За децата от 60-70-80 -те год.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 19 яну 2008 21:56

Snejoky написа: Та и аз имам деца и веднага направих сравнение, аз как съм израснал, как те сега растат и как треперим над тях. :bowdown :gruebel

трепериш защото помниш какъв дивак си бил и какви си ги вършил...mhihi
това поне ми мина през главата докато го четях...
ако моите деца вършат и 1/10 от моите простотии-по добре да не знам... :horror: :screwy :Mr Green Fun

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 19 яну 2008 22:00

Хахах ! Сега се сетих за моята култова машина - магнетофон " Унитра " с чудовищната мощност от 2 Х 4 вата , които в отсъствието на нашите гърмяха с упадъчния Дийп Пърпъл .... обаче , нека да вметна нещо колеги : Не съм забравил за вечното мърморене на майка ми , след поредното безобразие за глупавите думи на Бай Тошо , че сме били " златната младеж " , че не сме били нормални деца, че сме били най големите хайлязи :wink: , че не сме видели какво е гладни години , че не сме знаели какво е да работиш и да учиш а сега всичко ни е на тепсия ..... и много такива .... Та ... те, че сегашните "деца" са изроди ( имам 2 ма такива в къщи та знам ) е факт , ама не мислите ли , че това е първата стъпка, че просто ставаме все по дърти и започваме да мърморим както всички дърти хора ? :oops: :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 19 яну 2008 22:05

juve написа:Хахах ! че не сме видели какво е гладни години , че не сме знаели какво е да работиш и да учиш а сега всичко ни е на тепсия ..... и много такива .... Та ... те, че сегашните "деца" са изроди ( имам 2 ма такива в къщи та знам ) е факт , ама не мислите ли , че това е първата стъпка, че просто ставаме все по дърти и започваме да мърморим както всички дърти хора ? :oops: :roll:
    Много си прав все едно аз съм го казал :bowdown

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 19 яну 2008 22:25

Моето детство премина някъде към средата на 90-те... общо-взето съм от преходното поколение от детските площадки към PC клубовете :? ... тогава все още се събирахме вечер и лудувахме... квартала се огласяше от детски крясъци, игри на стражари и апаши, криеница и Т.Н. , а сега като се върна в стария си квартал няма НИЩО баси... :cry: детските площадки или са се превърнали в охраняеми паркинги , или са треволясали...

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 19 яну 2008 22:35

tsok написа:Като дете на 80 години ,бих добавил и играенето на фунийки ,правенето на димки , преровянето на бунището за дезедоранти и ампули ,гърмяха като пиратки.За\ очудване\ но все още сме живи.Прекрасно време.
:да:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Съб 19 яну 2008 22:45

М даа кви времена бяха.. скитане по цял ден.. и никой не те знае къде си и кво правиш и що си.... това вече го нямаааа.. хората изпитват страхова невроза като си забравят мобилката в къщи....
минала седмица дете на 11 години е успяло да напише на ХМL първия троянец за iPhone..кво става

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Съб 19 яну 2008 22:56

не съм много възрастен ама закачих и от старото добро време много..........
а помните ли колеги макдоналдс-а на жданов до кино макеодния / после стана анаконда - дискотеката...../...........
добре си беше тогава - дънки панака, маратонки ромика и тренинг и чавдарчета и пионерчета ама после за комсомола ме разжалваха и.................. ЗЛАТНИ ГОДИНИ!
Благодаря на колегата че ни връща в предучилищна направо!

Потребителски аватар
Пилето
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Пилето » Съб 19 яну 2008 23:27

Имаше свобода и сигурност преди 90- та.

Много добре си лудувахме тогава!
:D :D :D

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Съб 19 яну 2008 23:42

Гадна действителност..

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Съб 19 яну 2008 23:49

xaxa браво, наистина се замислих за нещата как са били преди и как са сега, но е нормално да ни е такова ежедневието.. все пак сме в 21век ;)

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Съб 19 яну 2008 23:53

nd2nd написа:все пак сме в 21век ;)

абе ти е*а и 21 век и сичко ... искам си ония години .... :weep: :weep:

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Нед 20 яну 2008 0:03

имаше един модел гуми "Вида"само 13".зиме и лете само с тях.асфалта се ядеше,гумата немьрда.можеше спокойно да прекараш ноща в "парка на свободата".сега стьмни ли се и враго те дебне отзад да те е..е.били сме у 21 век.някой на запад да, ама не и ние.спомените останаха само.сега като разправям на детето как сьм ял баничка от 13ст. и боза от 6ст.все едно му разказвам приказка.

Потребителски аватар
dakela
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dakela » Нед 20 яну 2008 0:18

Като се сетя че едно време на улиците ритахме като луди и немаше почти коли а сега хората нема къде да си паркират колите и аз в тва числос 2 3 броя и трагедия беше си спокойствие и много добре си беше сега някак си не ми харесват нещата освен многото S>X :lol:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Нед 20 яну 2008 1:18

The_Machine написа:Моето детство премина някъде към средата на 90-те... общо-взето съм от преходното поколение от детските площадки към PC клубовете :? ... тогава все още се събирахме вечер и лудувахме... квартала се огласяше от детски крясъци, игри на стражари и апаши, криеница и Т.Н. , а сега като се върна в стария си квартал няма НИЩО баси... :cry: детските площадки или са се превърнали в охраняеми паркинги , или са треволясали...

Да и аз съм от този преходен период и сега не може да е както преди.По-добре пред компютъра отколкото навън където е... На всеки ъгъл клошар или мангал ,чакащ само да минеш покрай него и да те прибие или обере или пияници в дискотеките на които "всеки им пречи".И ние играехме до към 12 години на криеница,гоненица и тн. ,но после почнаха компютърните клубове ,после и собствен компютър и всеки ходеше в другия да играя ,но сега дори и това го няма ,защото всеки има :lol: И както казах по-добре пред компютъра отколкото да пуснеш детето си след 9-10 и да го прибият от бой и после да го дават по телевизията.... Нищо не е както беше... :roll:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Нед 20 яну 2008 2:44

Пилето написа:Много добре си лудувахме тогава!
:D :D :D

Абе малко сте се разчуствали бе хора. Айде сега пак с тошовия въпрос. "Кога беше по добре"

Като се пребихме с MZto се молех да имам GSM затова сега без телефон не излизам.
Кат бях дете нямах асвалт на улицата, чуех се защо писмата трбва аз да си ги взимам в пощата, пощенския код го научих в 6ти клас щото до догава не бех ползвал поща. Домашен телефон имам от 91ва , точно когато щяха да слагат асвалт ама само до камънте стигнаха.
Даскалицата ми се караше че съм с по дълга коса.
Кенефа беше външен...2 дъски и надолу да не смееш да гледаш.
Верно...играехме си ама и сега децата са така.
Тогава ми беха и първите изкарани пари (крадяхме кабели)

Дедо ми беше от "ЛОШИТЕ" по онова време, та автоматично и наще беха лоши. Баща ми след промените ходеше до германия и ни носеше от тия рекламните брошури като каталози (дет сега много ги има) и си мечтаех за ел игра SEGA MEGA DRIVE 16 bit а не като осем битовия TErminator ot илиянци.

Хората ходеха по сирия иран ирак и се връщаха с много пари. (сега вече не се и връщат)

Айде стига с тоя песимизъм щото..... Асвалт още нема и нема и да има. Атмосферата си е същата, ама не ми е готино вече....не защото е по гадно, напротив същото си е , ама не съм вече дете :wink:

Децата се напивали :lol: пушели дрогират се. Айде запитайте се виекакво правехте кат младежи ! Света си е същия , гледната точка е друга (още неколко месеа и буш че падне) :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”