Коя банка е най-добра за потребителски кредит ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 07 фев 2008 20:36

wili98 написа:само да попитам..
ти кредит ли ще взимаш, или ще купуваш банка..?

Първо кредита :)
После, ще мисля за банката , как да я купа mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот amikus » Чет 07 фев 2008 21:36

Само не Пощенска!!!!!

Odisei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Odisei » Пет 08 фев 2008 1:32

Наистина трябва много да се внимава с разните допълнителни такси. Там им е печалбата на банките. Ето например в Райфайзен трябва да плащаш по 1 лев на месец само, за да ти поддържат кредитната сметка. Не е много ама досаден дребен трик да ти взимат още пари и не знам дали се включва в ГПР-то.
Другото е да питаш ако закъснееш с вноската с ден два какво става. Аз се разсеях веднъж и за два дни Райфайзен ми начислиха наказателна лихва не върху вноската а върху цялата главница. Така че не мога да каза че съм напано доволен от тях.
Мога да ти препоръчам ПИБ няма ги тези неща и като цяло май организацията им е по добра.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пет 08 фев 2008 1:48

И аз съм в Райфайзен, но ПИБ също са добри. Особено ако имаш депозит при вторите няма грешка.

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пет 08 фев 2008 7:14

Преди време взех потребителски кредит от ДСК със супер-хипер-мега промоционалната оферта от 7.9% лихва. Е, след преизчисляване спрямо погасителния план се оказа в крайна сметка, че ще върна 16% отгоре за не голяма сума и 3 годишен период....
п.п. Това е "промоцията" когато заплатата ми се превежда там, а уловката е , че ЦЯЛАТА ми заплата трябвало там да се превежда, не сума, достатъчна за покриване на вноските (както е при Райфайзен)...

ДСК на сапун !!!

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 08 фев 2008 9:25

wili98 написа:само да попитам..
ти кредит ли ще взимаш, или ще купуваш банка..?

Питат Германски митничар за колко време ще си купи мерцедес :
- За 3 години работа.
Питат същото на френски митничар :
- За 4 и половина
Питат същото на български митничар
- За 2 седмици.
Питащите очудени :shock :shock ма как 2 седмици. Българинът :
- Че мерцедес не е голяма компания

mhihi mhihi mhihi mhihi

Колегата вече е минал на фазата Банката не е голяма компания

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пет 08 фев 2008 11:19

OББ също не са за отхвърляне

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пет 08 фев 2008 21:55

Аз мисля да дърпам от ОББ там ми превеждат заплата,а и от работата работя само с тях ,и като че ли са най-коректни-дават ми 7,5% годишна,като ми отпускат 25000 до 10 години.
Ако някой знае за някаква уловка нека каже.

А също така преди време майка ми беше взимала студентски кредит от SG EXPRES BANK и имаше 5,5% лихва,което е много добре.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 08 фев 2008 23:25

s5501na написа:Аз мисля да дърпам от ОББ там ми превеждат заплата,а и от работата работя само с тях ,и като че ли са най-коректни-дават ми 7,5% годишна,като ми отпускат 25000 до 10 години.
Ако някой знае за някаква уловка нека каже.

А също така преди време майка ми беше взимала студентски кредит от SG EXPRES BANK и имаше 5,5% лихва,което е много добре.

С някаква преференция ли е тази лихва?

Имам кредитна карта от ОББ, само там не съм проверявал :roll:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 09 фев 2008 1:41

Абе в ОББ-то трябва малко селски пазарлък да става! На мен също ми изплащат заплатата чрез тях и реших ,че ще имам някакви преференции ако взема кредит от тях. Е имам преференции ,ама и трябваше да се пазаря малко!

-Добър ден ,искам да изтегля кредит от 2000 лв за срок на погасяване 2 години. Работя в ЕСО (абе по народному : енергото) и ми превеждат заплатата чрез вашата банка на дебитна карта. Ще ползвам ли някакви преференции от това?
- Разбира се ще ползвате! Кой вид кредит ще предпочетете?
И започва да ми дрънка там някакви проценти,лихви за обслужване и т.н. но го прекъснах с думите:
- Виж сега приятел ,тези работи не ме интересуват. Кажи ми само след като взема от вас 2000 лв накрая колко общо ще ви върна , ама като казвам общо има в предвид абсолютно всики таксички и лихвички и т.н?
- Ще ни върнете 2256-7 лв
- Ок става! (нямам представа колко ми е лихвата ,но всеки месец ще ми вземат по 94 лв от картата)
- Имате ли съпруга ,дете?
- Да имам по едно и от двете (автогол)
- Тогава ще ми трябват доходите на съпругата ви
- Е не може ли без тях (имаше голям проблем с вземането на доходите и ,че тъкмо беше напуснала с гръм и трясък)
- Може ,но тогава кредита ви ще минва по друга графа и процента....?
- Виж сега, интересуваме колко ще ти върна в крайна сметка
- Ами всеки месец ще вземаме не по 94 лв а по 107 лв и това е. Само ми донесете доход от посленият месец, че сте взели повече от 413 лв и готово!
- Ами добре ,където 94 там и 107 ,но защо ви трябва доход по-голям от 413 лв?
- Ами на месец ако разполагате вие със 100лв,жена ви със 100 лв , детето със 100лв се смята ,че ще можете да си връщате заем от по 108 лв!
:shock Шах и мат, мисля си тия луди ли са?Кви 100 лв кви 5 лв , закого понапред? Тръгнах да си вземам доходите и реших да сметка колко трябва да им върна общо с тази вноска с по 107 лв .Резултата беше 2560лв или с други думи трябва да им върна повече от двойно. Върнах се в банката и му викам:
- Абе дай да измислим някакъв друг кредит ,че това хич не ми харесва - ще трябва да ви върна двойно :?
- Е добре ,гоподине ,ще направим така: теглите заема с тая старата лихва дето ви казах и ще връщате по 94 лв на месец ,но при изискванията за "новият " кредит без дохода на съпругата ви
- Супер така става! 8)

Значи цифрите които съм опоменал може и да не са 100% верни защото са по спомен ,но са приблизителни.
С този трактат просто исках да ви докажа ,че това дето пишат за колко процента ,какви заеми и какво е нужно за да се вземе един кредит, са си малко субективни работи. Явно има момент и на преценка от човека който ви орежда кредита (този който ще ви предлага за одобрение на кредита).

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Съб 09 фев 2008 2:27

Колегата каза по- горе - "която играе най-изгодно за теб в момента"- е твойта банка.
ОЩЕ ЕДИ ГЛАС ТВЪРДО ПРОТИВ дск - там всичко е мн, мн зле :олелеее
... служители възпитани в духа на доброто старо време... не му е времето... и млади такива с елементарни пзнания- мъка.

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Пон 11 фев 2008 14:37

Anbuch, това със 100-те лева е изискване на БНБ-трябва от дохода на семейството, като се извади вноската по кредита, да остава по над 100лв на член на семейството. Горе-долу това е идеята. Разбира се има и врътки.
А иначе по темата-първо гледаш дали фирмата, в която работиш ползва преференции в някоя банка-условията обикновено са доста по-добри от стандартните кредити. Ако не ползва-тогава гледаш дали в някоя банка няма някоя добра промоция(доскоро в Алфа имаше много добра, не знам обаче дали продължава още).
Може да разцъкаш и http://www.fincity.bg/ и www.moitepari.com

Върни се в “ОФФ-Топик - други”