Накъде отиваме?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 29 ное 2007 15:17

В такива моменти се оглеждам около мен и виждам че положението е по-зле - в други страни хората нямат какво да ядат, болести ги тормозят и т.н... а да имат пари за бензин и за кола ? какъв е тоя лукс ...........
макар и колата да е най-голямата щайга :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 29 ное 2007 15:21

абсолютно аз за това дадох пример Сиера Леоне където рядко доживяват до 40 ....ама така е.... западната философия е много материална и хората не оценяват какво имат ;)

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 29 ное 2007 15:28

а бе не се коркай за такива глупости.казваш за глобалните проблеми,но ти,аз както всички околко нас какво правиме за да са по-добре нещата.рециклираш,отделяш отпадаци,имаш енерго спестяващи крушки в вас,използваш само еколкогичноциста козметика и изключваш хладилника че фреона е опасен,колата ти е в нормални стойности на отровните газове,и я използваш само за да си вършиш работа,не за да ходиш на кафе с нея........................................................ :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 29 ное 2007 15:59

И аз се замислям често над това. Нещата не вървят на добре, и това не е от вчера, а от години насам. Не ми се ще да намесвам политиката, но ми се струва, че нещата станаха МНОГО зле, откак един възрастен чужденец се върна от изгнание с идеята да ни ОПРАВИ. Всъщност оттогава насам България се управлява от две фирми - фирмата на Царя, и фирмата на Доган. Едните се занимават с туризъм, строителство и разни финансови измами, а другите държат земеделието и дърводобива.

Както и да е. Човек твърде бързо свиква с това, което има. Tyan и в други теми е споменавал, че сме сравнително добре, и т.н. Истината е, че нещата са сравнително добре само в София, Варна и Пловдив, като за последните два града не съм толкова сигурен. Докато живеех в София, в квартала ми - Симеоново, или на нашите - Гоце делчев, и аз разсъждавах горе долу като него. По простата причина, че (почти) всички около мен са общо взето задоволени, и нямат кой знае какви проблеми с доходите.
Напоследък обаче се подвизавам във Враца, и имам възможност да погледна нещата някак по-отстрани. Тук хората са бедни. Ама БЕДНИ. Работят от сутрин до вечер за жълти стотинки, с които едва свързват двата края. С такава заплата нямаш голям избор - не можеш да изтеглиш заем, за да започнеш свой бизнес, защото банките не те одобряват. Не можеш да се опънеш на шефа ти, който те експлоатира като куче, защото на момента ще те уволни, и друг ще заеме мястото ти. Не си и помисляш за почивка, за море, планина, а се чудиш как да осигуриш учебници и чанта за детето си (ако си имал смелостта да направиш такова, защото много хора нямат финансовата възможност да си го позволят). Единственият изход за много хора, е да отидат да работят в София като строителни работници, или да избягат в чужбина.
Просто системата тук в България е така устроена, че да се тъпче обикновения човек, да не му се дава да мръдне, за да има евтина работна ръка, и да могат да печелят добре големите фирми, от които се управлява държавата ни. И в други теми съм писал - данъчната система, банковата система, законите, правата и задълженията - всичко в тази държава е направено така, че обикновения човек да се натъпче на мястото му като работник без права, който от сутрин до вечер да мисли как да свърже двата края, да нахрани себе си и детето си, и да не му минават "глупости" през главата.
Държавата ни след 20г. ще е полу-циганска. Защо? Ами защото циганите са прости хора, които лесно се манипулират. Те вече могат да печелят избори, а колкото повече стават, толкова по-добре. По тази причина тези хора се толерират, никой не смее "копче" да им каже - та кой ще гласува на следващите избори, ако ги накараш да си платят тока?!
Има и друго нещо, за което се сещам. Цялото ни общество е супер консуматорско настроено, и това е резултат от ежедневната мозъчна атака чрез реклами, предавания, списания и т.н. Вижте в горната статия - за какво мисли един човек, когато припечели малко пари? Да си купи нов телефон, защото сегашния й вече й се струва "стар и ужасно грозен". Сигурен съм, че сегашния й телефон е на не повече от година, и върши работата, за която е предназначен перфектно. Познавам много хора, които едва връзват двата края, апартамента им се нуждае от ремонт, няма къде да живеят.. но дават последните си 1000лв за последен модел телефон, или пък ТВ, дори ги взимат на лизинг... Той не може гащите да си върже, но ми говори по телефон за 600лв, какъвто и аз нямам (не, че не мога да си го позволя, но това е просто ТЕЛЕФОН :roll: ).
В крайна сметка, нещата според мен в тази държава вървят доста на зле, и всеки, който има малко акъл, гледа да се спасява поединично. Който успее да се откъсне от дъното - добре, но за останалите хора живота е ад.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 29 ное 2007 17:10

ACCELERATOR написа:.....................

напъно съм съгласен.може да съм от перник но съм супер близо до СФ(да не кажа по-близо от някой кв. н СФ до центъра)което ми дава предимство.найсти добре са тези който живеят до големите градове(не визирм всички хора от повинцията).а пък си прав и за това че много хора не са се видели в пари чак толкова много но се взима скъпа техика,или както мой приятели се сменяват МП3-ки в колата през1 седмица,и така нататък.........
но незнам дали може да се оплакваме,защото имаме коли,както компири и интернет,или поне пари за достъп до интернет,пари за газ и т.н.
а пък БГ сега дава възможност на хора който не са мързеливи да изкарат пари,работа им,дари и да е само в големите градове-местиш се на там и започваш бачкне

сег некои ще каже че не всеки има възможност да се премести в СФ.но има места който са близо до столицата и не етолко скъпо за живеене-Перник,Мусачево,Елин Пелин и д не изброявам още такива селища на по 15км от столицата

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 29 ное 2007 17:14

@ACCELERATOR - прав си, бате... много прав. Аз не съм кореняк софиянец и често си ходя до Белоградчик - там наистина положението е трагично. Но за да се промени трябва да има действия и от наша страна, а не да чакаме всичко да се оправи като с магическа пръчица.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 29 ное 2007 17:14

къде отиваш ти може би?

ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Чет 29 ное 2007 21:22

на работа едва ли не
ама нещо много спам не е петък нали опа идва след 2ч и 30 мин

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 29 ное 2007 21:56

Ми няма да се оправим я. Щото има някои дето работят и има други дето на техен гръб цял живот седят по кафетата и нищо не правят. Има някой дето си плащат всичко има и други дето цял живот една стотинка не са дали за нищо. И не е до циганите. Както и при тия хора отгоре дето става въпрос. Има цигани и цигани... Всичко тука има две лица. И докато има плащачи ще има и лапачи. :idea: Просто го няма човешкото вече. Особено пък в тая прехвалена столица нещата никога няма да се оправят. Е как ще се оправят като на никой не му пука? :roll: Снощи в рейса една баба иска да слиза, рейса претъпкан, жената едвам говори и всеки седи и гледа тъпо. Просто има толкова промити хора вече че не е истина. :shock Днес пък доши некви селячета полицайчета с цивилна и един куриерски бус спрял да си види човека адреса. Ония веднага спирачки до него и почват да му свирят, да налитат на бой. Нищо че не бяха и униформени даже. :shock И това при положение че е студено ,излизам за 1 час от нас и ми се случват какви ли не куриози. Та тия същите индивиди които се мислят за голямата работа, един ден стават работодатели. И отново не им пука за никой важното е да са интересни. И като се върнат там, от където са тръгнали стават "големите бизнесмени". Е питам се аз как може да се разчита на такива хора за в бъдеще, като доста от нещата тука зависят от тях. :roll: Щото нали знаете, че власт не се дава на човек с акъл при нас. А се дава на най-послушните. :( Във франция има доста чернилки. И там са повече от белите. Ама знаят че кой не играе по правилата след 2 седмици се строяват 20 самолета и ги екстрадират без да им мигне окото. А тука, който прави провече простотии утре става я президент, я министър. Като за награда рииш ли. :twisted: И затова винаги боклука от цял свят ще се събира тук. Не смет, ами ще станем световното сметище за човеци. :idea: И в Индия ходят без обувки ама такива простотии в отношенията едва ли има.
Е такива хора верно ще ни ОПРАВЯТ. И то яко ще ни ... :seeex :evil:
За Абсурдистан не знам ама всеки мой приятел като се върне от чужбина при първа среща с институциите казва, че сме страната на неограничените права и възможности. Колко повече простотия толкова повече оправия тука. :twisted: :idea:

Последна промяна от black` на Чет 29 ное 2007 22:31, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Чет 29 ное 2007 22:15

към автора на темата, любимата ми поговорка и философия:
Усмихни се днес, утре ще е по-зле :)

zmeev_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmeev_2 » Чет 29 ное 2007 22:44

преди около месец някъде присъствах на една много груба ситуация...Стягам си риболовните пособия и тръгвам за риба,решавам да спра на магазина и да си купя нещо за ядене.След мен имаше един човек на 35-40години.Платих си и ще тръгвам,обаче се загледах по едни сладки в магазина и реших да си купя.Човекът пред мен си взе един хляб след което поръча и два кренвирша,но явно е имал само 1лев.и продавачката му казва че нему стигат а думите му бяха"ами щом нестигат само един ще взема"душата ми се разкъса.Почуствах се адски гадно,докато се замослих и човека беше излязъл вече:(....идеше ми да му взема 5кила кренвирши........

Върни се в “ОФФ-Топик - други”