Каква акумулаторна отверка да си купя?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
аз си купих райдар от бриколаж за 30лв...12 волта....ми кат за тез пари е савсем приличен.... за хоби е идеално...поне аз сам доволен... по стечение на обстоятелствата имам още две такива машини... и не сам имал проблеми с нито една....а доста работа сам свърщил...да живей братския китайски народ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
silent написа:аз си купих райдар от бриколаж за 30лв...12 волта....ми кат за тез пари е савсем приличен.... за хоби е идеално...поне аз сам доволен... по стечение на обстоятелствата имам още две такива машини... и не сам имал проблеми с нито една....а доста работа сам свърщил...да живей братския китайски народ...
Има ли Рейдъра възможност да работи на ток от зарядно само , засега съм се спрял пак на боша, но това че действа само на батерия не ми харесва ама хич

Това,ако си професионалист....
Battery pack voltage 4,8 V
Capacity of battery pack 1,25 Ah
Maximum torque, soft 5 Nm
Maximum torque, hard 9 Nm
Drilling diameter in
- Steel 3 mm
- Wood 6,5 mm
No-load speeds 0 - 200/0 - 600 /min
Drilling spindle thread 1/2" -20 UNF
Chuck capacity 0,5 - 6,5 mm
Weight (including battery pack) 0,66 kg
Аз ползвам 2-3 такива,
и вече 3-та година при зверски натоварвания упорито не искат да се трошат
Battery pack voltage 12 V
Capacity of battery pack 2 Ah
Maximum torque, soft 22 Nm
Pulse torque 26 Nm
Maximum torque, hard 53 Nm
Drilling diameter in
- Steel 10 mm/6 mm
- Wood 25 mm/16 mm
No-load speeds 0 - 450/0 - 1.600 /min
Chuck capacity 1,5 - 13 mm
Weight (including battery pack) 1,7 kg
АКО вземеш "METABO" ,не забравяй да регистираш продукта на сайта,за да ти важи гаранцията!
А на този сайт можеш да потърсиш
http://www.profi-bg.eu/index.php?option ... &Itemid=26

Battery pack voltage 4,8 V
Capacity of battery pack 1,25 Ah
Maximum torque, soft 5 Nm
Maximum torque, hard 9 Nm
Drilling diameter in
- Steel 3 mm
- Wood 6,5 mm
No-load speeds 0 - 200/0 - 600 /min
Chuck capacity 0,5 - 6,5 mm
Weight (including battery pack) 0,66 kg
Аз ползвам 2-3 такива,
и вече 3-та година при зверски натоварвания упорито не искат да се трошат

Battery pack voltage 12 V
Capacity of battery pack 2 Ah
Maximum torque, soft 22 Nm
Pulse torque 26 Nm
Maximum torque, hard 53 Nm
Drilling diameter in
- Steel 10 mm/6 mm
- Wood 25 mm/16 mm
No-load speeds 0 - 450/0 - 1.600 /min
Chuck capacity 1,5 - 13 mm
Weight (including battery pack) 1,7 kg
АКО вземеш "METABO" ,не забравяй да регистираш продукта на сайта,за да ти важи гаранцията!
А на този сайт можеш да потърсиш
http://www.profi-bg.eu/index.php?option ... &Itemid=26
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Asen_D написа:...
колега батерията на метабото не важи MH не държи заряда дълго иначе имам оферта за 160лв. цял куфар с тази отверка.
Е тва ме хвърли в оркестъра ама скъпооо 300кинта.

плавни обороти-електронно регулируеми, метални работни части , просто като я пипнах и се изкефих , като отлята на ръката и разбира се LI-ion
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:silent написа:аз си купих райдар от бриколаж за 30лв...12 волта....ми кат за тез пари е савсем приличен.... за хоби е идеално...поне аз сам доволен... по стечение на обстоятелствата имам още две такива машини... и не сам имал проблеми с нито една....а доста работа сам свърщил...да живей братския китайски народ...
Има ли Рейдъра възможност да работи на ток от зарядно само , засега съм се спрял пак на боша, но това че действа само на батерия не ми харесва ама хич
е много екстри искаш от китаъка за 30лв....Кат се замисля като дойде време да и сменям батериите ако дойде тжа време де...ще ми излезат повече пари от тези дето сам дал за всичко...
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:
колега батерията на метабото не важи MH не държи заряда дълго иначе имам оферта за 160лв. цял куфар с тази отверка.
Е те тва не го разбрах

По въпроса имах един Блек анд декер акумулаторна отверка за домашни условия, 35 лв чисто нова я купих преди 4 години.
Родих се с нея, на батерии, ама те са смянвани само един път, оригиналните в комплекта са доста добри, много бях доволен.
Сега в тук в щатско ги гледам същите отверки, но забелязвам че има разлика в продукта /материали и качество/ което ме навежда на мисълта че може и да имат спад в качеството

Щом ще я ползваш за домашни условия, взимай която харесаш всяка една от горепосочените става

ето я въпросната отверка:

L&R написа:Asen_D написа:...
Е тва ме хвърли в оркестъра ама скъпооо 300кинта.
плавни обороти-електронно регулируеми, метални работни части , просто като я пипнах и се изкефих , като отлята на ръката и разбира се LI-ion
За 3-3.5 часа непрекъсната работа,батерията е повече от добра+това батериите са 2 и зарядно.Плавни обороти + импулс+тресчотка.
Ако искаш мога да ти дам да пипнеш и моята,за да се убедиш че е като отлята на ръката

Е и цената на Метабо-то е доста стряскаща

L&R написа:Отвъд теорията на коктейла"отверка" искам да се обоснова защо държа на Li-ion батерия, защото заредена веднъж тази батерия, на непрофесионалиста като мен като му се наложи да и ползва заряда след месец-два-три той ще бъде 90% от 100-те, а не като на MH 40% от 100-те .
Това да ти е проблема

В такъв случай вземай по-евтиното и си свиркай!
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:
Metal Hydride
Това с обикновенни батерийки AA ли баца - super вариант!
и аз си мислех за тва, та значи според мен тези батерии ще държат повече от заряд до заряд т.е. ще ги зареждаш по рядко отколкото другите, тва че им се губи част от заряда е нормално, ама пък не са органичени от брой зареждания. То и аз си предпочитам Ли-йон понеже можеш да я слагаш на чарджера когато ти скефне

да с обикновени АА баца, а можеш да си вземеш и зареждаеми некви ГП-та 2400 Мха и си 6

Върни се в “ОФФ-Топик - други”