:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

КАТ целва с палки, Ало Варна дайте гела, Ебати държавата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 23 май 2008 12:58

xcalibur написа:Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:

4. (отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., предишна т. 3 - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) управлява превозно средство с нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер.
ама то с гела номера не е закрит :twisted: вижда си се перфектно, но камерите номогат да го снимат :wink:

П.П: Колегите от Варна дайте да намериме такова гелче :twisted:

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Пет 23 май 2008 14:06

bomber написа:
xcalibur написа:И аз съм виждал да хвърлят палка по колата която не спря

И като ми хвърлят палка после ше спра и ще му се ... мамата.Много почнаха да си позволяват :evil:

И аз съм съм бил свидетел как докато ми проверяваха документите на бул.България 2 коли и един моторист не спряха на катаджията. На последната кола вече си метна палката... е аз да бях павета щях да им мятам! В коя друга държава няма да спреш на полицията :?: Така като гледам тая държава никога няма да се оправи :!:

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Пет 23 май 2008 14:12

И аз съм съм бил свидетел как докато ми проверяваха документите на бул.България 2 коли и един моторист не спряха на катаджията. На последната кола вече си метна палката... е аз да бях павета щях да им мятам! В коя друга държава няма да спреш на полицията Така като гледам тая държава никога няма да се оправи

не е така, колега, ако не спреш полицая съвсем спокойно ще продиктува твоя номер и на следващите или тези, които те подгонят ще те спукат от глоби, "мъртвец" си просто, а наште катаджии ше ми метат палки, е тва абсурда, незнам дали го осъзнаваш, той каква отговорност носи за това своевоелие? айде аз не съм спрял и ме глобяват супер много, може и затвор, зависи от законите. обаче на куката какво да направиме, кажи ми, аз лично ще се наведа, ще я взема от земята и ще му я строша в главата!!!

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пет 23 май 2008 14:46

Много се объркаха нещата нещо. Това е МАНТАЛИТЕТ на самия народ! Ние такъв нямаме за да имаме уважение към полицията! Ох незнам и аз как да го изкажа! Когато кажат, че полицията е дейставала по-грубо, например при задържането на някое лице - веднага полицейски тормоз, ама когато не правят нищо - БЕЗХАБЕРИЕ. Те и самите полицаи вече незная как да задържат лицата и как да се държат към нас.

Нека ви разкажа една моя случка от живота и работата ми в САЩ! Работих във Вирджиния (доста консервативен щат - даже запалка се продаваше на лица само над 18 годни, просто защото като се въведе баркода на запаллата ти иска рожденна дата), в магазин 7/11. В магазините на веригата имаха негласно споразумение с шерифството, че колат на полицията вечер ще минава на интервал от 1-2 часа, за да няма набези срещу което им осигурявахме безплатни напитки и закуски. При една моя вечерна смяна (след 1 месец работа се бях запознал с шерифа и зам-шерифа, поради това че се навъртаха на всеки 2 часа при мене), и двамата отново бяха на нощна обиколка при мене и си говорихме глупости с тях. В този момент навън зареждаше кола, но аз не видях че зарежда с кредитна карта, и колата потегли, без дори да влезне човека в магазина (не беше и нужно). Тогава казах на полицаите че имаме DRIVE OFF (зипваш бензин ама не плаща). Човека още не беше излезнал от паркинга на магазина, когато едната полицейска кола го блокира, изкараха го от колата и го закопчаха. След малка разправия и обяснение от моя страна че всико е ОК, го пуснаха. Въпроса е че се отнесоха с него като с парцал и му показаха кой е ЗАКОНА.
Ако подобно нещо се случи в БГ, веднага ще има процес за полицейско насилие, и ще кажат че сме полицейска държава.
Имам още 2-3 случки с полицайте на САЩ... ама ще си ги запазя за мене засега!

И последно - РЕСПЕКТ на полицайте, който се изгражда на 90% от външния вид. Е те това нямат нашите шишковци!!!

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Пет 23 май 2008 15:04

bulr1dr написа:
:?: Така като гледам тая държава никога няма да се оправи :!:

Колеги, та нали хората са държавата... "тая държава" няма да се оправи докато хората в "тая държава" не се оправят. И докато законите в "тая държава" не започнат да се спазват. Последното обаче няма как да стане докато хората в "тая държава" не го поискат, в т.ч. влизат от правителство до дебелия чичко с палката на улицата, както и моториста който кара на задна гума.

п.п. затова в белите държави има полицай на всяка пресечка, а ние им се чудиме как отиват за 3 мин. на местопроизшествието... и никой не обвинява държавата, затова че той самият е прекрачил закона

Ай стига толкоз от мен :wink:

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Пет 23 май 2008 15:05

yeti123 написа:Много се объркаха нещата нещо. Това е МАНТАЛИТЕТ на самия народ! Ние такъв нямаме за да имаме уважение към полицията! Ох незнам и аз как да го изкажа! Когато кажат, че полицията е дейставала по-грубо, например при задържането на някое лице - веднага полицейски тормоз, ама когато не правят нищо - БЕЗХАБЕРИЕ. Те и самите полицаи вече незная как да задържат лицата и как да се държат към нас.

Нека ви разкажа една моя случка от живота и работата ми в САЩ! Работих във Вирджиния (доста консервативен щат - даже запалка се продаваше на лица само над 18 годни, просто защото като се въведе баркода на запаллата ти иска рожденна дата), в магазин 7/11. В магазините на веригата имаха негласно споразумение с шерифството, че колат на полицията вечер ще минава на интервал от 1-2 часа, за да няма набези срещу което им осигурявахме безплатни напитки и закуски. При една моя вечерна смяна (след 1 месец работа се бях запознал с шерифа и зам-шерифа, поради това че се навъртаха на всеки 2 часа при мене), и двамата отново бяха на нощна обиколка при мене и си говорихме глупости с тях. В този момент навън зареждаше кола, но аз не видях че зарежда с кредитна карта, и колата потегли, без дори да влезне човека в магазина (не беше и нужно). Тогава казах на полицаите че имаме DRIVE OFF (зипваш бензин ама не плаща). Човека още не беше излезнал от паркинга на магазина, когато едната полицейска кола го блокира, изкараха го от колата и го закопчаха. След малка разправия и обяснение от моя страна че всико е ОК, го пуснаха. Въпроса е че се отнесоха с него като с парцал и му показаха кой е ЗАКОНА.
Ако подобно нещо се случи в БГ, веднага ще има процес за полицейско насилие, и ще кажат че сме полицейска държава.

И последно - РЕСПЕКТ на полицайте, който се изгражда на 90% от външния вид. Е те това нямат нашите шишковци!!!

Ти искаш България да стане като САЩ ли?
То след време и ние ще станем полицейска държава без никакво лично пространство.....пълно с камери и да не можех да са изпикаеш дори.
Гледай филма Zeitgeist.DVDRip.XviD-ArenaBG и може би ще си промениш мнението за така добрите Хамериканци.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 23 май 2008 15:09

намя оправия :roll:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 23 май 2008 15:11

пробвайте с на дюрекс лубрикантите , може и да има ефект :lol:

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пет 23 май 2008 15:28

Orlio написа:
yeti123 написа:Много се объркаха нещата нещо. Това е МАНТАЛИТЕТ на самия народ! Ние такъв нямаме за да имаме уважение към полицията! Ох незнам и аз как да го изкажа! Когато кажат, че полицията е дейставала по-грубо, например при задържането на някое лице - веднага полицейски тормоз, ама когато не правят нищо - БЕЗХАБЕРИЕ. Те и самите полицаи вече незная как да задържат лицата и как да се държат към нас.

Ти искаш България да стане като САЩ ли?
То след време и ние ще станем полицейска държава без никакво лично пространство.....пълно с камери и да не можех да са изпикаеш дори.
Гледай филма Zeitgeist.DVDRip.XviD-ArenaBG и може би ще си промениш мнението за така добрите Хамериканци.

Бил съм в доста държави. Не искам България да става САЩ, защото най-лесния беше да остана там!
А за личното пространство - ето това при нас е криво разбрано!
Не искам да влизам в спорове.

Казах, имам доста случки в САЩ с полицията, директно и индиректно!

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пет 23 май 2008 20:51

Аз за гел досега незнаех,но скоро един познат ми каза за такъв спрей че имало някакъв и който ефекта бил пак че несе отразява номера,но незнам каде се продава :idea:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 23 май 2008 20:56

И по мен са мятали бях с един вартбург !!!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 23 май 2008 22:01

Jogo_1 написа:И по мен са мятали бях с един вартбург !!!
Епа ти що не спираш, а?

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 24 май 2008 7:44

За Щатите и Канада,палки не знам дали ще мятат но беретата сьс сигорност може да я изпразни подире ти ако не спреш.(ше трябва за Мексико да хващаш :lol: )

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Съб 24 май 2008 8:16

Да това радва ... Имаше един тип в Германия дето се заминаваше само да дразни полицаите даже и филмчета беше направил ( доколкото знам беше със Suzuki GSX1300R Hayabusa Midnight Falcon 180 hp @ 9800 rpm
Изображение
Правеше ченгетата смешни :twisted:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Съб 24 май 2008 8:20

Тази тема е повече от забавна.Че това с камерите няма да го бъде беше ясно.На на Българите просто трябва да ни се забрани нещо и да ни се гледа сейра ;).А това е само началото с поставянето на камерите.Какво ли седва?Ще поживеем и ще видим.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”