Тема за водоструйки.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: Тема за водоструйки.

Мнениеот Сашо Белята » Сря 02 мар 2011 12:42

Skil имам лазерна ролетка и съм мн доволен , за водоструйките не знам но яко копират Бош.

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Сря 02 мар 2011 14:07

Не ги копират, а са купени от Бош през 1996 г. Иначе си са американска фирма основана през 1924 г. за "инструменти за дома". И производството им е копирано от Китай. Официалното им представителство в Европа е в гр. Брега - Холандия.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 02 мар 2011 14:40

След толкова добра информация какво те спъва, вземай :)

kibo_tom_8440

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пон 07 мар 2011 10:35

Така и направих, купих я от Практикер. Пробвах и долу-горе добре се справя, макар че не можем да говорим за сравнение с тази по автомивките, все пак това е любителска серия, а не професионална.
Моторчето ве е силно бръмчащо, силата на струята е поносима и за тези пари смятам че не можем повече да искаме.
Интересувам се дали има някакви специални грижи към двигателя за неговото по дълготрайно съхранение и използване.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 07 мар 2011 11:28

kibo_tom_8440 написа:Интересувам се дали има някакви специални грижи към двигателя за неговото по дълготрайно съхранение и използване.

Това можеби продавача консултант трябваше да ти го каже, влез им в сайта чети. И сега може дами кажеш къде живееш като се заполи да ме миеш и мен mhihi :screwy

pandox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pandox » Вто 12 юли 2011 8:05

Споделете мнения за водоструйка SKIL -ще бъде на промоция за 90 лв. накарайникът за пяна работи ли добре? Моля мнения за колеги които ползват тази водоструйка, че ми я хвалят в Практикер и даже, че добре разпенвала !!Има метална помпа и 5метра маркуч!! Може ли да се съединява маркучът и как се процедира ! Ще се ползва за кола и пране на килими от време на време!!

kibo_tom_8440

Мнениеот kibo_tom_8440 » Чет 14 юли 2011 15:03

Пратих ти ЛС!!!!

А, бай Семо ако платиш водата ще те къпнем. Като едно време в общите бани, плащаш само за водата, аз ще съм теляк.

obraqn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот obraqn » Нед 18 авг 2013 11:57

Здравейте преди 10месеца си купих водоструйка Керхер модел К-2,14 оставям мнението си тук като се надявам мнението ми да бъде от полза,реалността при мен е за 10 месеца водоструйката се развали 3 пъти първо дюзата на пистолета започна да пикае вместо да разпръсква водата след това протече маркуча на пистолета точно където влиза в водоструйката и последната авария протече самия мотор корпоса до помпата които е пласмасов и не подлежи на лепене заради налягането,Обадих се в Керхер и ме питаха за какво съм ползвал апарата казах за 2 коли 2 седмично,от сервиза ми казаха че модела е бил предназначен да мие само градински инвентар или велосипеди и т.н и гаранцията отпадала защото апарата бил претоварен.Заключението ми е че дори и немски продукт за БГ пазар е внос от Китай с занижено качество силно препоръчвам да се избягва точно този модел.Успех

Morrandi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Morrandi » Чет 08 яну 2015 16:39

Здравейте колеги. Аз съм маниак на тема инструменти, машинки и темата фолксваген - и затова ще ви дам съвет , но всеки има право да реши сам.
Ще пиша само за тези които не предендират за марката на водоструйката.
Малко късно се включвам но е по-добре отколкото никога.
В момента в Бриколаж има водоструйка Лавор за 150лв. /иначе е 200лв/.
Иначе препоръчвам Райдър 1800 ватовата - цена без промоция 189лв.
И двата модела са перфектни за домашни условия. :c020

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Чет 08 яну 2015 18:50

Вече няколко години съм по автомивките и ще ви изкажа моето мнение.
Масово се използват Лавор и Керхер. За мен лавор са по добрия избор.

Работил съм с 5 различни керхера от която едната беше дизелова пароструйка. От тези 5 машини на Керхер от нито една не бях доволен. Всичките с купища проблеми и дефекти. Масово им се развалят клапани и не държат налягане при спиране на струята, мешат маслото с вода, развалят им се пистолетите за пръскане, текът кат лейки :stumm От 5, 3 мешаха масло с вода. Дизеловата пък маслото и беше посивяло от струшки и тракаше като ... Пак казвам че и 5-те модела на керхер бяха различни но със сходни проблеми.
Всичките се водят професионални машини (от големите).

Последния Керхер беше hd 10/23-4s чисто нов за 3000лв. Е по голем боклук не бях ползвал :censored2
На 3-тия ден му се развали регулатора за усилване и намаляне на струята който се намира на самия пистолет.
Сега е усилен на едно положение и няма смяна. След 1 седмица започна да се изключва сама. След 1 месец започна да губи налягане при спиране на струята и постоянно се включва за да напомпа.

На 3-тия месец вече се счупи копчето за включване и изключване. Голямо търсене падна по магазините и накрая като го открих цената му беше 130лв :horror

За препаратите:

Работил съм и с Мафра и с Монк.
Безконтактното на мафра е по добро за мен. С 2 чашки за кафе (от тези в автоматите) ги разреждах в 18л вода и миеше сравнително добре. Това са около 300мл препарат за 18л. вода.
Монка го използваме повече в чист вариант за миене на двигатели.

Както казаха колегите по горе безконтактното разваля малко или много лака а за боята да не говорим. Няма ли лак считай и че боята я няма :Mr Green Fun Предполагам знаете за червените и белите бой които стават матови от безконтактното.

Миенето с четка също си има своите минуси. Там пък се оставят следи от влакната и след време се налага пастиране също както при безконтактното.

Миенето с гъба се води най добро но там си има техника (ред на търкане) и ако не го спазваш можеш да надраскаш боята много повече от четката. За лятото е екстра с гъба но зимата :rolleyes

Моето мнение е да внимавате ако взимате керхер.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Чет 08 яну 2015 23:25

Водосруйка BUDGET за около 110лв.
за 4 години съм я ползвал около 50 пъти за миене на кола и 2-3 пъти за пране на килими.
Все още работи.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 09 яну 2015 9:17

Върни се в “ОФФ-Топик - други”