Хилд...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 01 ное 2007 22:35

titi28 написа:това си е една голяма измама която я разбираме ние по младите но пенсионерите над 65 год. им звучи много хубаво и си мислят че са направили инвестицията на живота си!но реално не е така не се знае колко време ще живеят след ипотеката те защо не им правят застраховка живот :roll:

Ти луд ли си?
Никой не прави застраховка живот на 70 годишен човек.

Аз не бих сключил договор, ако другата страна печели като умра. :lol:
Имам обратното , застраховка живот, на засрахователя съм му нужен жив и здрав.
Лошо ще бъде ако на тия песионери започват да им се случват "случайни" злополуки.
От години я има практиката грижа срещу имот, и мисля много безпомощни хора се опариха.

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Чет 01 ное 2007 22:45

Veso101 написа:Аз не бих сключил договор, ако другата страна печели като умра. :lol:

Именно

Veso101 написа:Лошо ще бъде ако на тия песионери започват да им се случват "случайни" злополуки.
От години я има практиката грижа срещу имот, и мисля много безпомощни хора се опариха.

Направо ще им препродадат имотите и после разни съмнителни екземпляри ще дойдат и ще ги изгонят. После случайно централата на фонда ще затвори "за малко". И ще има окупация на ЖП линии и др. като през 1995.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 01 ное 2007 23:02

titi28 написа:това си е една голяма измама която я разбираме ние по младите но пенсионерите над 65 год. им звучи много хубаво и си мислят че са направили инвестицията на живота си!но реално не е така не се знае колко време ще живеят след ипотеката те защо не им правят застраховка живот :roll:

па тия пенсионери деца немат ли..?
кат нещат да слушат, или са решили да живят .. след 65...
па и не чуват друго...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 01 ное 2007 23:12

Божков написа:Идеята със заема е, че имаш парите на камара, ползваш ги за изплащането му - докъдето стигнат. А нали цялата работа е с идеята, че не ти остават повече от 10-15 години живот.

Няма да се получи, направи една проста сметка, да видиш, че при този вариант губиш страшно много. Бърза справка с онлайн калкулатора на ОББ показва, че кредит за 10 години (ако вобще някой отпусне такъв на 67 годишен мъж) на стойност 100 000 лева води след себе си вноски от около 1100 лева на месец. Да предположим, че пенсионера ще има и още около 500 лева разходи на месец - сумата е 1600 лева на месец. това за 5 годинки прави точно 96 000 лева... с други думи, пенсионера след 5 години остава на улицата без пари, без жилище ...

Нали се сещаш, че е по-добре Хилд да ти плащат по 500 лева на месец доживот + 10% от стойността на имота кеш в началото? Поне от кредит е по-згодния вариант... въпреки, че кредит на пенсионер е по-скоро супер изключение и то само за краткосрочни кредити.

Това, което казва Вили за инвестиционни фондове и т.н. звучи много добре, но за хората поне от нашето поколение. Каква финансова култруа може да има Бай Иван? Много е чувал за фондове, акции и трендове :wink:

Иначе, това което прави Хилд в БГ го има навсякъде и лично аз не виждам нищо лошо. Ако си я докарал дотам, че наистина няма на кого или какво да разчиташ... в смисъл децата са те отписали отдавна, няма роднини на които да оставиш имота след теб... пука ли ти като умреш какво ще стане с него? По-важно е да не мизерстваш последните години от живота си.

В България в момента има десетки хиляди мизерстващи пенсионери с по 120-130 лева пенсии и същевременно живеещи в собствени жилища за по 100 000 евра :wink: Както се казва, парите са хвърлени по земята и просто някой трябва да се наведе и да ги вземе. Опитват се да го направят Хилд, предполагам, че цялата анти-хилд-кампания е дело на следващия конкурент на този пазар (най-вероятно голяма банка или финансова група тип банка+застраховател).

Някой по-горе писа, че много хора досега са изгорели от схемата "имот срещу издръжка" и то най-вече от роднини, защото това е обичайната практика да подариш имота на сина/дъщерята без да плащаш много такси и данъци... Обаче е друг въпроса дали децата ще те гледат както подобава (а ние си скъсваме задниците за тях сега) или ще стискат палци да пукнеш по-бързо, че да се нанесат в по-голямото жилище в центъра ...

Ето и едно нещо, което много хора пропукат да кажат в новините:
Ако HILD не плати определения месечен доход, договорът се прекратява и автоматично възрастните хора възстановяват собствеността си

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Чет 01 ное 2007 23:37

musura написа:...Нали се сещаш, че е по-добре Хилд да ти плащат по 500 лева на месец доживот...

Нали не мислиш сериозно че "доживот" е реално? Освен ако не умре човека до 1-2 години.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 01 ное 2007 23:45

Божков написа:
musura написа:...Нали се сещаш, че е по-добре Хилд да ти плащат по 500 лева на месец доживот...

Нали не мислиш сериозно че "доживот" е реално? Освен ако не умре човека до 1-2 години.

Защо да е нереално? Средна продължителност на живот за мъжете в БГ - около 75 години, това означава че средно мъж пенсионер живее 8 години след пенсионирането си :wink: С други думи 96 месеца по 500 лева са точно 48 000 лева. Нали не се съмняваш, че почти всеки един апаратамент в София струва повече? А след 8 години, дали няма цената да се е качвала поне с по 10% на година? С други думи - ако днес апартамента ти струва 50 000 лева и изглежда супернеизгодно за Хилд да ти платят 48 000 лева за него, то същият този апартамент след 8 години ще струва поне 95 000 лева :roll: и това при положение, че ръста на цените на недвижими имоти спадне до 10%, защото в момента е доста по-голям.

Ясно е, че Хилд го правят за да печелят. Никой в днешно време не прави нищо на аванта за някой и е прибързано да се обвиняват, че са мошенници и т.н. без реални доказателства :idea:

Най-големия проблем, който медиите разтръбиха е, че нямало надзор над дейността им, можело да изгорят пенсионерите :wink: Ами и аз мога да изгоря, като си купя куци акции на борсата... ама сега да затворят борсата ли? А и си мисля, че точно там където няма надзор и държавна намеса, конкуренцията спомага бизнеса да се развие качествено и без дефекти :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 01 ное 2007 23:49

Ако го правят чрез договор за издръжка и гледане, което е малко вероятно, и все пак, под някаква подобна форма, по силата на която да е ясно, че ако Хилд не си изпълняват задълженията, пенсионерът може да го развали, всичко ще е наред. Тези договори най-лесно се развалят, макар и по съдебен ред.
П.П: Мусура, в Сливен ли си, че утре идааа...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 01 ное 2007 23:54

dobrinb написа:Тези договори най-лесно се развалят, макар и по съдебен ред.

Доколкото разбрах от предаването на Милен Цветков - е точно това :wink: Отделно всеки български съдия ще застане на страната на българския пенсионер :wink: и надали ще има спънки за разваляне на договора, ако не се изпълнява.

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Пет 02 ное 2007 9:14

musura написа:... всеки български съдия ще застане на страната на българския пенсионер...

Ти да не живееш извън БГ? Каква е тая наивна убеденост? Въобще не е сигурно на чия страна ще застане съдията, особено ако падне някой $ отнякъде.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 02 ное 2007 9:41

има си съдилища .. монетата винаги има две страни

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 02 ное 2007 10:39

Според мен няма никаква нужда Хилд да замислят измама в бизнес от който могат да печелят достатъчно добре ако работят коректно. Просто бъркат в очите на някои, които дълго време правеха далавери с имоти, но за тях нямаше надзор... :evil:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 02 ное 2007 23:00

Veso101 написа:

Ти луд ли си?
Никой не прави застраховка живот на 70 годишен човек.

Аз не бих сключил договор, ако другата страна печели като умра. :lol:
Имам обратното , застраховка живот, на засрахователя съм му нужен жив и здрав.
Лошо ще бъде ако на тия песионери започват да им се случват "случайни" злополуки.
не колега аз несъм луд я помисли реално колко начина има да умориш един възрастен човек над 70 год. без да успее никой да докаже нищо най лесно с психически атаки и последващи инфаркти инсулти и т. н. !идеята е че след ипотеката не се знае колко дълго ще живееш и именно там е уловката да си без застраховка живот всеки все пак има наследници който немогат да дадат на един пенсионер 300лв. месечно а Хилд ги дава и като пукнеш имота остава за тях за наследниците нищо!я да ги задължат да правят и застраховка живот и след смърта да изплащат обещетения на роднините какво ще правят тези от Хилд :roll: според мен фалит и това си заслужават :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 02 ное 2007 23:40

titi28 написа:идеята е че след ипотеката не се знае колко дълго ще живееш и именно там е уловката да си без застраховка живот

за втори път - никоя застрахователна компания не прави застраховка "живот" на пенсионери :idea: също така почти никоя банка не дава кредити, особенно дългосрочни, на пенсионери :idea:

Нека разсъждаваме върху тази основа.

Колегата dlug го е казал много добре - няма никакъв смисъл от далавери и измами в бизнес-модела на Хилд, тези неща отдавна са измислени и действат в целия свят и са печеливши навсякъде, но в крайна сметка целта на всяко едно предприятие е да носи печалба на акционерите си.

Типично родна черта е, във всяко едно начинание да се търсят някакви далавери, мошенничества и т.н. :wink:

Ако искаш пари за някаква услуга си кожодер, ако го правиш безплатно - си некадърник, защото ако си кадърен, няма да го правиш без пари ... абе объркани разбирания :wink:

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Съб 03 ное 2007 0:24

"тези неща отдавна са измислени и действат в целия свят" - musura, откъде си толкова осведомен какво и къде действа? Дай малко по-подробна информация. Щото за Хилд чухме че се опитвал да действа и в Унгария, но май са ги прогонили. Това ли е действане по целия свят?

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Съб 03 ное 2007 0:26

Tyan написа:има си съдилища .. монетата винаги има две страни

Точно

Върни се в “ОФФ-Топик - други”