Какво става с този долар $???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 02 ное 2007 23:52

hilqdarka написа:Но с високия си стандарт(заплати) ЕС може да привлича специалисти от където си изка (включително Близкоя изток) към чийто труд се САЩ се стреми и се опитва да привлече (защото е най-заплатен и води до най-голям приход за съоатветната страна).
п.п. В спора има много неизвестни, които е трудно да се предвидят ще почакаме и ще видим какво ще стане (Нямам претенции че съм прав на 100%)

Но освен висок стандарт, ЕС има и най-застаряващото население. Не само, че трябва да привлича специалисти, ами трябва да привлича и всякаква хора, за да може да се поддържа системата работеща. Само че щатите са много по-напред в това отношение, защото го правят от много години, докато ЕС сега се сетиха.

Според мен обаче, победителя от спора ЕС - САЩ ще са Китай, които в един момент ще се окажат, че са сила Но.1 :wink: и в това съм почти убеден. Само си представи света след 20-30 години - дали ще е останало нещо, което да се произвежда извън Китай и Индия? А след това? Ами ако Китай решат един ден да спрат да прозизвеждат? Дали няма да окуцее цялата световна икономика? Не ми се мисли за вариантите, но ще има веселба :wink:

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 02 ное 2007 23:57

musura написа:
hilqdarka написа:Но с високия си стандарт(заплати) ЕС може да привлича специалисти от където си изка (включително Близкоя изток) към чийто труд се САЩ се стреми и се опитва да привлече (защото е най-заплатен и води до най-голям приход за съоатветната страна).
п.п. В спора има много неизвестни, които е трудно да се предвидят ще почакаме и ще видим какво ще стане (Нямам претенции че съм прав на 100%)

Но освен висок стандарт, ЕС има и най-застаряващото население. Не само, че трябва да привлича специалисти, ами трябва да привлича и всякаква хора, за да може да се поддържа системата работеща. Само че щатите са много по-напред в това отношение, защото го правят от много години, докато ЕС сега се сетиха.

Според мен обаче, победителя от спора ЕС - САЩ ще са Китай, които в един момент ще се окажат, че са сила Но.1 :wink: и в това съм почти убеден. Само си представи света след 20-30 години - дали ще е останало нещо, което да се произвежда извън Китай и Индия? А след това? Ами ако Китай решат един ден да спрат да прозизвеждат? Дали няма да окуцее цялата световна икономика? Не ми се мисли за вариантите, но ще има веселба :wink:

За Китай съм съгласен там работата много сериозна как ше ги преборим след време незнам
:Две човечета си стискат чъцете(немога да намеря емотинката)::beer :beer

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 02 ное 2007 23:59

hilqdarka написа::beer

:handshake :wink:

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Съб 03 ное 2007 0:00

musura написа:
hilqdarka написа::beer

:handshake :wink:

:да:

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Съб 03 ное 2007 0:15

:039: :019: :да:

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Съб 03 ное 2007 11:54

Тъкмо мислех да напиша нещо,но вие сте изчерпали теметата и сте абсолютно прави.САЩ е страната с най-голям външен дълг в света и е в техен интерес за момента поевтиняването на долара.Същото важи и за износа им.В мнението на musura за дългите цикли в икономиката също има резон.Друг е въпроса дали с тези непрекъснати войни доверието в долара ще се запази,но тук е необходим по-сериозен анализ,пък и този въпрос е малко повече политически.....

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Съб 03 ное 2007 14:58

Мерси колеги за изчерпателния анализ :wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Съб 03 ное 2007 15:34

musura написа:

:да:
Цяла Америка е залята с Китайски стоки - дрехи обувки всичко.
Китай много сериозно е завладял световните пазари. Имайте предвид че още не са стъпили така сериозно на нашия пазар както ние си мислиме. Ние просто не представляваме пазар. В България фирма със 200 души служители е голяма, в Китай фирма с 30 000 служители е малка.
Според мен Европейската общност не може да се пребори с Китай на пазара дори тук в Европа, въпреки всичките ограничения и така нататъка. Мащабите са съвсем различни.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Съб 03 ное 2007 16:48

Някога в един вестник, имаше статия за Нострадамус..., затова как предсказанията му се сбъдвали.
Примери мисля бяха дадени с Хитлер, войната..., имаше и още но не си ги спомням.
Това, което помня, е че един професор твърдеше, че предсказанията винаги са били под форма за по нататъшно размишление, а не нещо конкретно и просто всичко е било плод на нашата фантазия и на съвпадения....
.... Та тогава, много добре си спомням, пишеше за още едно негово пророчество за бъдещето, а то гласеше:
" Светът, ще бъде завладян от жълтата раса..."
Честно казано, тогава много ми стана меко казано смешно, защото беше времето, когато САЩ и бившата СССР, разполагаха с достатъчно военна мощ, че която и да е от тях, можеше да ги заличи всичките "жълтурковци", като мравояд мравуняк!
... Сега, няколко години по- късно,... може би си фантазирам, може би е и съвпадение, но започвам да си мисля, че нещата вървят към икономическо завладяване... :roll:
Отплеснах се от темата, ама вече го написах- прати :D

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Вто 06 ное 2007 2:07

musura написа:Преди 7-8 години четох една прогноза на един икономист, който твърдеше налудничево, че долара щял да падне до 1.20 лева и петрола да стигне до 100$ за барел (тогава беше 24$). Много се смяха тогава всички разбирачи... та склонен съм да му вярвам - долара гони 1.30 а барела е около стотачка. Същия този пич обясняваше явлението с някаква цикличност в икономиката и твърдеше, че след 1.20лв ще последва дългогодишен възход на долара, до нива от около 2.20 лева - но това ще се случи в период от около 10-15 години.

Реално погледнато САЩ имат интерес от слаб долар и това е начина им да финансират настоящите си нужди. Разбира се остава и риска, че ако прекалят, нещата могат да станат необратими. Примерно големите им кредитори като Китай, ако решат да си сменят валутните резерви от USD в EUR ще стане веселба. Но май китайците са си добре така, защото и те се възползват от слабия долар за да завладеят тотално световния пазар.

Всичко е много вярно :да:

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Вто 06 ное 2007 5:53

Доста странна ми е на мен икономиката на щатите като цяло. От по-сериозни урагани само застрахователните компании губят 20млрд, 09/11 се говореше за 60млрд загуби + нечовешките разходи за отбрана, преди близо година пак имаше срив на борсата отново с 50-60млрд минус, обаче нищо не се отразява драстично на живота, няма увеличения от сорта на по 20-30% всяко първо число. От петък до днес бензина скочи с 35 цента, никой обаче на вие за увеличение на храни, сметки, имам чувството че никой не е забелязъл. Общо взето лъха на стабилност отвсякъде, ще видим докога, прекалено е тихо за да няма буря скоро.

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Вто 06 ное 2007 9:18

reinhard написа:Тъкмо мислех да напиша нещо,но вие сте изчерпали теметата и сте абсолютно прави.САЩ е страната с най-голям външен дълг в света и е в техен интерес за момента поевтиняването на долара.Същото важи и за износа им.В мнението на musura за дългите цикли в икономиката също има резон.Друг е въпроса дали с тези непрекъснати войни доверието в долара ще се запази,но тук е необходим по-сериозен анализ,пък и този въпрос е малко повече политически.....

Ами хитра стратегия са измислили американците. Вземат пари на заем от света, с тях плащат на най-способните пак чужденци да дойдат да работят при тях и вървят напред. Влагат много във войска и няма кой да дойде да си търси парите.

Пък ние какво правим - изнасяме резерва в чужбина (може би САЩ) за да вземаме "лихва", специалистите и те избягват и оставаме изостанали и без капитал в наличност. Но с умни икономисти които знаят как да "раздвижат" парите. Войска също не ни е нужна щото няма какво да брани.

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Вто 06 ное 2007 17:02

http://banks.dir.bg/2007/11/06/news2302017.html

заглавието е обратно на рекламата на Глобул "Лошото предстои"

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 06 ное 2007 17:04

musura написа:
Според мен обаче, победителя от спора ЕС - САЩ ще са Китай, които в един момент ще се окажат, че са сила Но.1 :wink: и в това съм почти убеден. ....

Това още Сталин го е казал: Англия е бивша световна сила, САЩ са настоящата, а бъдещата е ...Китай

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 06 ное 2007 17:10

brabus написа:
musura написа:
Според мен обаче, победителя от спора ЕС - САЩ ще са Китай, които в един момент ще се окажат, че са сила Но.1 :wink: и в това съм почти убеден. ....

Това още Сталин го е казал: Англия е бивша световна сила, САЩ са настоящата, а бъдещата е ...Китай

и индия !!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”