Избор на цифров фотоапарат

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 22 мар 2008 18:20

Oxyde написа:
Matematiks написа:Canon e марката.....

такива изказвания са пристрастни и неточни за избиране на апарат до 300лв,в клас сапунерка сони не остава по назад от който и да е канон или никон,като отиде в магазина човека да снима с всеки един от конкурентните модели и да си прецени каква е разликата,апаратчето което показа колегата от техномаркет за парите си е мн добро и е хубаво за джобен апарат :wink:

Съгласен съм, че има и добри фотоапарати различни от Канон, но тук има едно голямо НО !

Ако държиш на хубавите снимки, бърз и точен фокус и доста функционалност с Канон почти не можеш да сбъркаш ... казвам почти защото и те имат издънки ...
Не ми харесва също, че се вкючиха в мегапикселовата война ... (това не е вярна посока за развитие)
Никон и Фужи имат много хубави фотоапарати в същия ценови диапазон ...
Стой надалеч от Кодак, Самсунг (вивитар и други там подобни въобще няма да ги споменавам)

СОНИ според мен не предлагат същото за парите които даваш като Канон и Никон ... и ползват различен вид карти които по принцип са по скъпи и стават само за СОНИ ... Също така прекаляват с това Carl Zeiss. Тази оптика не нищо кой знае какво (чиста проба рекламен трик).

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 22 мар 2008 18:28

VW_forever написа:Fuji FinePix S5600- стар като модел (2005), но си заслужава... лично аз, смятам да си взимам този
или
Fuji FinePix S5700- (2007) и повечко пиксели...
като недостатък и на двата е, че нямат стабилизатор.

п.п. това само като идея.., иначе изборът си е твой!

Аз бих избрал от двата с5600 ... по малкото мегапиксели в този (а и в много други случаи е предимство), липсата на стабилизатор обаче за съжаление почти обесмисля големия зуум

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Вто 25 мар 2008 19:33

От всичко изчетено до сега разбрах да гледам характеристиките а не формата и големината.Но остана каква марка и модел да си взема.За около 300лв.И искам да питам в Англия по-евтини ли са.Защото имам възможнаст да ми донесат от там.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 25 мар 2008 21:21

webdude написа:
VW_forever написа:Fuji FinePix S5600- стар като модел (2005), но си заслужава... лично аз, смятам да си взимам този
или

п.п. това само като идея.., иначе изборът си е твой!

Аз бих избрал от двата с5600 ... по малкото мегапиксели в този (а и в
много други случаи е предимство), липсата на стабилизатор обаче за съжаление почти обесмисля големия зуум

аз примерно имам S5000 и трябва да ти кажа че съм доста доволен,а за това което каза колегата да ходел в магазина и да снима със сички това вече е малко глупост ми се струва,какво си мислиш че можеш да видиш на тия малки екранчета,истината е отпечатана на фотохартия или още по добре на монитор и то добър
на тези TFT дисплейчета не се види нищо,да не кажа че и на големите TFT монитори трудно се виждат шумовете и остротата на снимката...
аз все още си карам на CRT монитор но все пак е профи,тук се вижда чудесно всичко :wink:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 25 мар 2008 21:25

ChronoS написа:От всичко изчетено до сега разбрах да гледам характеристиките а не формата и големината.Но остана каква марка и модел да си взема.За около 300лв.И искам да питам в Англия по-евтини ли са.Защото имам възможнаст да ми донесат от там.

колега днес ходих да съветвам един приятел(не че съм много спец но все повече от него де)е за около 360 кинта зехме доста лиубезен Канон ,карта 2мб и зарядно с четри батерий Санио(най скъпите)2700Mah
не си спомням модела като номер че сум изкуфел :lol: ама не си зимай от тия розово лилавките дето афишират 7,1 мегапиксела,както каза колегата няма смисъл от това,няма да прайш плакати я :wink:

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Вто 25 мар 2008 21:43

определи първо за какво ще ползваш апарата и с до колко си взискателен към снимките, защото тия fuji дето ти предложиха снимат хубаво ама са ГОЛЕМИ, а от опит ти казвам, че като имаш голям фотоапарат рядко го изнасяш от вкъщи, докато с един малък апарат ти е винаги в джоба и снимаш 32428462428 пъти повече. марките сте ги изяснили вече, което е хубаво, но аз бих ти препоръчал нещо малко по-нестандартно а именно Panasonic. Имам преди наблюдения върху няколко техни модела от различен клас и спокойно мога да кажа, че по нищо не отстъпват на канон и никон, освен може би че не можеш да zoom докато снимаш клипче. Ако можеш от US да ти прати някой ще е далавера, защото там са наистина евтини Panasonic TZ3 е 200$ и за средностатистически и не много претенциозен потребител е чудесен фотоапара, единствения му минус според мен е липсата на изцяло ръчен режим, но за това пък задобряваш на Photoshop :)

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Вто 25 мар 2008 22:24

Колеги последно се спрях на panasonic TZ3.Прави страхотни снимки.И има голям zoom :lol:

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 25 мар 2008 22:25

С едно съм съгласен, колегата трябва да е наясно за какво, ще го ползва и колко...
относно големината.., все пак понякога и размерът е от значение :wink:
при малките апарати, матрицата и дисплеят са много близко един до друг и температурата която се отделя от елементите, захранващи дисплеят, не оказват много благоприятно влияние на матрицата :)
все пак в клас "професионални апарати", размерите са точно такива "ГОЛЕМИ", но защо ли... :gruebel
какъвто и апарат да вземеш, едно е сигурно, апарата ще прави снимки, другото са подробности, така че успех!
:да:
П.П
ChronoS написа:Колеги последно се спрях на panasonic TZ3.Прави страхотни снимки.И има голям zoom :lol:

Еми честито!
И със здраве да си го ползваш!

Потребителски аватар
Sandman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sandman » Сря 26 мар 2008 8:15

Ето тук мисля си заслужава да се прочете: http://6mpixel.org/en/

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Сря 26 мар 2008 10:19

аз наскоро си купих Canon 570is 400 лв е само а след няколкодневно сравняване и сверяване на данни кво ли не и дискусии с професионални фотографи се спрях на него и мисля че е перфектен освен че не е слим ама те пък според мен не снимат

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Сря 26 мар 2008 17:47

п.п. това само като идея.., иначе изборът си е твой![/quote]

Аз бих избрал от двата с5600 ... по малкото мегапиксели в този (а и в много други случаи е предимство), липсата на стабилизатор обаче за съжаление почти обесмисля големия зуум[/quote]

колеги а каква карта памет препоръчвате за този модел XD или SD и защо :roll:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 14 юни 2008 20:35

Да съживя тази тема (надявам се авторът не възразява), защото ми предстои закупуването на цифров фотоапарат.
В случая цената НЕ е основен фактор. Критериите са:
1. качествена картина - имам Sony от 3 години и съм изключително доволен от качеството на снимките :)
2. компактен - т.е. полупрофесионалните серии отпадат. Колкото по-компактен, толкова по-добре ;)
3. изчистен дизаин :idea:
Марка - Nikon, Canon или Sony.
Понеже нямам много време да влизам в интернет, ще помоля за съвети само тези от вас, които имат някаква, макар и бегла представа от конкретните модели, които ще препоръчат :)
П.с. не се ограничавайте само до избора на БГ пазар, защото апаратът ще бъде закупен от чужбина.
Благодаря предварително и...
Поздрави от Cape Cod :ihaaaaa
П.с. може да давате и конкретни линкове от ebay.com :idea:

Потребителски аватар
pafaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafaka » Съб 14 юни 2008 21:25

с двете ръце за сони-то :)

Потребителски аватар
Jovani
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovani » Съб 14 юни 2008 22:16

едит: не видях последния пост

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 14 юни 2008 22:30

Sandman написа:Ето тук мисля си заслужава да се прочете: http://6mpixel.org/en/

Точно това имах предвид като казах, че по малкото пиксели при един и същ фотоапарат е предимство (даже и ценово).

Върни се в “ОФФ-Топик - други”