Ще развивам занаятчийство....Дали имам бъдеще?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 07 фев 2008 11:39

потвърждавам на запад са луди по тия дървените играчки, 1/3 от играчките в магазините са такива в момента
идеята ти е похвална и ти желая късмет и успех

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Чет 07 фев 2008 14:19

колега идеята ти е супер, просто играчката грабва мен, а синът ми който е на 4 г. се заглужда по всякакви лъскави колички, роботи и трансформъри, може би още не сме готови като общество имам предвид.
а сега за занаятчийството -във всеки областен град има регионална занаятчийска камара, та не е лошо да отидеш там и да поразпиташ минава се през калфа, чирак и майстор, а майсторските свидетелства се признават в европа и сащ, успех

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Чет 07 фев 2008 15:14

Готини са играчките, лично аз ако имах дете щях да предпочета да му купя дървена играчка отколкото някой пластмасов китайски боклук :wink:

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Чет 07 фев 2008 17:21

Колега щом имаш голямо желание да правиш такива красиви играчки и имаш необходимите неща за това,няма какво тогава да те спира.От проба глава не боли,така че действай смело напред.Успех!

Потребителски аватар
murzelamka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот murzelamka » Чет 07 фев 2008 22:38

След консултация с баща ми, изводите са следните:
1. изглежда лесно за изпълнение, но всъщност никак не е, защото:
1.1. "не от всяко дърво става свирка", т.е. не всяко дърво е подходящо за играчките;
1.2. за боядисване на детските играчки се използват специални бои за които са нужни някакви сертификати за безопасност;
1.3. Играчките излизат прекалено скъпи, а конкуренцията от китайски боклуци за по левче надделява (за жалост).
2. преди време е имало 1 или 2 завода в БГ за такива играчки, но са фалирали заради точка номер 1.3.;
2.1. непосилно е за един човек.
Та в крайна сметка съвета от човек имал пръст в тоя бизнес (така да се каже) е да не си губиш времето с това занимание.
П.С.:Играчките, като играчки са невероятни... ,но "нямат почва у нас".

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пет 08 фев 2008 3:05

Пич, продължавай в този дух. Играчките ти ми напомниха за тези с които аз съм си играл. Тогава само, че бяха разноцветни. Имаше и кубчета, и кран с макара и влакче и валяк и ... Според мен силата ти не трябва да е в количество, а в качество и уникалност. Нещо като бутик с единични бройки на по-високи цени. Хубаво е да са разглобяеми за да предизвикват творчество. Интернет магазина е великолепна идея, но трябва да си поръчаш сайта на кадърен човек. Не се скъпи за това. То е същото все едно си правиш реален магазин. Трябва да се намира лесно, да грабва окото и на малки и големи и да работи без почивен ден.

ПП Мисля, че последните дървени играчки от моето време бяха на Хемус. Потърси по възможност такива за модели. Има важни неща при производството както и стандарти които не са случайни.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”