Въпрос за Полицай :D

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 06 яну 2008 10:09

Искам да питам колегата murder с какви изпити се влиза в Университета.Там трябват ли връзки.Има ли покриване на нормативи.

Потребителски аватар
menkata123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот menkata123 » Нед 06 яну 2008 11:42

Много го хвалите бе този университет.Аз си знам от личен опит:бях си подал документи и там,но ме приеха другаде както ида е,та вече бях започнал като ми идва писмо че съм приет.А аз даже на изпит не бях ходил то даже не беше изпит а тест.За кво става на въпрос а. знам човек завършил този университет и започнал полицай,ама има чичо владика и там е просто за тапията.Така че плащаш си и учиш в акредитираното ВУЗче а за акредитацията има изисквания да има нам кокло си доценти,професори гл асистенти за да се акредитира дадената специалност.Така с плащането на коравите семестриални такси ще ти докарат който си искат, да ти води лекции.Не се успокоявайте че било акрдитирано то почти всички ВУЗ в България са акредитирани.Един преподавател ходи в 2-3 университета да води лекции.
Извод:ако нямаш връзки не си давай парите там и да чакаш да почнеш в системата.Отиди и си се пробвай в МВР академията, ако влезеш си сигуре н че ще станеш полицай ли разузнавач ли незнамкви специалности там още.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 06 яну 2008 12:14

И какво като завършиш МВР ''академията''?????
Ако няма места по щат в твоето родно място,ти предлагат или някъде на майната си да служиш,докато уж се освободи такова или ти предлагат да започнеш от по-нисък ранг,та като се освободи място за висшист,да те прехвърлят тебе там.Еми да ама сещаш се че живеем в Булгаристан и пак опираме до връзките,ама не тия на обувките.
Много надъхват в тая МВР академийка колега,също както и във Военния ''университет'',но като излезе човек в реалния живот на пазара за работна ръка вижда че истината е друга.И аз като бях на 20 годинки една я мислех,а тя се оказа друга.
Затова че предпочитам да си завържа необходимите познанства,да си ''изкарам'' /повярвай ми също с учене/ тапийката във Варна и да си бачкам каквото си наумя,дето ще разчитам държавна институция да ми осигури работа.Ха ха ха ха.БКП я няма вече,че да се грижи никой да не е без работа,спасявай се поединично.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Нед 06 яну 2008 12:16

russonera написа:Искам да питам колегата murder с какви изпити се влиза в Университета.Там трябват ли връзки.Има ли покриване на нормативи.

Пратих ти Л.С. с линка :wink:

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Нед 06 яну 2008 12:19

propparo написа:И какво като завършиш МВР ''академията''?????
Ако няма места по щат в твоето родно място,ти предлагат или някъде на майната си да служиш,докато уж се освободи такова или ти предлагат да започнеш от по-нисък ранг,та като се освободи място за висшист,да те прехвърлят тебе там.Еми да ама сещаш се че живеем в Булгаристан и пак опираме до връзките,ама не тия на обувките.
Много надъхват в тая МВР академийка колега,също както и във Военния ''университет'',но като излезе човек в реалния живот на пазара за работна ръка вижда че истината е друга.И аз като бях на 20 годинки една я мислех,а тя се оказа друга.
Затова че предпочитам да си завържа необходимите познанства,да си ''изкарам'' /повярвай ми също с учене/ тапийката във Варна и да си бачкам каквото си наумя,дето ще разчитам държавна институция да ми осигури работа.Ха ха ха ха.БКП я няма вече,че да се грижи никой да не е без работа,спасявай се поединично.

Точно колега :да: Това се опитвах да им обясня :wink: А и ако поучиш повече да си изкараш магистратурата Право, излизаш и юридическо лице :)

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 06 яну 2008 12:21

murder написа:
russonera написа:Искам да питам колегата murder с какви изпити се влиза в Университета.Там трябват ли връзки.Има ли покриване на нормативи.

Пратих ти Л.С. с линка :wink:

Мерси колега.Сега ще го разгледам.Колега ще можеш ли да го цъкнеп пак че без да искам го изтрих.Извинявай.

Потребителски аватар
menkata123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот menkata123 » Нед 06 яну 2008 12:42

Човека пита как да стане полицай,аз му казвам че така е най-сигурно.А относно Военния университет сам я ял и там попарата така че знам и там за кво става въпрос то тогава бяха още вву.Знам им и кътните зъби Колега вече бивш. Без връзки ако искаш завърши и на луната ако искаш полицай няма да станеш,казвам полицай за това говорим тука.Не говоря за Симеоново и не ми разправяй за разпределе6ния и тем подобни, човека иска да става полицай.Ти много разочаровано звучиш от системата на МО ама кво да правим сега поне си добре нали.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 06 яну 2008 12:49

menkata123 написа:Човека пита как да стане полицай,аз му казвам че така е най-сигурно.А относно Военния университет сам я ял и там попарата така че знам и там за кво става въпрос то тогава бяха още вву.Знам им и кътните зъби Колега вече бивш. Без връзки ако искаш завърши и на луната ако искаш полицай няма да станеш,казвам полицай за това говорим тука.Не говоря за Симеоново и не ми разправяй за разпределе6ния и тем подобни, човека иска да става полицай.Ти много разочаровано звучиш от системата на МО ама кво да правим сега поне си добре нали.

Абе почети малко бе колега.Момчето пише че му се стои зад бюро,да е висш някакъв си там.Едва ли всеки катаджия си има бюро и офис,кво ше кажеш.
И ще дойдеш на нашата,че връзки ти требе,не акъл.
Ами сега съм по-добре да.След като ни е..аха майката на нашето подразделение към силите за специални операции,какво хубаво мога да кажа за държавата,МО и тем подобни.Всички са кенефи.

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 06 яну 2008 12:51

Е ся не се карайте за тоя въпрос.Не целях това. :D

Потребителски аватар
menkata123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот menkata123 » Нед 06 яну 2008 12:58

За МО си много прав вярно е.А пък пича нека стане полицай па и катаджия не е лошо кво.Аре със здраве на всички и най добре да нямаш нищо общо и с МВР и с МО поне засега.МИЗЕРИЯТА Е ПЪЛНА.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 06 яну 2008 13:05

Ама никой не се кара колега.Спорът е различно от караница.
Въпросът е ти да добиеш реална представа за нещата,а не някой надъхан от системата да ти говори врели некипели.
За Варна ти говорим защото само там има тази специалност която би ти помогнала да влезеш в дадената сфера.Да не говорим че при записано второ висшо там Право имаш неограничени възможности за работа в много институии.И юристконсултче можеш да се хакнеш някъде,и дознател,и в която система можеш да се уредиш.
Защото повярвай ми на образованието придобито във университети на МО или МВР,особено частния сектор гледа с лека насмешка.
Все пак някой ден ще ти писне може би и ще потърсиш изява другаде,а така и така ще влагаш средства в образованието си--нека си струва.

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 06 яну 2008 14:57

Прав си по-горе.Искам да стоя на бюро.Проблема все още остава със връзките.
Само искам да помоля колега murder да ми прати на лични или тук да го пусне,защото без да исках го изтрих. :wink:

Даже му поисках пълномошно в ICQ той ми даде ама не влиза на линия. :wink:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 06 яну 2008 15:54

russonera написа:Прав си по-горе.Искам да стоя на бюро.Проблема все още остава със връзките.
Само искам да помоля колега murder да ми прати на лични или тук да го пусне,защото без да исках го изтрих. :wink:

Даже му поисках пълномошно в ICQ той ми даде ама не влиза на линия. :wink:

На бюро може - дознатели се търсят яко - ама имат работа за целия китайски народ :banghead:

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 06 яну 2008 16:06

Еми тва да има.Работа. :D

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 06 яну 2008 16:36

Bahama man написа:
Gigabyte написа:Преди баща ми е учил в Пазарджик ,но тая година като минахме видяхме ,че нищо не е останало освен сградите и другите съоражения и май там вече няма никой който учи.Нека хората от Пазарджик да кажат.Изпитите доколкото знам са главно по Физкултура(доста трудни упражнения) и История(Българска история) .Много от кандидатстващите ги късат или на Физическите упражнения или на Психото ,което е доста по-гадно... А какъв по-точно ще ставаш ,защото от едно до друго има разлика - патрул(отговарящ за града),катаджия или по-висш(шефове и тн.) .Доколкото знам се учат само по-висшите в Симеоново ;) Също могат да те скъсат ако например си дюстабанд или някое друго такова заболяване което ти пречи ;)

Питай dasho за информация mhihi :D

Колега прав си тук в Пазарджик няма вече полицейско училище останаха само зградите и то от доста време вече мисля че 3-4 години се минаха от тогава :roll:

Колегата Li4o може да ви даде също по-подробна информация по въпроса :wink:

В Пазарджик вече не е Средно полицейско училище, щото вече да станеш полицай не е нужно да учиш 4 години средното си образование в такова училище, иначе училището там от 2000г. се води "Център за Подготовка и Преподготовка" на Гранична полиция.
От миналата година е на подчинение на Академия на МВР, но пак си остава за кадри на Гранична полиция.
Полицаите си карат курсовете първоначални и други в останалите три центъра на МВР в Долни Богоров, Казанлък и Варна.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”