 30 лева ще ти излезе) шпакловаш с мрежа за да не се напука, и боядисваш, и забравяш за мухъл (пък и стената през зимата ако я пипнеш е топла - много готина изолация - хем много тънка, хем е твърда не като фибрана дето се деформира само като се допреш :wink: )
успех

Потребителски аватар
ionov
Автомобил:
Двигател:

Re: Mухъл по стената?

Мнениеот ionov » Съб 20 окт 2007 0:11

DAXC написа:
ionov написа:
DAXC написа: След това напояваш гъбичка с белината и избърсваш мухъла. После няма да си личи, че е имало мухъл.
Успех.

колега интересно,но или аз имам грешна информация или тя е невярна,защото знам че мухъла не трябва да се бърше защото се разнася :roll: :gruebel

Пробвано е. Не се размазва. Вече 2-ра година няма и признаци за поява на мухъл. На когото съм казал и е пробвал метода е останал изключително доволен. И всичко за около 2 лв.

Избора си е Ваш.

ами за моя радост засега не ми се налага да правя такъв избор отново :) а щом ти нямаш проблеми значи може и да се позабърше :lol:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Mухъл по стената?

Мнениеот kossel » Съб 20 окт 2007 4:10

scuba написа:Имам гаден проблем с тези гъби!!!
Миналата година правех ремонт на детската стая... Сега гледам, че се е появила влага и тапетите са почнали да заминават.
ИНТЕРЕСНОТО е, че влагата се появи ОТ ДОЛНАТА страна на стената (от към пода)
Бих приел да има влага, ако келеша от горе ме наводнява, но горната част на стената е суха!!! :shock :shock
Според вас на какво може да се дължи тая влага. Как мога да я премахна. И ЗАЩО, за Бога, СЕ ПОЯВЯВА ОТДОЛУ!!!

П.с. живея на първия етаж и под мен има някво общо мазе, но не е абонатна станция

И аз имам подобен проблем, това лято махнах тапетите към стената с мухала, боядисах я с латекс за мокри и влажни помещения на боро и после залепих тапета ... засега е добре , моята дограма е 6 камерна на БЛИК с тройно стъкло, забелязах че на самата дограма има пробити малки дупчици и предполагам че са да не се овлажнява много. Ще чакам зимата да видя как е отвън -10 а вътре 20 градуса , дали ще има ниагара по стъклата. Четох и за още един метод за махане на влага от стени ... използва се някаква термо мазилка, която се използва за камини с микрогранули ...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”