CPU upgrade

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Чет 28 фев 2008 10:03

kickd0wn написа:Как успявате всяка тема да я направите в спор не ми е ясно.

Сега моето мнение по темата. Щом си със стария сокет значи паметта е ddr откъдето следва, че е скъпа. Ако направиш преход към ново дъно с нов сокет и ddr2 разликата в цената ще ти се компенсира от ниската цена на паметта, т.е. парите които си дал за ново дъно и процесор ще са равни на парите, които си дал за ъпгрейд на паметта при старото, но вече ще си с АМ2 или 775. Откъдето пък следва, че в бъдеще един по-сериозен ъпгрейд на паметта няма да ти струва прекалено скъпо и можеш да подкараш виста, което ще стане неизбежно в даден момент, но ти ще си подготвен.

(специално подчертавам, че това е лично мое мнение и не искам да споря с никой за каквото и да е)

Може да е спор, но конструктивен :)
Тя вистата и сега си върви, само дето не я ползвам, защото съм консервативен, не виждам нищо полезно ново и за капак Windows Explorer-а е отвратително "подобрен".

Смяна на дънна платка не мисля да правя - като дойде време до такъв ъпгрейд според мен най-смислената постъпка е още един компютър. Винаги е по-добре да имаш един в повече. Пък стария като цяла система е по-ценен отколкото да разпродавам на старо компонентите. А тоя колкото и да не е върхов смятам, че има още хляб в него за поне 4-5 години напред.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”