ПВЦ или Алуминий

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 17 апр 2008 21:24

petko5 написа:Дървена дограма :!: , това е за мен най-добрата дограма :wink:

Ееееее,колега,дай нещо по-евтинко де :lol: :lol: :lol:
То е ясно че от доброто старо дърво /и то масив/ няма.Но колко човека могат да си го позволят.А ясно че на хубавото лошо не може да се каже.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 17 апр 2008 21:24

Брат ми си сложи PVC - "KMG бате" - ами в сравнение с моята 7 годишна Rehau ми се стори като правена от кофички за кисело мляко - :twisted: :не: :не: :не: За K-стъклото съм чувал от майстори , че само зимата му е ползата - лятото яка жега правело - :dontknow: :gruebel

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 17 апр 2008 21:36

веселин написа:Брат ми си сложи PVC - "KMG бате" - ами в сравнение с моята 7 годишна Rehau ми се стори като правена от кофички за кисело мляко - :twisted: :не: :не: :не: За K-стъклото съм чувал от майстори , че само зимата му е ползата - лятото яка жега правело - :dontknow: :gruebel

Определено е по-добре PVC , но да е от по-скъпите,защото тук цената има значение :wink: Миналата седмица го учихме това на лекции по Високо молекулни съединения (полимери) Поливинилхлорида си е един и същ във всички дограми (PVC), но добавките го оскъпяват... има дограми с гаранция 10 години !!! Има много информация по този въпрос из нета ... все пак си е цяла наука !!! :wink: :)

веселин написа: в сравнение с моята 7 годишна Rehau ми се стори като правена от кофички за кисело мляко

:да:

petko5 написа:Дървена дограма :!: , това е за мен най-добрата дограма :wink:

Много ясно:012: .... Да сте видяли шведите на -30 да ползват PVC

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 апр 2008 21:46

За мен се в следния ред:
Дървена, PVC, алуминий. За нашите условия дървената няма много смисъл, просто е доста скъпа, но ако можеш да си я позволиш е супер, естествено трябва да е качествена, а не някаква имитация.
PVC - немска - Koemerling, Rehau, Schuko.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 17 апр 2008 21:46

А някой случайно да има мнение за профили Шуко или Века? Чух че са били доста добри и на сравнително прилични пари по простата причина че не са толкова известни (в сравнение с REHAU пр.)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 17 апр 2008 22:45

dlug написа:А някой случайно да има мнение за профили Шуко или Века? Чух че са били доста добри и на сравнително прилични пари по простата причина че не са толкова известни (в сравнение с REHAU пр.)

Шуко е един от най-добрите профили :wink:
Известна марка-заедно с Кьомерлинг и Саламандър...
Малко в по-високия клас,не са чак толкова по-скъпи от Рехау...
В апартамента е такава-не е мръднала от 5 години...конденз-няма,ама всичко е правено и монтирано кат хората....

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 17 апр 2008 23:56

PVCто не се измята за разлика от алуминия стига да е качествено може да те надживее обаче по- качественото си е по- скъпо.

zmeev_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmeev_2 » Пет 18 апр 2008 5:44

Pavcho2 написа:PVCто не се измята за разлика от алуминия стига да е качествено може да те надживее обаче по- качественото си е по- скъпо.

хахахах PVC-то несе измятало,всичко се измята ако не е направено както трябва!!!От колко време вече слагам дограма алуминиева и PVC съм видял толкова случаи че си нямате напредстава и сега пак отивам да слагам дограма,НО!-PVC-то си е PVC но качествено.....

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 18 апр 2008 7:30

всичко добре,орентирах се към ПВЦ,но кво да си правя щорите :arrow: колега byjy караш ме да ги изхвърлям

Потребителски аватар
byjy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byjy » Пет 18 апр 2008 9:32

Коомпромисен вариант-вътрешни щори.Вертикални или хоризонтални ти решаваш.Някой беше споменал за външни щори с ел. мотор:ще ти кажа,че също е най добрия вариант за щори стига да можеш да си намериш кой да ти изработи.Виж за цени незнам.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 18 апр 2008 9:42

dobrinb написа:PVC - немска - Koemerling, Rehau, Schuko.

так точна
Кьомерлинг съм аз, платих с 70% близо повече от Ролпласта, който ми предлагаха но има защо
правиш и изолация за да няма мухъл и си на 6
щори -аз съм с вътрешни, ролетни не слагах, ако си нисък етаж може и външни

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 18 апр 2008 10:16

byjy написа:Коомпромисен вариант-вътрешни щори.Вертикални или хоризонтални ти решаваш.Някой беше споменал за външни щори с ел. мотор:ще ти кажа,че също е най добрия вариант за щори стига да можеш да си намериш кой да ти изработи.Виж за цени незнам.

Вътрешните щори не вършат никва друга работа освен да спират погледа на комшийте.Ако искаш лятно време да не харчиш пари/и здраве/ с климатик , а зимата вечерно време да ти се запазва топлината ти трябват външни щори - както винаги ние сме най-тъпата нация дето не е вавела тва нещо като практика/в смисъл има малко фирми който предлагат съвсем малка гама от щори и още по-малко хора дето могат да ги монтират - изобщо не ми се говори ,че в западните страни неписан закон е сградите да се проектират с детайл за скрит монтаж на тези неща/.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Пет 18 апр 2008 10:22

Аз споменах за щори с двигател не е скъпо около 200 лева е двигателя зависи колко е мощен може и без дистанционно да е само с бутон по-евтино е.И външни щори сложи си алуминиеви не пвц,разликата не е голяма в цената а като качество,топлоизолация и живот огромна (пвц щорите пожълтяват от слънцето).

dimovcheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimovcheto » Съб 19 апр 2008 18:33

http://www.alisterm.com/tips.html
направи си сметката сам какво ти трябва :)

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Съб 19 апр 2008 18:58

Ние вкъщи също сме с ПВЦ с К стъкло и сме много доволни

Върни се в “ОФФ-Топик - други”