Требе да се изтупам.. Бизнес костюм -взех MAXIMO

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Чет 13 мар 2008 0:15

Бате бях на доста важно бизнес изложение в Англия преди около 2 години и мислех да взема BOSS или Zegna, после минах на Парушев, после тръгнах по Пиротска и както си вървях срещу пункта на Еврофутобол на Пиротска, кръц в това магазинче, хоп - за двеста лева костюм, а си бях гласувал бюджет 2000к, нейде Англия, нейде Овча Купел, разбих ги. 8) Не е важен костюма, а джентълмена който го носи, да не закопчееш долното копче :D mhihi :twisted: 8) Давай смело!

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Чет 13 мар 2008 0:39

На Парушев не е чак пък толкова лош асортимента...разгледай магазина на "Стамболийски"...Бициани също имат нова колекция и са на прилични пари :wink: Андрюса нещо не ми хванаха очото :wink:
Реших да разгледам и предложенията на Джан Франко,но още не съм дорасъл до там.Все пак ще съм абитурент,а не президент :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 13 мар 2008 1:10

Денил преди 3-4 години ставаха..
И то зависи какъв ще е плата..

В момента са ужасни, костюмите им се мачкат много лесно, и не се изправят после..
Ризите им се гладят трудно.

За костюм мисля 400-500 кинта ще те оправят, още повече ако издебнеш намаление...

Биготи в ситицентър е добра оферта.. малко надскачат парата.. но все пак са добре...

ризите им са страхотни...
принципно можеш да не ходиш с риза, а с някаква фланелка тънка отдолу.. дюс...

или с някакво тънко половерче пак дюс... да речем Марк спенсър имат страхотни половери за целта.

ризи има много на хубави цени..,..

Важното е костюма да не се намъхва, както и да го намачкаш ЯКО... с ръце.. като го пуснеш.... веднага да се изправя.. и да не личи..

Гледай да е от е от студена вълна... и да е тънък...
да не е дюс черен, щото ще си като келнер..
и се лъсва много лесно...

Парушев имат къси ръкави...

Драго Радо.. също са им добри дрехите...

Бицияни е пълен боклук...

Има една фирма Тодорка..
имам панталон някакъв от тях.. взех го за ежедневен.. изключително добре ми пасва... и не се мачка.. абе държелив е много... но има по спомени нещо изкуствено в него...

отиваш, гледаш квото ти легне.. твое е...

не се връзвай на големи корекции с които няма проблем според продавача.. ако трябва да се коригира повее от 2-3 см... бягай.. щото се разваля формата на костюма...
панталона задължително да е подплатен с специална лента под колана.. която, пречи на ризата да се разгащва...

Гледай подплатата на костюма да не е опъната или размачкана...
дали съвпадат раетата на костюма.. особенно как са пришити ръкавите..
да не се получи.. примерно раетата на ръкавите да се разминават...

аве... гледане и обиколка..

и не се скъпи много много..
Може да го облечеш 5 пъти в годината... ама поне ще се чустваш дорбе... и няма да има забележки по теб ;)

повярвай ми прави моментално впечатление.. когато костюма е хубав..

аа... подкрепям мнението, че парушев всичките им модели и десени са като за дърти номенклатури...

п.п.
Преди 2 години гледах едни мадами слизат от една корса...
лятото .. с костумчета.. и тръгват...

Едната все едно сега си беше облекла костумчето, другата беше като ядена от кучета.. от седалките на колата...

ти си прави избора.. дали 300-400 кинта повече ще си заслужава или не..

все пак има и костюми за по 2-3 хилки масовки..
според мен 600 кинта е една прекрасна граница за костумче...

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Чет 13 мар 2008 7:43

още един глас за франт-костюм + риза. Вратовръзки същ могат да се намерят хубави, имат 4 магазина в София(Алабин, графа, шишман, патриарха), сега излиза и новата им колекция. Друга подходяща марка са Андрюс (в Скай сити, бул. шипченски проход, бъкстон-пазара) В Капаска има хубави ризи, но вече не са намалени и цената е 80-90 лв (за същите пари си купуваш 2 бр. франт) Нико аз не ги препоръчвам, некачествени метерии и шевове, не ми даподат и моделите, обслужването е дразнещо любезно...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 13 мар 2008 8:30

Хора, какви са тия цени?!? Аз от няколко месеца ходя с костюм на работа всеки ден и всичко, което съм купил досега е под 150лв за костюм. Не знам какви са ви критериите за избор, но засега съм доволен - не се мачкат много и не се гладят трудно. С ризите имам малък проблем - тези, които купих от Sprider, се гладят много трудно когато са сухи - трябва да не ги оставяш да изсъхнат. Другият магазин, от който съм пазарувал е Andrews или нещо подобно - там ризите са сякаш по-изкуствени, но пък се гладят много по-лесно. Вили, сори, ама последните три костюма, които купих струват ОБЩО 400лв. Без ризи и връзки.

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Чет 13 мар 2008 9:05

Мършав, от къде ги извади тези цени? Кажи мястото да разгледаме и там, най-малкото дето казваш - за всекидневен костюм, евентуално...

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 13 мар 2008 9:12

Тея цени са наистина луди за БГ (а и не само - в щатско си взимах панталон марков за 20$ и ризи за 10$ - все хубави марки).

Преди години за бала ми си бях харесал един костюм на Тиери Мюглиер и струваше лудите за времето си и БГ 700$. Отидох купих си хубав плат с цвят по мой избор и на Алабин при един шивач ми го направиха същия ... излезна смешни пари.
Та един добър шивач и малко модни списания доста могат да ти помогнат ;) :idea:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 13 мар 2008 9:29

Sprider store - до Билла на "България" и на "Витоша" - около 200лв са, имаше намаление до 140.
Andrews - на "Коперник" и "Шипченски" знам, вероятно има и другаде - пак някакви намаления - по 100-200 бяха миналия месец.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 13 мар 2008 10:04

hooligans написа:слушайте добрин , виждал съм го 2 пъти докато е на работа , носи стилни и изчистени костюми , подходящи за такива срещи :)

:oops: :oops: :oops: Засрамих се, благодаря!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 13 мар 2008 11:29

Андрюс-много добри цени и качество напоследък
имат и вратовръзки но по-читавите са по 50 так

Зара-аутлета им на пиротска до Славейков, си взех сако за смешната сума от 55 лева. Иначе аз съм фен на Зара-евтино и качествено но в БГ почти нищо няма тяхно

Битсиани-хуБави ризи имат, за костюмите не съм им фен

Нико, Франт на Алабин-Добри е писал стават.

Денил, Ролман, Драго и Радо, Агресия-много и неоправдано скъпи

като взмимаш костюм, требе да видиш и патъци и колан

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 13 мар 2008 11:37

Андрюс с две ръце.
Имам ризи, костюм и блуза за под сако оттам.Доволен, а имат и хубави намаления.Миналата седмица бяха на 70%, но не знам докога.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 13 мар 2008 11:38

Милослав написа:Андрюс с две ръце.
Имам ризи, костюм и блуза за под сако оттам.Доволен, а имат и хубави намаления.Миналата седмица бяха на 70%, но не знам докога.

Мечке, намаленията бяха до 29.02
и накрая нищо не беше останало
номера 46-лилипути
и над 55-6 :?
но и без намаления за 300 кинта си ток и жици

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 13 мар 2008 11:41

убуу де от майните никой не обади....ние пак ли ходим като парцали с шушлеци...

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 13 мар 2008 12:14

Pichaga написа:
Милослав написа:Андрюс с две ръце.

Мечке, намаленията бяха до 29.02
и накрая нищо не беше останало
номера 46-лилипути
и над 55-6 :?
но и без намаления за 300 кинта си ток и жици

А бе миналата седмица купувах риза от тоя тука на спирката на руски паметник :):):) 20 лв ризка и си имаше всякакви номера.Тоя Андрюс винаги имат тука, явно не му е възлово местоположението и остават.

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Чет 13 мар 2008 15:54

dobrinb написа:Имаш няколко добри варианта, като се има предвид, че говорим за прилични пари, не за яки суми. До около 250 лева макс за костюм и около 50-60 за риза и вратовръзка. Ул. Алабин е мястото. Първо, на ъгъла с ул. Лавеле, срещу задната страна на Съдебната палата има магазин на Франт - добро качество и нормални цени. Малко по-натам, в посока площад Македония, има отдясно друг магазин на веригата Нико - има голям избор на костюми на доста прилични цени, също ризи и вратовръзки. От двата магазина съм сигурен, че ще си харесаш нещо. Аз лично бих ти препоръчал риза на Теодор, за костюм - каквото ти хареса и намериш модел, който да ти пасне. Вратовръзка - Нико имат, Франт също - въпрос на вкус. Може да се довериш и на продавачките - няма да ти дадат лош съвет. Успех.

:да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”