Въпрос за лаптоп
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
А на това зайо дето е при мен му държи по 7-8 нон-стоп работа... За това ви казвах да не се изказвате неподготвени, че били боклуци и се плащало заради марката.
А Асус отдавна не са ми в списъка за качествена техника на която може да се разчита...
Та колегата като си го направи съм сигурен, че ще остане доволен, макар да е доста старо. 

- Божков
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD написа:Аве за половин секунда едва ли 2000-то щеше да отнася толкова благословии от колегите ако питаш мен . Ако те интересува специално за теб мога да направя измервания за колко време пали и гаси 2000-то и ХР на една и съща машина като желязо...Божков написа: ...половин секунда повече забавяне...
Това може да има само едно смислено обяснение - сигурно има Win2000 домейн с калпава настройка и началното търсене на мрежи и т.н. виси по 1-2 мин. Виждал съм ги такива изпълнения, но категорично проблемът не е в Win2000, а в познанията на администратора! Ако не вярваш инсталирай си един чист 2000 на независим компютър и пробвай за колко време се логва.
KingoftheROAD написа:Фирмата има и лицензи за ХР ве колега. Идват нови машини с инсталиран ХР на тях. Но ФИРМЕНАТА политика е такава - Win 2000 SP4, Netscape Navigator 1997-ма. Иконите на декстопа трябва бъдат такива и такива и да се казвали така и така, и никакви администраторски права. И админът няма право на мнение, а прави това което му се спуска отгоре. Това е обяснението... Понимаеш?Божков написа: ...PS: Това че фирмата ви е купила някога си лицензи за 2000 и се мъчи да ги цеди до последно е по-просто обяснение от някакви си политики...![]()
Всяка фирмена политика си има някакво обяснение - това тук особено за Netscape може да се обясни само с някой администратор-бивш/настоящ асистент във ВУЗ, който държи на идеалите си от младостта и още повече държи да докаже на всички простосмъртни потребители кой е най-"важният" сред тях. Моето отношение е такова - видя ли някакви подобни фирмени политики просто сменям фирмата - не обичам да работя за нестандартно мислещи над даден предел.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Божков написа: ...
Колега, аз не съм админ в службата. Пък и нямам и намерение да върша работата на админите при условията на фирмената ни политика. Виждам, че обичаш теоретичните разсъждения. Та ако искаш можем да си направим отделна темичка.
Прав е колегата Чудомир че не помагаме по темата за лаптопа. Аз просто се опитах да споделя опит - на каква машина съм подкарвал ХР-то. Ти щом смяташ, че 2000-то ще върви по-добре ОК, нищо против. Нека колегата zmeev_2 си прецени. Изказаха се достатъчно мнения...
- Божков
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD написа:Божков написа: ...
Колега, аз не съм админ в службата. Пък и нямам и намерение да върша работата на админите при условията на фирмената ни политика. Виждам, че обичаш теоретичните разсъждения. Та ако искаш можем да си направим отделна темичка.
Прав е колегата Чудомир че не помагаме по темата за лаптопа. Аз просто се опитах да споделя опит - на каква машина съм подкарвал ХР-то. Ти щом смяташ, че 2000-то ще върви по-добре ОК, нищо против. Нека колегата zmeev_2 си прецени. Изказаха се достатъчно мнения...
И аз съвсем практически му написах съвет да си сложи 2000 за да е по-лека работата с конкретно тоя лаптоп. Доста години съм работил и с 2000 и с ХР (и 98 и 3.1) така, че мога от пряк опит да кажа кое колко бързо мърда. Не му препоръчвам 98, защото ще върви малко по-бързо, но по-нестабилно и с доста допълнителни ограничения откъм приложен софтуер.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Аве колеги, какво направихме тука.. тя темата си загуби смисъла тотално..Вярно, че дадохме много предложения на колегата zmeev_2, но все пак стига спам :П
Иначе батерията може много да варира - от 30 мин до 10 часа.. зависи от лаптопа, от настройките му и от самата батерия. Аз съм с АСУС и ми издържа не повече от 2 часа - това е заводската батерия, при това е вече стара.
Иначе батерията може много да варира - от 30 мин до 10 часа.. зависи от лаптопа, от настройките му и от самата батерия. Аз съм с АСУС и ми издържа не повече от 2 часа - това е заводската батерия, при това е вече стара.
Здравейте отново на всички,лаптопа е преинсталиран с някакъв олекотен вариант на ХР,така ми казаха хората които се погрижиха за него и сега доста по добре си бачка.Единственото което немога да направя е по какъв начин да проверя въпросната РАМ памет и колко банки(както го наричате) има,за това колкото кибритената кутийка то е на щипки отварям го и има нещо като чип не разбрах какво е и го затворих и от там нищо друго несъм бутал???И другото което е филмите ми когато ги разпъна на цял екран насичат а когато са на по малък екран са си перфектни........
БЛАГОДАРЯ ОТНОВО ЗА СЪВЕТИТЕ ВИ КОЛЕГИ И СЕ ИЗВИНЯВАМ АКО СЪМ ПРЕДИЗВИКАЛ СПОРОВЕ И СПРЕЧКВАНИЯ,ЗАЩОТО ТАКА КАТО ГЛЕДАМ ИМА ДОСТА КОМПЕТЕНТНИ В ТАЗИ ОБЛАСТ ЛИЦА....
БЛАГОДАРЯ ОТНОВО ЗА СЪВЕТИТЕ ВИ КОЛЕГИ И СЕ ИЗВИНЯВАМ АКО СЪМ ПРЕДИЗВИКАЛ СПОРОВЕ И СПРЕЧКВАНИЯ,ЗАЩОТО ТАКА КАТО ГЛЕДАМ ИМА ДОСТА КОМПЕТЕНТНИ В ТАЗИ ОБЛАСТ ЛИЦА....

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Сори за офтопика, но някъде мернах за ФИРМЕНА ПОЛИТИКА за Netscape '97
WTF?!?!?!
На тоя браузър отварят ли се НЯКАКВИ сайтове? Аз понеже съм web developer и си тествам сайтовете на IE 6+7, opera, firefox (of course) и Safari. По-надолу от ie 6 НЕ слизаме, защото дяла на пазара е под 0.5% (май), същия процент е и за въпросния netscape (горе-долу). Браузър, който НЕ поддържа последните html, css и javascript стандарти е безсмислен! Важно е да се ъпдейтват браузърите ВИНАГИ!
WTF?!?!?!
На тоя браузър отварят ли се НЯКАКВИ сайтове? Аз понеже съм web developer и си тествам сайтовете на IE 6+7, opera, firefox (of course) и Safari. По-надолу от ie 6 НЕ слизаме, защото дяла на пазара е под 0.5% (май), същия процент е и за въпросния netscape (горе-долу). Браузър, който НЕ поддържа последните html, css и javascript стандарти е безсмислен! Важно е да се ъпдейтват браузърите ВИНАГИ!
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
zmeev_2 написа:...Единственото което немога да направя е по какъв начин да проверя въпросната РАМ памет и колко банки(както го наричате) има...
Инсталирай си Еверест, както ти бях казал по-рано, и там в секцията Motherboard -> SPD погледни какво ти показва под DIMM1 и DIMM2 - ако и при двете ти показва някви неща, то значи че и двете банки са заети.
Най-добре дай десен клик с мишката върху SPD и дай Quick Report -> Text и после пусни съдържанието на текстовия фаил тук
@patter: Цената:
OCZ Solid State Drive (SSD) 2.5", 32GB, SATA II (OCZSSD2-1S32G)
read: 100MB/s • write: 80MB/s • SATA II - 431,13 €
Има и по-евтини, но те са доста бавни, за да могат да изместят хард дисковете на лаптопите например
-
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
Re: Въпрос за лаптоп
zmeev_2 написа:Здравейте колеги,преди 2 дни си купих лаптоп втора употреба от един приятел и работи доста бавно.Несъм запознат с компютърните технологий и въпросът ми е дали може да му се подобри работата(бързината)??? незнам по какъв друг начин да се изразя:oops:![]()
![]()
Благодаря предварително.
П.С. лаптопа е Sony PCG-F390

Абе Бате

П.п: Нещо май се сърдиш.... ама не си казваш

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
За цената на солид стейт диска е ясно
Но тъкмо тези малките асуси дето са с линукс и десктоп базиран на мозила и са по 500лв е ясно че не стават за някаква по-сериозна употреба - браузване, чат, разглеждане документи и т.н. При тях този диск е сериозно предимство заради малката си консумация на ток (и топлоотделяне). Затова се зачудих какво има колегата против тях

Но тъкмо тези малките асуси дето са с линукс и десктоп базиран на мозила и са по 500лв е ясно че не стават за някаква по-сериозна употреба - браузване, чат, разглеждане документи и т.н. При тях този диск е сериозно предимство заради малката си консумация на ток (и топлоотделяне). Затова се зачудих какво има колегата против тях

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
KingoftheROAD написа:ISRalien написа:...ФИРМЕНА ПОЛИТИКА за Netscape '97...
Става въпрос за мейл клиент колега. За браузър се ползва този който върви с Win 2000. Netscape Comunicator мисля. Поглехднах в Help > About и там пишеше че е от 1997-ма.
Демек за браузър ползвате IE... Ако е 7 е добре, ама ако е 6 - не е на добре работата (но е по-добре от netscape'97). Щом обаче "от горе" така са казали нямате голям избор.. Все пак смятам, че е редно да изкарате шефовете си от бункера в мазето и да им кажете, че сме 2008 година

Върни се в “ОФФ-Топик - други”