Софийският военен съд призна за виновни

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 11 ное 2007 1:52

mediapool.bg написа:Ангел Димитров -Чората бе със съмнителна репутация – твърдеше се, че е бил свързан със силови структури. Веднага след смъртта му в публичното пространство бе тиражирана версията, че е притежавал списък с корумпирани полицаи, сред които и участници в “ареста” му. Дори от МВР обявиха, че ще се провери достоверността на тази информацията, но до публичното обявяване на резултати от проверка не се стигна. Министър Румен Петков обаче бе принуден да отстрани ръководителя на благоевградската полиция.

Никой не казва, че нещо е честно или нечестно, нито защитавам престъпниците, а точно напротив. Добрата новина в случая е, че доказани престъпници са осъдени. Лошата новина е, че както винаги в БГ, това по-скоро е частен случай, а не масова практика и реално повечето боклуци са на свобода. А под боклуци разбирай както мутри, крадци, наемни убийци, така и униформени "служители на реда", на които единствената цел е да рекетират, да крадат, да бият и да убиват даже, а не да пазят закона :idea:

Абсолютно погрешно е, да поставяме всички полицаи под един знаменател и искренно се надявам, а и съм почти сигурен, че повечето са съвестни, честни и отговорни хора, които си вършат работата почтенно, но и в тяхното стадо има мърша, това е факта.

Мой роднина, офицер в МВР, споделяше навремето, че с неговата заплата не може да си позволи, да ходи с автомобил на работа всеки ден и ползва градски транспорт. Същевременно негов подчинен сержант си ходи с лъскавото 3-4 годишно БМВ на работа и вобще не му дреме... Предполагам, че е спечелил повече парици, от извънредни дежурства...

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Нед 11 ное 2007 2:07

musura написа:[...

Аре постави се на мястото на потърпевш.имаш дъщеря,тя е изнасилена във всички,набарваш го тоя цървул смотан,кво би направил а?аре кажи ми,че би го дал на съд,ще ме излъжеш нали ;) Аре стига бе,аре да ги скапеме нещастниците бе,аре бе,аре беееееееееее,стига сме търпяли ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 11 ное 2007 2:20

Huizel написа:
musura написа:[...

Аре постави се на мястото на потърпевш.имаш дъщеря,тя е изнасилена във всички,набарваш го тоя цървул смотан,кво би направил а?аре кажи ми,че би го дал на съд,ще ме излъжеш нали ;) Аре стига бе,аре да ги скапеме нещастниците бе,аре бе,аре беееееееееее,стига сме търпяли ;)

Бате, кротко, личи си, че си разтроен нещо.

Аз наистина имам дъщеря и ако нещо се случи с нея, много ясно, че ще направя всичко възможно, за да полича възмездие, независимо по какъв начин. Но както казваш ти, случило се нещо много лошо, аз отивам и пребивам до смърт нещастника. Той умира (заслужено, може би), но аз редно ли е, след като съм го убил, да отида в затвора за 15-20 години? Нали за това си говорим - пито, платено.

И пак казвам, проблема в БГ е, че една птичка пролет не прави... като станат осъдените 100-200, тогава вече можем да си говорим, за някакъв напредък.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Нед 11 ное 2007 10:47

musura написа:...

И пак казвам, проблема в БГ е, че една птичка пролет не прави... като станат осъдените 100-200, тогава вече можем да си говорим, за някакъв напредък.
Интересно ми е дали някой вярва че в България ще има напредък и ще станеме нормална европейска държава?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 11 ное 2007 11:04

А онова говно Кьосев дето застреля 16 годишната Елеонора Димитрова в центъра на София през януари 2001 как му се размина само с 4 г. затвор от които няма и един ден излежан?!?
Полицията пази своите...

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Нед 11 ное 2007 11:08

не точно полицията правосъдието ги пази, неможе за доказано убийство едни да получават условна присъда , а други 20 год.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 11 ное 2007 11:14

В общи линии положението е:
"Стани кука за да не ти пука..."

Имал съм възможността да поживея 7-8 години извън милата ни родина. Имам впечатления от полицията в другите държави.
Само тук съм срещал подобно гнусно отношение...
Някак си недопустимо е когато ме спрат за проверка на документи да се заяждат с мен, да ми говорят на келеш и копеле, да ме заплашват и да упражняват психологически тормоз над редовен гражданин който с данъците си им плаща заплатите!
Когато в България полицията започне да служи на обществото вместо да го тормози и изнудва може и да тръгна към по-добро нещата....

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 11 ное 2007 14:05

Да съм ги карал да бият закопчан, безпомощен,човек до смърт????и то до такава степен пребит....че смлян .......Че с нечисти сенчести дела се е занимавал това е ясно на всички ... ...... но за това си има следствие, прокуратура, съд ......а не да окопчаеш някой и да го мелеш ... и после ама инфаркт получи бе,..... ама много зверска съпротива оказа един на пет човека ....кофти сега че цялата група ще го ядат а не само виновните ..... и то то групата има хора пропити със сигнали за корупция и тъмни дела ...

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 11 ное 2007 23:29

Аман от хора, като Чората и такива като него :evil:
Законите са ни перфектни, но хората, които ги изпълняват, са "НЕПЕРФЕКТНИ", ако мога така да се израза :evil:
Такива, като Чората, с лопата да ги ринеш :evil:

п.с.
Форума е направен да си помагаме, не-виждам защо трябва да обсъждаме "Боклук, като Чората или Боклуци като него
:evil:

:lock:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 11 ное 2007 23:52

petko5 написа:Форума е направен да си помагаме, не-виждам защо трябва да обсъждаме "Боклук, като Чората или Боклуци като него :evil:

:lock:

Никой в случая не обсъжда боклуци като него, а обсъждаме радстната новина, че най-накрая има осъдени боклуци по дело за убийство :idea:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 12 ное 2007 9:41

А никой не предположи,че може би по този начин сплашват
полицията като цяло-за да не си върши работата.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 12 ное 2007 11:42

i.e.i написа:А никой не предположи,че може би по този начин сплашват
полицията като цяло-за да не си върши работата.
Убийства на заподозряни не мисля че влизат в длъжностната характеристика на полицаите... Явно не им е точно това работата

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 ное 2007 11:49

полицай в затвора
знаете ли ко ги правят там :roll:

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Пон 12 ное 2007 12:00

Pichaga написа:полицай в затвора

Да са мислили навреме ... :smackbum

В конкретния случай няма никакво значение, че убития е бил престъпник. Каква е гаранцията, че следващия път няма да е някой невинен ...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 12 ное 2007 12:32

Mar написа:
Pichaga написа:полицай в затвора

Да са мислили навреме ... :smackbum

В конкретния случай няма никакво значение, че убития е бил престъпник. Каква е гаранцията, че следващия път няма да е някой невинен ...
А този убития, как разбра, че е бил престъпник? Доколкото знам не е осъден. А преди да те осъди СЪД си невинен!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”