Ще успее ли протеста на превозвачите за цената на дизела ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
zdravko_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1986 » Нед 18 май 2008 12:30

Smoke написа:
go4et0o написа:Здравейте на всички колеги незнам как да формулирам следващите няколко реда ,но просто съм бесен както предполагам и повечето от вас които знаят вече за поредното повишение на бензина ,дано ме разберете правилно.
От скоро се носи слух че цената на бензина и дизела ще се конкурират до цена от 3 лв до края на 2008 година и до 5 лв в следващите 2 до 3 години .Туко що научих че от утре 18.05.08 центата на горивата бензин и дизел се покача отново с 0.84% за бензина и 2.13% за дизела ,без лоши чуства или злоба споделям че ми е писнало от това ,крайно безотговорно и несериозно е да ми бъркат така в джоба всички занимаваши се с петрол имайки предвид че не взимам хиляди левове заплата и няма откъде да го сипвам бензина освен да започна да го крада и аз. Принуждават ме да оставя любимата си количка на паркинга ,като и плащам данъци за разбитите пътища , граждански и каскота ,за да не дойде магарето да я прибере и един куп други простотии за да мога веднъж седмично да и чую гласа на тая върховна цена на бензина.
Другото което чух е че организацията на българските превозвачи ще протестира през идната седмица като ще блокират ключови пътни артерии ,което ме наведе на една важна мисъл ,че когато сме многo и сме заедно ,можем да направим разликата......
Незная дали администраторите на нашия форум ще одобрят нещо подобно ,или дали вие колеги ще искате да се противопоставите на тая безкрайна простотия ,но аз ще апелирам и в всички други форуми за съдействие. Исками се да се организираме ,и да излезем едни ден от идната седмица на протест пред парламента примерно или кадето и да било на друго място ..... отворен съм за предложения и съвети ,ако администраторите сметнат темата за важна ,да я отбележат ,а ако не я одобрят ....... е това едва ли е вариант скоро ще пиша кой други форуми откликват на идеята и ще ги въвеждам в темата ,ако и вие имате контакти в другите авто-мото форуми ,моля пишете.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 413#993413
http://nissanbg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=9751
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=2&t=90710
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=2&t=90797
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
http://www.mbclub.bg/forums/index.php?s ... ntry117174

да го копна докато не е изтрито :wink:

Това от коя тема го взе. :?:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 18 май 2008 12:48

от основния форум :wink:

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Нед 18 май 2008 13:07

Нали искахте Европата ве,ето ви я :wink: И 3лв да стане пак ще си карам,но тогава ще е по-спокойно и няма да ги има 20-30год трошки дето трябва да караш с 30км/ч зад тях по Арбанаси,няма да има и задръствания..Не подкрепям протеста на превозвачите,на когото не му отърва да се изнася от БГ.Не я подкрепям и заради това,че ще блокират републиканската пътна мрежа,да блокирват народното събрание,парламента и пътя към най-големия виновник-Лукойл......

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 18 май 2008 13:12

Stefanoz написа:Не подкрепям протеста на превозвачите,на когото не му отърва да се изнася от БГ.Не я подкрепям и заради това,че ще блокират републиканската пътна мрежа,да блокирват народното събрание,парламента и пътя към най-големия виновник-Лукойл......

:screwy

Като не подкрепяш, просто не се обаждай :!: :!: :!: Ти мислиш ли малко бре човек, като се вдигне горивото, ще се вдигнат цените на всички стоки и тогава ще си ядеш ушите :arrow: Мислиш ли, че някой го интересува дали ще можеш лично ти да си караш колата или не и колко стари коли ще ти се пречкат по пътищата :dontknow: Немога да разбера защо само дрънкате глупости.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 18 май 2008 13:53

Stefanoz написа:но тогава ще е по-спокойно и няма да ги има 20-30год трошки

Тарикат, твойта огнена машина на колко години е? Колко еко норми покрива, стига си говорил дивотии!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 18 май 2008 14:34

Stefanoz ами карай си не 20 ами 15 годишната лъскачка явно на газчица и се ръчкай по Арбанаси на с 30 ами с 50, но не забравяй че и газта ще вдигнат и тогава и ти ще ревеш .... Когато си купиш чисто нова кола от магазина тогава ще плюеш 20 годишните таратайки ... моя голф е на 20 години и мога да ти кажа че и номера няма да му видиш и тогава не знам дали голфа ми или пасата ти ще е таратайка ...

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Нед 18 май 2008 19:15

Колеги,не се дразнете.Никъде в Европа не са свалили цените на бензина и нафтата,няма да го направят и тук.Дори ще продължават да се покачват-това са изисквания на Европейския съюз.Според мен ако цената на най-масовия бензин и дизела е еднаква,няма прави голямо впечатление :wink:

Потребителски аватар
zdravko_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1986 » Нед 18 май 2008 19:21

Абе те дори да не ги свалят, поне да не ги вдигат повече.АЕ колкото до протеста, по новините чух, че се отлага за сега. :cry:

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Нед 18 май 2008 20:51

Vizor написа:Лонгоре ти си адския лауреат
аз дето карам кола за 3 бона и ми харчи 13 градско и с 98 изобщо не пали иска само 100-ца не мрънкам а ти караш за 15 бона и като чуеш че дизела е с 1 стотинка надолу и ще пуснеш 10 теми
няма нищо да направят където и да протестират

все едно да ми протестират пред магазина защо си продавам каймата на 6 лева а в другите страни е 4лв..

:да:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Нед 18 май 2008 21:14

http://www.focus-news.net/?id=n956141

Мисля си, че са доста прави.

Потребителски аватар
zdravko_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1986 » Нед 18 май 2008 21:26

Точно за това блокадата требва да е пред парламента, да ги еба и у буклуците :twisted:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 18 май 2008 21:31

стискам палци да успеят :) поне те ще опитат да направят нещо...
мен ми е густо ...винетки минетки данък ала бала

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Нед 18 май 2008 21:36

мисля , че коментарите се насочиха в грешна посока....

не слагайте вашите коли и товарните превозвачи под една шапка.
Стачката на превозвачите е мотивирана от множество фактори, като основният е зауба на конкурентноспособност спрямо конкуренти от други страни . Основно искане е възстановяване на част от акциза както това се прави в редица други европейски държави. нафтата няма да поефтинее на бензоностанциите но , едно такова решение ще спомогне на всеки от нас - защото както цената на плазмения телевизор, така и цената на хляба се влияе от транспортния разход...

Относно подкрепата ....глупаво е да си против собствения интерес , но България е страната на абсурда...

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Нед 18 май 2008 21:50

Kingpin написа:http://www.focus-news.net/?id=n956141

Мисля си, че са доста прави.

Да прави са от търговска гледна точка , ние цена за бензин и дизел вече по евтино няма да видим това трябва да ни е ясно . Петролната криза може би ще се задълбочи още , в смисъл че ще се вдигнат горивата доста . Но си е край време , човечеството трябва да намери друг начин за захранването на превозните средства . Петролът не е неизчерпаем !

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 18 май 2008 21:58

Отидете пред парламента и протестирайте без да сте искали разрешение за това ;) да видите как всички ще бъдете наредени на трамвая в 1-во районно ;) а там трамвая е голям ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”