Какво искам да гледам в едно автомобилно предаване?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Чет 28 фев 2008 16:01

Първо и най-важно - продължителност 1 час (или както там се води - вие си знаете).

Второ - Ако ще тествате кола - тествайте я - примерно сложете някой 1.90 на задната седалка, ако има трети ред седалки - заврете някой и там - 5 секунди екранно време отнема, но забавлението да гледаш как някой се гъне си струва. Обърнете внимание на някой детайл който прави колата уникална. Говорете в цифри - примерно кажете според вас коя модификация на колата е най-изгодна и кои екстри си струва да се купят и кои не. На кратко - направете нещо смислено - ако е да гледам колата - интернета е широк - мога да й се нагледам още преди да е стъпила на родна почва.

Колкото може по-често правете сравнения между коли - примерно като излезе новия Голф - сравнение със конкуренцията. Ако не можете да уреждате да вземате коли - поне дайте кадър от предишно предаване и обяснете с думи какво що.

Стари коли - според мен е добра идея - може да ги разпределите и в ценови клас - какво може да се вземе за едни и същи пари.

Въобще - идеи хиляди - примерно може да направите тест на детски столчета - пак е интересно, а не е толкова скъпо. Теста не значи да разбивате коли, ами да ги сравните реално - колко тежат, лесно ли се слагат в колата, лесно ли се връзва детето в тях.

Ако ви стиска - скрити камери в КАТ, на горубляне. Бе въобщеее - не е нужно да имитирате Топ Гиър за да сте интересни.

Иначе най-големия проблем е водещия - почти на 99% съм убеден че не трябва да е известно лице - никакви актьори. По-добре рискувайте с някой нов - може и да ви се отплати риска.

Мисля че не трябва да се канят гости - губи се ценно време, а и рядко има какво да кажат. Въпреки че и тук може да има заигравка - примерно известни личности с техните коли.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 28 фев 2008 16:34

XpacTa написа:Говорете в цифри

Законът в България не позволява да говориш с точни цифри .. като пуснем цена "около 110 000лв." както писах за Q7 в превода на първия епизод на българския Top Gear и веднага се появи поредния всезнайко в един форум с изказването - тия некадърници дори не са си направили труда да проверят цената!!!

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Чет 28 фев 2008 17:01

Така ли? Това не го знаех - извинявай за това. Ами тогава в аутобилд как пускат цени или за печатните медии е различно.

В такъв случай си променям малко идеята - не казвате цената ами примерно - Astra-та е с 3000 лева по евтина от Golf-а - това поне би трябвало да е позволено. И примерно - най изгодни е да си вземете ниво на оборудване незнамкакво си с пакет климатик и лети джанти. Нещо такова/

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Чет 28 фев 2008 17:25

Какво искам да гледам в едно автомобилно предаване?

Искам да гледам тестове на автомобили от ниския и средния клас, както нови, така и втора употреба (голф5, пежо 307, ситроен ц4 и все коли по на 4-5 години).

Тези Брабуси, AMG-та и подобни няма смисъл да ги показвате. Всички знаем, че са много хубави коли :wink:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 28 фев 2008 18:01

На мен лично ми харесва идеята за "Направи си Сам"
А ако има възможност да обикаляте на клубните събори, мероприятия който се организират на различните марки, мисля че е идейно

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 28 фев 2008 18:49

Аз пък съм твърдо против идеята да се наблегне на средния и нисък клас автомобили дето най се продават.Първо всички ама всички го показват,второ всички го показват по един и същ начин,трето и рекламите показват същото.Секи вика ,че ще го гледа ,ама съм сигурен че не е така - причината е елементарана секи път ще гледаш и слушаш ени и същи неща/просто този клас коли са еднодневки и елементарни консуматорски копия/.Виж за съревнования между два автомобила подбрани по конкретен признак е друга бира :wink: Също съм сигурен ,че и описанията и теста на автомобили втора ръка до нищо няма да доведат - половината зрители ще викат тоя що ми обижда маркат другата половина ми и аз тва го знам щото съм се возил/карал такава.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 28 фев 2008 19:42

dobrinb написа:
Veso101 написа:...

Може и да си прав, но не прочетох никакво съществено предложение или отговор на въпроса на темата.

zdravko_dimitrov1986 написа:Айде бе ти пък го закопа влади. И както преди мен казаха с никакво предложение не излизаш. На мен пък за българските стандарти предаването горе долу ми харесваше. :twisted:
Между другото защо го спряха това предаване- нисък рейтинг или нещо друго. :wink:

Как да не съм направил предложение, даже е много конструктивно:
Veso101 написа:Най-добре е да няма такова предаване и да си гледаме Топ Гиър с кеф докато си пием кафето.
...........

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 28 фев 2008 20:26

madcap написа:На мен лично ми харесва идеята за "Направи си Сам"
А ако има възможност да обикаляте на клубните събори, мероприятия който се организират на различните марки, мисля че е идейно

dobrinb написа:Аз лично бих се зарадвал на рубрика, в която избран на случаен принцип зрител отива с колата си в предаването, и прави обиколка на писта възможно най-бързо. После водещият прави обиколка, като дава съвети къде и как може да се спечели време, т.е. показва пълните възможности на автомобила, за които собственика дори не подозира.

И според мен това ще е най интересно. :wink:

И няма да е лошо водещите да не са толкова дебилни. :?

п.п Иначе препочитам да гледам амг-то от колкото някоя 6 годишна 206-ца. :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 28 фев 2008 21:17

Винаги е приятно да се види някой супер автомобил, дори да не можем да си го позволим.
Все пак за мен автомобилите са мания от малък, а тогава не можех да си позволя и трабант.

Потребителски аватар
lyubo_di
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubo_di » Чет 28 фев 2008 23:05

Мене ми се стори интересна идеята на някой от колегите по-нагоре за разни известни личности и техните коли. Гледал съм едно-две такива американски и британски предавания и е много интересно. А когато са си наши звезди ще е още по-добре. Преди време в. "Авто Труд" беше пуснал за кратко такава рубрика и беше една от най-интересните. Може да направите такава рубрика.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 29 фев 2008 7:29

GodLike написа:Какво искам да гледам в едно автомобилно предаване?

Искам да гледам тестове на автомобили от ниския и средния клас, както нови, така и втора употреба (голф5, пежо 307, ситроен ц4 и все коли по на 4-5 години).

Тези Брабуси, AMG-та и подобни няма смисъл да ги показвате. Всички знаем, че са много хубави коли :wink:

Съгласен съм напълно!!! И на мен ми е дошло до гуша от това да показват как върви еди ква си кола с 500+к.с. Покажете тестове на среден клас автомобили, каквито са повечето в БГ.

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пет 29 фев 2008 13:46

Rabbit_TDI написа:Аз пък съм твърдо против идеята да се наблегне на средния и нисък клас автомобили дето най се продават.Първо всички ама всички го показват,второ всички го показват по един и същ начин,трето и рекламите показват същото.

Ами точно де - идеята е да се избегне второто. Примерно показват ти колата от реклама и после казват "А сега да хвърлим око на базовата версия" - и гледай сеир. Ако това го направят в Top Gear може производителите да се позамислят дали да не направят повече екстри стандартни.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 29 фев 2008 15:15

В едно автомобилно предаване бих желал да гледам :Водещ/а/и ,за които автомобилът е страст и са истински фенове-т.е. предаване направено от фенове за фенове;за нови модели автомобили-представяне на нов модел с впечатления пътен тест-как е,като цяло автомобила,с подробни технически характеристики,като не се спестяват и отрицателните страни/мразя стила автотруд-всички са много готини щот иначе друг път няма да ни ги дадат и няма дани канят на коктейлите /.Автоновини-къде какво излязло през седмицата да речем,автосалони и т.н. каквото е актуално в периода между две предавания.Събития от автомобилния живот в страната-премиери на нови автомобили у нас,първи впечатления ,национални събирания на автоклубове,драг шампионата,писта,рали шампионата/доколкото ги има/,.Раздел по майсторско шофиране с показване на основни похвати за овладяването на автомобила в критични ситуации/като се показват най-типичните от тях характерни за съответния сезон в който се излъчва предаването/-много хора не са наясно какво трябва да правят в такива ситуации,да не говорим,че не са наясно и как трябва да си настроят седалката и волана за да имат най-добър контрол върху автомобила и да им е най удобно/всички сме виждали герои с изпънати докрай ръце ,в полулегнало положение дето едвам стигат педалите,ама така им се струва,че се карат състезателните коли :lol: /.Също така не е лошо да се представя и по един ретроавтомобил-в българия има доста хора,за които старите автомобили са страст и се трудят с години за да им вдъхнат живот и не е лошо да се представят такива хора с техните автомобили.Също така ще ми е интересно да гледам сравнителен автотест между два или три актуални модели автомобила от един клас.Няма да е лошо и да има през годината един продължителен тест ,на някой от водещите по продажби автомобили на нашия пазар/примерно 50 или 100 хил.км./от който периодично да давате резултат и накрая да видим кой автомобил как го е издържал,такива тестове в български условия няма правени/е то е ясно защо,няма пари/за такъв тест примерно може да се ползва фирмен автомобил било на телевизията или там на близка фирма,който така или иначе върти много километри и да се отчитат разходи по експлоатацията,повреди,типични слаби места.Не желая да гледам:много приказки и реклами и малко автомобили,тъпи водещи,които хал хабер си нямат от автомобили и не са фенове,тъпи коментари отразяващи лични пристрастия на водещите към определен автомобил /по национален признак да речем или разни плоски шегички от автомобилния фолклор за голфовете , ръждата, спагетите, минетите ,оризовите чинии и т.н. :wink: /,тестове на стари автомобили-нов внос :wink: всеки ден ги гледам пред блока ,по улиците дъртите бараки ,повръща ми се от тях вече и не мисля,че има нещо полезно в такъв тест-няма и да е обективен тъй като каквото и да се сравнява между два автомобила на незнайни и различни километри то ще е валидно конкретно за тези два автомобила и за никой друг.Успех в начинанието и дано направите едно добро автомобилно предаване в България !

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 02 мар 2008 9:18

Въпреки че модовете ще побързат да забършат поради техни си причини....и аз ще споделя мнението на колегата...по добре да няма такова предване докато продуцентиите не си дадат ясна сметка че трябват пари и задник...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 02 мар 2008 9:33

Колегата по-горе е прав.Трябват пари за такова предаване.
На мен лично не ми се гледат БГ "звезди" в такова предаване - не са ми интересни, автомобилните теми на повечето са им далеч, а и повечето от тях изобщо не са забавни. Това,че могат да правят кръгчета с автомобил - ами не ми е интересно, по-скоро скучно, само се губи време от предаването.
Искам да гледам тестове на автомобили от всички ценови равнища. Не бих искал да гледам само скъпи коли или само евтини.
ОК, Top Gear се спират на скъпите коли, но в UK не е чак толкова трудно да си позволиш перформънс кола и после да си я юркаш по тамошните писти. В БГ има достатъчно хора с доходи, които няма да гледат предаването за съвет каква скъпа кола да си купят, нали?
Колегите също са писали,че искат съвети за действия при екстремни ситуации - за какво са ви, ве колеги? Карайте с ограниченията и няма да има екстремни ситуации. Карането по писти е съвсем друго нещо, в сравнение с карането по скапаните БГ пътища.

Да обобщя какво бих искал аз:
1.Тестове на автомобили в реални условия, с добри водещи с шофьорски умения, а не просто актьори от някой театър, които само изнервят...
2.Автомобили от всички ценови равнища - не сме толкова богати,че да гледаме само скъпи автомобили (изобщо не включвам някакви екзотики, всичко над 70 лева ми се струва скъпо,поне на мен).
3.Тестовете на стари автомобили - по-скоро не.
4.Никакви БГ звездички - глуповати са ми всичките.

Ами успех!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”