Какво мислите за студентските бригади в USA ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Popeto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Popeto_89 » Съб 29 мар 2008 21:11

dxd написа:
Popeto_89 написа:сестра ми отиде за 3 месеца на о.Нантакет и си дойде с 7000$
отделно лаптоп,2 цифрови и един куфар дрехи!!!
Много е доволна и ако има как пак ще отиде!

Сестрати какво е бачкала и колко са и плащали ако не е тайна :D

в неква пералня е бачкала,мисля че 15$ на час са и плащали и ако остане след 17 часа да работи й плащат двойно!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Съб 29 мар 2008 21:14

няма никакво значение къде си- както можеш да се прибереш от англия така и от сащ... още повече че билета ти винаги е двупосочен и можеш да си хвръкнеш когато си поискаш обратно в мизерната БГ... иначе човек трябва да си направи проучване това е ясно- не очаквай ако се забиеш някъде в някво планинско село в див щат да спечелиш пари... колкото до това който си обича купони и да си прави кефа- идеално е- ходи си на една работа и през другото време кеф... тая тема за щатите е безкрайна просто, толкова може да се говори...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 29 мар 2008 21:36

Аз искам да отида за няколко неща :) Искам да си осъвършенствам английския, искам да видя свят че до сега не съм излизал никъде освен до западна България - Македония :). Другото което е ме привличат и по-евтините стоки които са там. Искам да си накупя някой джундурийки и глезотиики. Най-вече искам да купя и за колата някое турбо ново и какво ли още не. Парите които ще искарам там ( ако отида ) повечето ще бъдат изхарчени там за техника. Тук в България искам да върна колкото да не е без хич .. За Англия и аз чувам хубави работи, но за сега съм гледал фирми които предлагат само работа в САЩ.. Дали можете да ми препоръчате някои фирми които се занимават с бригади ? А някой колега беше казал нещо за шофьори .. там ако ме вземат за такъв ще съм най-щаастливия :)

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Съб 29 мар 2008 22:31

По-добре е в Англия или Ирландия!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 29 мар 2008 22:40

lodarski написа:По-добре е в Англия или Ирландия!

Парите са по добри.Много зависи ако си на бригада как ще ти плащат и ква ще е работата, но мисля че са около 5-6-7 паунда на час(или пък на кг/касетка домати краставици и т.н) но има и хора тук които работят нелегално и взимат по 5 паунда на час и работят по 12-13 часа не ден на автомифка, което е доста зле според мен.Но това което плащат по фермите не е много по малко от заплащането на един общак в Английска строителна фирма

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 29 мар 2008 22:45

Аз имам проблеми със здравето и не е препоръчителна тежката физическа работа .. май фермите отпадат :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 29 мар 2008 22:48

longora написа:Аз имам проблеми със здравето и не е препоръчителна тежката физическа работа .. май фермите отпадат :)

Ем кофти приятел :( то в тоя случай отпадат бригадите като цяло, щото ако не е ферма ще е 12 часа в макдоналдс или друга верига или пък да чистиш ресторанти след свадби или коктейли което пак си е натоварване.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 30 мар 2008 0:10

ей сега си взех данъците от лятото, за три месеца съм изкарал 9200$ на две работи, ми не се оплаквам, даже се замислям пак да подам документи - голяма емоция си беше :)
съвет, където и да идеш не ходи сам!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 30 мар 2008 9:52

абе стига с тая англия - ходил ли е някой та го съветвате? в англия има 2 вида работи- клечиш по цял ден и береш ягоди/ марули, другата работа е стоиш на 5 градуса и разфасоваш пилета... в САЩ и най- кофти работата е в пъти по-цивилизована, да не говорим че фермите в англия са забити в някви диви села/полета дето не можеш да видиш цивилизация... да не говорим да си купиш нещо...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 30 мар 2008 10:06

иначе като фирми за САЩ препоръчвам Юзит Калърс и Интеграл.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 30 мар 2008 13:09

lowrider написа:съвет, където и да идеш не ходи сам!

За сега съм сам ... няма кой да дойда с мене :( DimoNN утре ще се обадя да видим дали не съм изпуснал срокове нещо. Благодаря много.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 30 мар 2008 13:15

longora написа:
lowrider написа:съвет, където и да идеш не ходи сам!

За сега съм сам ... няма кой да дойда с мене :( DimoNN утре ще се обадя да видим дали не съм изпуснал срокове нещо. Благодаря много.

срокове не си изпуснал... ама повечето job fair-i май си ги пропуснал.. ама не е късно... можеш по инет да си намериш работна оферта...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 30 мар 2008 13:16

Къде да търся в нета ?

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 30 мар 2008 13:20

Колега предстоими заминаване в Англия на 2 юни и аз никога несам ходил на бригада и на мен ми малко криво.Но аз отивам с цел да препечеля някой лев.Мой приятел ми представи миналата година в англия документите зада може тази година да си получа поканата, както и стана.Ще рабоня в фабрика за консервиране на габи заедно с моя приятел.Офертата е мн.изгодна.Ще плаща се по 6 паунда на час или преблезително по 15лв на час.Представителната агенция е Айланд Конкордиа имат и офис и в Софиа.Предстои да излезнат оферти и за Април месец.Ако сравним достоверна инфор. от мои двама приятели единия препечелил с САЩ и един от Англия и двамата за по 4 мсеца, в САЩ изкарал 8000 долара а др. в Англия близо 9000 паунда бих казал че аз съм за Англия.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 30 мар 2008 13:26

Наистина разликата е огромна, но в Англия до колкото разбрах от колегите е по-къртовски труд от колкото в САЩ и в САЩ има повече какво да се види и купи...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”