Отказване на цигарите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Сря 20 юли 2005 14:05

аз не пуша (пуших една седмица в 7-ми клас, ама не ми хареса), но един приятел отказа цигарите с ..... ЛУЛА ........:)))

сериозно - неговата теза "Не можеш да тъпчеш-запалиш лула на улицата, в колата....., на работата и пр.) Като мина на лула пушеше по една лула на седмица, после на месец и после на 2-3 ..........

сега само си носи лулата, като седнем на бира си я пълни, души тютюна, играе си и го накрая изсипва:)))

Потребителски аватар
toki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toki » Чет 21 юли 2005 7:00

Аз също ги отказах с табекс и вече четири месеца не съм я лапвал тая отрова и трябва да ви кажа че много ми е гот.Иначе всяка сутрин ми е идвало да ................
Пушил съм ги 15г. и не вярвах че ще мога да ги откажа.Не знам дали табекса е помогнал или е някакво вношение , но при мене определено подейства.
Абе най-важното нещо е като минеш покрай павильона за цигари да се оттучиш от гадния навик да спреш и да си купиш :P

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Чет 21 юли 2005 8:43

това също би могло да е добра мотивация:

Изображение

Novobranec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Novobranec » Чет 21 юли 2005 11:36

Ето и моята "история".След повече от 15г. пушене по 2к. на ден реших да ги спра.Кое ми помогна много:смених работата си и попаднах в нова обстановка-млади,интелигентни колеги и...непушачи!Почувствах се като малоумник-аз единствен излизах по коридорите за поредната цигара.Потърсих въпросния табекс в една-две аптеки,но не го намерих-това беше преди почти 4г.Успях без него.Кофти е не повече от десетина дена.При това нямам "силна воля",познавам се добре.Всички приказки за зависимост са обикновени оправдания.Просто трябва да повярваш,че можеш,и най-важното,че искаш.Успех на всички.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 21 юли 2005 12:10

Аз имам един вариант за намаляне на цигарите - започвте да си копувате само маркови цигари, но не леки, а тежки, така ще започнете да пушите по-малко, защото са тежки и още по-малко, защото са скъпи, и малко по-малко, защото не ги продават навсякъде както другите цигари. :lol: При мен системата работи доста-добре с години, само съм се исхитрил да си взимам цигарите със стекове, че иначе имам 10км. като ми свършат. :shock: Но това е за тези, които уважават цигарите и не им минава и през ум да ги спират. За да завърша системата ще ви кажа, че цигарите са само едни и се казват LUCKY STRIKE.
А на всички, които им е дошло наум да ги отказват ще кажа само спрете цигарите вие не ги заслужавате и те не ви заслужават - просто няма смисъл да се тровите!
Успех в начинанието! :heavymetal:

jgmec
Автомобил:
Двигател:

Успех и стискам палци

Мнениеот jgmec » Чет 21 юли 2005 22:50

10 години пуших какво ли не и ги отказах почти като на майтап - повярвах си че мога. Вече 3 години не пуша и се чувствам много по-добре (хехе дори и само за да мога да пиша това). Първите 2-3 дни организмът все още има физическа нужда да "пуши" - това е лесната част, след това обаче е по-трудно защото навикът да пушиш си остава!!!

Само за инфо:
Цигарите са наркотик - може би с най-бързо действие - за секунди ефектът че пушиш се усеща в тялото и уви трае само 15-20 минути и след това пак ти се пуши и пак и отново...

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Съб 23 юли 2005 0:15

При мене беше много тъпа история. Бях пушил около 5 години по около 15тина цигари на ден. Разболях се миналата година много тежко и около седмица изобщо не ми се пушеше. Оздравях и продължи да не ми се пуши, само в некви много нервни моменти ми се случваше да имам яка нужда от цигара. И така 4-5 месеца без нито една цигара. Отидох на една сватба и там питиета тва онова и много ама много ми се допуши и си викам айде сега една цигарка кво толкова и така една по една...та пак същото положение, даже пуша малко повече. Много яко се дразня на себе си. Та мисля да го пробвам аз тоя Табекс.

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Съб 23 юли 2005 1:23

zmej написа:... Досега никой пушач не успя смислено да ми обясни каква е идеята на пушенето, ама както и да е.

Няма да намериш обяснение. Може би идеята е да удариш малко почивка <кражба на време. да ме прощават работодателите:) > Да си събереш мислите... < и без цигара става :) > и класиката- кафе с цигара. Аз без кафе не мога, ако спра цигарите.... мъка, мъка:) Няма смислен отговор
.
Само едно съм забелязал - с табекс - без табекс - успяваш ако ги спреш отведнъж, всичко друго е мижи да те лажем...

Аз примерно не пуша само когато съм пред компютъра:)
Ама едно е вярно- трябва воля. Да не стане какво каза колегата - да откажем табекса:)

Katerina
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Katerina » Пон 25 юли 2005 14:51

Ината е най-важното нещо наистина! Късмет ти пожелавам. Аз пуших 7 години и то само синьо Виктори по повече от кутия на ден понякога.
Когато реших да ги отказвам се подготвах поне половин година предварително.:) Малко по малко намалявах като просто като ми се пропуши си казвах - хайде да пропуснем тази ... следващата ще запаля.. и така стигнах до към 5 цигари на ден. Накрая на 25 дек. 2004 година - рождения ми ден ги спрях. :) Бях много крива около 2 месеца - много чувствителна - като пред цикъл :P - абе просто ужас. :lol: НО...вече не пуша - без никакви хапчета - само благодарение на ужасния ми инат - Козирог съм.:))))))))))
КЪСМЕТ МНОООГО ТИ ПОЖЕЛАВАМ И ПОВЕЧЕ ВОЛЯ!!!

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пон 25 юли 2005 15:04

Мани тая работа.
Сега не ти ли се пуши :?:
Аз пък съм на мнение че съдбата на човек предначертана пуши не пуше ако е писано става. Мой колега на 41 г. познай - инфаркт без да е лапал цигара никога, здравословен живот и др. такива. Не че трябва да се пуши на норма но е на научил съм ги успях да ги намаля до 7-8 цигари на ден но няма се тормоза да ги отказвам и без това човек има хиляди други проблеми са и цигарите да отказвам да си навлека още НЕ.

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Вто 26 юли 2005 12:45

BuGmaN написа:Аз имам един вариант за намаляне на цигарите - започвте да си копувате само маркови цигари, но не леки, а тежки, така ще започнете да пушите по-малко, защото са тежки и още по-малко, защото са скъпи

А някой да е пробвал да спре цигарите , като вземе да си купува от най долнопробните марки цигари , дали няма да има повече ефект :D

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Вто 26 юли 2005 14:23

varkulaka написа: ...

... ще им свикнеш и на тях

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Вто 26 юли 2005 15:05

Да и пак ще пушиш само че гадни цигари с много по голямо съдържание на никотини и катрани :(

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Вто 26 юли 2005 16:35

Пуших 6 години,активно спортувам и покрай плуването преди всичко взех да ги усещам. Реших се и си купих табекс-а. Да, ама от него още по-гадно в устата и го спрях на 4-тия ден. На 10-тия спрях и цигарите. Отначало е трудно, пуши ти се, чудиш се какво да правиш с ръцете си, но малко воля и инат и скоро всичко си идва на мястото.
Много време вече не съм палил цигара, на специални събирания си взимам пури. Като тегля чертата, само положителни резултати от спирането на цигарите - подобри ми се вкуса и обонянието, дишам вече с пълни гърди, стаята и колата не смърдят на тютюн.
Пожелавам ти искрено успех в отказването на цигарите.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 26 юли 2005 16:56

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 14:15, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”