"Къде са ни европейските пътища?"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 31 мар 2008 15:32

по тая логика да не плащаме здравни вноски-аз така и така ходя на частно и си цакам всеки път
да не плащаме пенсионни вноски-кво като баба и дядо, мама и тате няма да имат кинти-така и така им помагам
да не плащаме данъци-щото ги крадат

ай стия анархия

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 31 мар 2008 15:36

Pichaga написа:ай стия анархия

пи, нали знаеш кой има интерес да не се спазват законите.....дребни душици с големи интереси....

иначе начини има - само дето никой не ги иска

но
Pichaga написа:ай стия анархия
- подкрепям напълно

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 31 мар 2008 15:43

И да правят пътища то ще е само временно хубавото ,защото нямаме самосъзнание и всеки гледа да свие по нещичко си. Запознат съм със изграждането на един прекрасен път......Та проблема там е ,че вместо да минава валяка 10 пъти през асфалта той минава само 3 пъти и около него се нареждат 10 човека да "бизеят" нафта! Пък ,че с тая нафта дето ще вземат, хич не им пука ,че ще си трошат колите и те и ние и ,че данъкоплатеца ще се товари още по яко.....

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 31 мар 2008 15:46

Anbuch написа:И да правят пътища то ще е само временно хубавото ,защото нямаме самосъзнание и всеки гледа да свие по нещичко си. Запознат съм със изграждането на един прекрасен път......Та проблема там е ,че вместо да минава валяка 10 пъти през асфалта той минава само 3 пъти и около него се нареждат 10 човека да "бизеят" нафта! Пък ,че с тая нафта дето ще вземат, хич не им пука ,че ще си трошат колите и те и ние и ,че данъкоплатеца ще се товари още по яко.....

И после тука по форума се хвалят колегите колко ефтино си купуват нафтица на черно mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 31 мар 2008 17:27

Поредната тема със задънен изход.
Тези които имат пари си плащат и годишна винетка,и застраховка ГО си имат,че и каско,и стикерче за годишен преглед имат,и зареждат САМО от бензиностанции.
Тези които нямат пари,а биха искали да имат правят точно обратното на тези които имат.С една винетка карат 3-4 човека,каско за какво им е,ГО плащат само защото ако ги хванат глобата е по-голяма,и точно те карат 15-16 годишни дизели,за да могат да наливат от тубаджийницата.
Общото между тези които имат и тези които нямат освен че след 100 години всички отиват на едно и също място,е че и пътя им дотам е един и същ.И докато и на имащи и на нямащи им взимат едни и същи пари за да карат по пътищата все ще има недоволни.
Данъците на колите ги разделиха на доста групи в зависимост най-вече от мощността на колата.Така бедните които нямат лъскави и мощни коли се успокоиха,че поне за това плащат по-малко а богатичките са ''наказани'' да плащат повече за удоволствието да карат лъскарките си.Е да ама всичко останало е едно и също.Ето там мисля че е проблема.Ако и винетките се разпределят по цени в зависимо от това на колко мощна и колко годишна кола се слагат и всеки плаща различно,според наистина финансовите си възможности може и да няма такива теми на недоволство.
Защото наистина за Бай Иван с 25 годишната си Лада 65 лева годишна винетка са си много,че той за 5 години плащане на винетки си купува колата втори път без газовата.Докато за Баровеца с S-класата или нещо от сорта 65 лева му струват чорапите за тази седмица.
За съжаление темата ще се трансформира и този като всички останали пъти в това кой какви доходи има,защо едни си плащат всичко а други се стараят да минат метър,правителството гейове ли са или чисти педер.сти,кой ни е виновен отново,в Германия как било..................и т.н.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 31 мар 2008 17:42

попринцип си прав....но само поринцип.
щото в Европа и по света, но не и у нас, най-големите такси винетки и застраховки са за старите коли....да видиме тогава дали ще има техн неизправни и скапани коли рейсове и камиони....

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 31 мар 2008 17:50

Така е колега,но мисля ще се съгласиш че ние в България си караме старите ладички и жигулки не защото си ги обичаме,а защото няма начин много хора,главно пенсионери да си купят нещо поне малко по-ново.Нямането на пари води до мислене на начини как да се минава по ръба,да не се плащат данъци,такси и прочее.От там и положението вместо да се оправя се влошава,кръга се затваря и всичко започва отначало.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 31 мар 2008 17:56

propparo написа:Така е колега,но мисля ще се съгласиш че ние в България си караме старите ладички и жигулки не защото си ги обичаме,а защото няма начин много хора,главно пенсионери да си купят нещо поне малко по-ново.Нямането на пари води до мислене на начини как да се минава по ръба,да не се плащат данъци,такси и прочее.От там и положението вместо да се оправя се влошава,кръга се затваря и всичко започва отначало.

така е. точно това е проблема - кръга е омагьосан....
и се излиза много бавно от това положение.... за това ме дразнят теми от тоя тип - оплаквателн/плачевни... ми това е положението бе пичове... аз смея да твърдя че с всяка изминала година пътищата се оправят.... но това е моето мнение.
Но първото което трябва да се промени това е манталитета на Българина.А той е селски, не европейски.
За това не търсете европейски пътища, чистота и заплати.На селските трбва да се радваме.За сега......
ПП под сеслки нямам предвид провинция, а начин на мислене.

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Пон 31 мар 2008 17:59

propparo написа:Данъците на колите ги разделиха на доста групи в зависимост най-вече от мощността на колата.Така бедните които нямат лъскави и мощни коли се успокоиха,че поне за това плащат по-малко а богатичките са ''наказани'' да плащат повече за удоволствието да карат лъскарките си.Е да ама всичко останало е едно и също.Ето там мисля че е проблема.Ако и винетките се разпределят по цени в зависимо от това на колко мощна и колко годишна кола се слагат и всеки плаща различно,според наистина финансовите си възможности може и да няма такива теми на недоволство.
Защото наистина за Бай Иван с 25 годишната си Лада 65 лева годишна винетка са си много,че той за 5 години плащане на винетки си купува колата втори път без газовата.Докато за Баровеца с S-класата или нещо от сорта 65 лева му струват чорапите за тази седмица.
За съжаление темата ще се трансформира и този като всички останали пъти в това кой какви доходи има,защо едни си плащат всичко а други се стараят да минат метър,правителството гейове ли са или чисти педер.сти,кой ни е виновен отново,в Германия как било..................и т.н.

Това няма нищо общо! Първо тоя данък дето го въведоха изобщо не е справедлив! данък 300 лв. каде си за 11 год.кола ама даи да не се отклоняваме от темата като цяло

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 31 мар 2008 18:06

Ха - пътищата се оправяли - пълни глупости. Помня като взех книжка преди около 7-8 години пътя Симеоново-Бояна - почти нямаше дупки, спокойно можеше да се кара и със 140 (при добро желание). Не говоря за Околовръстното, а за „междуселския“. Но и за останалите пътища важи. Преди 7-8-9 години пътищата бяха много по-добре от сега.
Сега се правят далавери в пътното, пестят се материали, за да влязат останалите пари в нечий джоб.
И защо да не протестирам?! Аз си плащам данък, глоби, винетка, сигурно и Минетка ще трябва да плащам вече, и какво? Троша си колата. Дупките се запълват със смотан асфалт, и точно след 2 месеца са се отворили и по-големи.
За правителството - и да не съм гласувал - КАКВО?! Санто - ти за кой гласува? Всичките са еднакво корумпирани, само кръга от фирми около тях е различен. Докато НИЕ не покажем, че имаме гражданско общество, и не се научим да сваляме правителства, които правят каквото си поискат, и не им пука нито от медии, нито от нищо - ще ни тъпчат нагло и кой как намери.
И още нещо - не е нужно да си гласувал, за да изкажеш протеста си, или да си недоволен. Всеки, който плаща данъците си, има право да протестира, и да търси правата си. :!:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 31 мар 2008 18:24

ACCELERATOR написа:Ха - пътищата се оправяли - пълни глупости. Помня като взех книжка преди около 7-8 години пътя Симеоново-Бояна - почти нямаше дупки, спокойно можеше да се кара и със 140 (при добро желание). Не говоря за Околовръстното, а за „междуселския“. Но и за останалите пътища важи. Преди 7-8-9 години пътищата бяха много по-добре от сега.
Сега се правят далавери в пътното, пестят се материали, за да влязат останалите пари в нечий джоб.
И защо да не протестирам?! Аз си плащам данък, глоби, винетка, сигурно и Минетка ще трябва да плащам вече, и какво? Троша си колата. Дупките се запълват със смотан асфалт, и точно след 2 месеца са се отворили и по-големи.
За правителството - и да не съм гласувал - КАКВО?! Санто - ти за кой гласува? Всичките са еднакво корумпирани, само кръга от фирми около тях е различен. Докато НИЕ не покажем, че имаме гражданско общество, и не се научим да сваляме правителства, които правят каквото си поискат, и не им пука нито от медии, нито от нищо - ще ни тъпчат нагло и кой как намери.
И още нещо - не е нужно да си гласувал, за да изкажеш протеста си, или да си недоволен. Всеки, който плаща данъците си, има право да протестира, и да търси правата си. :!:

ти взимаш една отсечка за пример.ок, аз пък съм доволен щото сега пред моя блок мога да мина със 140.
ти колко данъци плащаш?

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Пон 31 мар 2008 18:32

Напълно съм съгласен,че Законите трябва да се спазват и винетка трябва задължително :!:Аз винетка си имам.Не съм съгласен с "използването" на парите от винетката :!: В чий ли джоб отиват :?: А дали се се използват по предназначение за рехабилитация и ремонт на пътищата :?: :!:

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Пон 31 мар 2008 18:32

Ludia написа:ти взимаш една отсечка за пример.ок, аз пък съм доволен щото сега пред моя блок мога да мина със 140.
ти колко данъци плащаш?

Нормални ли сте със 140 да карате в града, ако направят пътищата лимка тя работата тогава става нож с 2 остриета!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 31 мар 2008 18:33

ta6koo написа:
Ludia написа:ти взимаш една отсечка за пример.ок, аз пък съм доволен щото сега пред моя блок мога да мина със 140.
ти колко данъци плащаш?

Нормални ли сте със 140 да карате в града, ако направят пътищата лимка тя работата тогава става нож с 2 остриета!

Таман да се изтрепят повечето, та да може да се кара спокойно - естествен подбор ни трябва, докато почнем да се осъзнаваме.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 31 мар 2008 18:35

Скоро ама много скоро очаквам да ги зарьфат там пьтища и мостове ли как се казват , републикански пьтища ли незнам но нали ви казвам очаквам, там на някои шефче да му отворят сеифчето някьде в някои банка и да изкочат от там едни милиони, тьи леко скьтани, тьи на, като на Валио топлото, и ще се почне пак сьщото, ама чакаите малко ве хора те не са мои тези пари, аз само оперирам с тях, не са мои пак ви казвам. Е а вьри после пак плащаи парна и винетки и др. и др. Както казаха по нагоре колеги то щот никои не плащал за това на този хал сме биле. Е а вьрвете пак плащаите тогава, пьк може и да се оправят пьтищата някои ден. Поне аз за мене си така разсьждавам, няма управия тука, винаги ще се краде в големи размери и парите ще потьват из разни партиини каси и така. Аааа пьтищата те ще станат, (само че смятам че те са ни наи малкия проблем)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”