Въпрос за видеото на лаптоп.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Нед 24 фев 2008 21:53

mirror написа:много е важно как го тестваш ;) задължително на захранване 220v че като е само на батерия съвсем клеква видеото :roll: работи с под 50% от възможностите си ;)

Хмм мерси за инфото,тва не го знаех,досега съм тествал само персоналния комп.,а лаптопа ще ми е за пръв път.
Най-вероятно утре ще дам резултатите,че таз програмка е доста големичка и още се сваля!!!

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 25 фев 2008 4:01

kikata написа:
mirror написа:много е важно как го тестваш ;) задължително на захранване 220v че като е само на батерия съвсем клеква видеото :roll: работи с под 50% от възможностите си ;)

Хмм мерси за инфото,тва не го знаех,досега съм тествал само персоналния комп.,а лаптопа ще ми е за пръв път.
Най-вероятно утре ще дам резултатите,че таз програмка е доста големичка и още се сваля!!!

Лаптопа го ползвай на батерия само ако няма електтичество около теб ... иначе правиш излишни цикли и си износваш батерията ...

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 25 фев 2008 11:07

Съществува и следния вариант, който има ефект и не е прекалено скъп:
ПОНЕЖЕ КОМПЮТЪРА ТИ Е 64-БИТОВА СИСТЕМА, АКО ДОБАВИШ ОЩЕ РАМ ПАМЕТ И ИЗПОЛЗВАШ 64-БИТОВАТА VISTA, РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ БЪДЕ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ВИДЕОТО.

ИМА ЕФЕКТ. В ДНЕШНО ВРЕМЕ Е ПО-ВАЖНО КОЛКО РАМ ПАМЕТ ИМАШ. 64-БИТОВАТА VISTA ВЪРВИ ДОБРЕ, СЪВМЕСТИМА Е С X86 ПРОГРАМИ.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пон 25 фев 2008 12:11

истински лаптопи ли коментирате, или "сглобени" в Бг?
щото на много малко от лаптопите видеото им е на чип, който се вади, масово е залепен за дъното
тва за ЪП ту намсиколко мегабайта значи, че дърпа от оперативната памет

Odisei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Odisei » Пон 25 фев 2008 15:19

Малко да систематизирам нещата:
Обикновено за вградена видеокарта се има в предвид тази която е вътре в чипсета на компютъра например тези на Интел. Тези видео карти са най-простите и не стават за нищо повече от 2D и гледане на филми и те винаги заделят за себе си част от системната памет (това може да се познае като се види с колко е намалена тя в Windows). Другия вид видеокарти са дискретните те са с отделен чип и имат отделно памет за себе си. Някои чипове (най-евтините) могат да ползват и част от системната и динамично да си заделят от нея но това е бавно. Отделно вече има различни варианти как да се сложат тез чипове. Може да са запоени на дъното заедно с паметта или да са на отделна платка която с конектор да се свързва с дъното. Наверемето ATI и Nvidia се пробваха да създадът собствени стандарти за тези конектори, но не успяха. Така че всеки производител на лаптопи сам си решава какъв ще е. Резултатът е че даже в в рамките на един производител може да има различни конектори. И после идват следващите проблеми механичната и температурната съвместимост на платките. Само да са решили да преместят някои от закрепващите елементи и си до там и също ако са сметнали охлаждането за по слаб чип и пак умиргаш. Така че за подобна смяна може спокойно да се забрави. Единствения реален вариант остава външна видео карта. Засега до колкото знам само Asus предлага подобно нещо което се връзва към PCexpress Card слота на машината но е много скъп вариант и не знам дали го има в БГ.

Генералният извод е, че ти трябват мноого пари за имаш хубаво 3D на лаптоп

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 25 фев 2008 15:38

има преносими компютри на който могат да се сменят видеокартите тъй като са реализирани на специална мобилна платформа ....принципно това са ноутбуци които видеото НЕ е реализирано в чипсета а дори и да е реализирано е добавена външна ..тоест вероятно НЕ може да се смени на са ноутбуци с ати експресс200м, 1100, 1150, 1250, нвидиа 6100, 6150,7050,7100, s3/via deltachrome, sis 6xx,7xx ....и МОЖЕ да се смени на висчки ноутбуци при които видеокартата е реализирана чрез този стандарт

MXM (Mobile PCI Express Module) 230-pin
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 25 фев 2008 17:54

Трябва да ви кажа, че работя с обикновено дъно на Асрок, 64-битово /говора за настолен компютър, но в случая нещата са аналогични/, едноядрен процесор на АМД, но съм сложил 4 гигабайта РАМ памет DDRII на 800 + 160 диск. Инсталирал съм Vista 64-битова. Чипа е на NVIDIA 6100-430 , като съм добавил ъпгрейдваните драйвери от страницата на производителя.

КОМПЮТЪРА ВЪРВИ ПРЕКРАСНО, джиткам последното NFS, качил съм Фотошоп, закачил съм скенер и го ползвам за обработка на видеофайлове с Премиере.

НЯМА ЦИКЛЕНЕ, НЯМА ЗАБИВАНЕ, ПРОСТО ВЪРВИ, ЗА НЕМНОГО ПАРИ, СЛЕД 6 МЕСЕЦА И БЕЗ ТОВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НЕЩО НОВО. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 25 фев 2008 17:59

bboikov написа:Съществува и следния вариант, който има ефект и не е прекалено скъп:
ПОНЕЖЕ КОМПЮТЪРА ТИ Е 64-БИТОВА СИСТЕМА, АКО ДОБАВИШ ОЩЕ РАМ ПАМЕТ И ИЗПОЛЗВАШ 64-БИТОВАТА VISTA, РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ БЪДЕ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ВИДЕОТО.

ИМА ЕФЕКТ. В ДНЕШНО ВРЕМЕ Е ПО-ВАЖНО КОЛКО РАМ ПАМЕТ ИМАШ. 64-БИТОВАТА VISTA ВЪРВИ ДОБРЕ, СЪВМЕСТИМА Е С X86 ПРОГРАМИ.

Млади момко ... това дето си го написал е пълна глупост. Не пиши с главни букви, равносилно е на викане.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 25 фев 2008 18:01

Е щом ти се вижда глупост бъркаш се с още пари и взимаш нещо скъпо. Аз ти казвам, че компютъра върви прекрасно, пък ти недей да вярваш колкото си искаш. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 25 фев 2008 18:02

bboikov написа:Трябва да ви кажа, че работя с обикновено дъно на Асрок, 64-битово /говора за настолен компютър, но в случая нещата са аналогични/, едноядрен процесор на АМД, но съм сложил 4 гигабайта РАМ памет DDRII на 800 + 160 диск. Инсталирал съм Vista 64-битова. Чипа е на NVIDIA 6100-430 , като съм добавил ъпгрейдваните драйвери от страницата на производителя.

КОМПЮТЪРА ВЪРВИ ПРЕКРАСНО, джиткам последното NFS, качил съм Фотошоп, закачил съм скенер и го ползвам за обработка на видеофайлове с Премиере.

НЯМА ЦИКЛЕНЕ, НЯМА ЗАБИВАНЕ, ПРОСТО ВЪРВИ, ЗА НЕМНОГО ПАРИ, СЛЕД 6 МЕСЕЦА И БЕЗ ТОВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НЕЩО НОВО. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Последното НФС е Pro Street ... на 6100 няма да върви,а ко ще да се насере (дори да тръгне ще върви с 2 кадъра в секунда). Не пиши глупости. Другата голяма глупост е 64 битовото ти дъно ...

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 25 фев 2008 18:04

bboikov написа:Е щом ти се вижда глупост бъркаш се с още пари и взимаш нещо скъпо. Аз ти казвам, че компютъра върви прекрасно, пък ти недей да вярваш колкото си искаш. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Мъжки компютри като този съм продал не един и два ... не са лоши за парите си. Радвам се, че си доволен ... обаче тоя пич с 8400 гс му е мноо по бърз, но той въпреки това му се вижда бавен.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 25 фев 2008 18:07

Е ако щеш вярвай, но е така. Вие го пращате човека да се набута с егати парите. Разсъжденията по-горе са напълно верни, но те са по принцип и нямат нищо общо с практиката.

Вместо да се разправяме можеш просто да опиташ, ако имаш възможност, пък тогава ми викай, че е невъзможно. Да - качил съм точно Простриит и върви доволно добре.

Съгласен съм, че му се вижда БАВЕН, но това е друг въпрос.

За останалото - да не си ги мериме, че и аз съм продал достатъчно :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 25 фев 2008 18:11

bboikov написа:Е ако щеш вярвай, но е така. Вие го пращате човека да се набута с егати парите. Разсъжденията по-горе са напълно верни, но те са по принцип и нямат нищо общо с практиката.

Вместо да се разправяме можеш просто да опиташ, ако имаш възможност, пък тогава ми викай, че е невъзможно. Да - качил съм точно Простриит и върви доволно добре.

Съгласен съм, че му се вижда БАВЕН, но това е друг въпрос.

Това е типичен случай на самовнушение ...

Аз лично му казах обаче, че безмислено това със смяната на видеото.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пон 25 фев 2008 18:13

Съгласен. :059:

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Пон 25 фев 2008 18:34

"Прекрасното" вървене е относително понятие за позлващият компютър. Някой се задоволяват с 1-2 сек забавяне, други не могат да търпят и 200 милисекунди.
Дайте да видим какво можем да направим за колегата да си заобича видето.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”