:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

nokia Е51 или N73 кой е по...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Съб 24 май 2008 22:05

LILO&STICH написа:малей се изтрепате с тея камери бре хора :?

никога не сравнявайте камерата на телефон с фотоапарат,много ви се моля

айде спрете се с нападките и големите ви разбирания,да не почна да ви затапам аз на тема камери :lol:

Отивайте да пиете бира ,а не да се джавкате :lol:

Аве Митак, ти да не стана фотограф?
Н95 има баланс на снимките които наистина е по-добър от повечето фотоапарати среден клас, оптиката му също е много добра, липсва само оптичен зуум.
Слушай кво ти говорят професионалистите. :wink:
N95:

Изображение

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 22:08

ааа,веско

аз карам по темата за Н73 & Е51 бре

Н95 не го броя изобщо.Той спада към други,но и той си има кусури за камерата :wink:

Аз пак казвам ,че много се отплеснахте от темата и питането на човека,благодарение на колегата(специалист-фотограф) :lol: theone

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 22:11

LILO&STICH написа:ааа,веско

Н95 не го броя изобщо.Той спада към други,но и той си има кусури за камерата :wink:

Аз пак казвам ,че много се отплеснахте от темата и питането на човека,благодарение на колегата(специалист-фотограф) :lol: theone

Ааа, пак аз виновен че е най-удобно :lol: Явно си пийнал повече от разумното ;) Добре че ти ни върна в правия път като доразводни темата до необратимото...

Както самия автор на темата подсказва, камерата не му е без значение. Примерите с N95 и подобни бяха дадени просто като доказателство (+ снимков материал) че камерите на телефоните не са съвсем за подценяване... ама ти нали пак с големия напред тръгна та ето до къде ни докара ;)

Последна промяна от theone на Съб 24 май 2008 22:14, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 22:12

theone написа:

Ааа, пак аз виновен че е най-удобно :lol: Явно си пийнал повече от разумното ;) Добре че ти ни върна в правия път като доразводни темата до нобратимото...
:shock

е ти къде си видял в темата да съм дал мнение за нещо повече от разликата м/у 2-а телефона бре специалист :shock

п.п.

що така си променяш мнениицето бре :lol:

аллееей,като те гледам само :D ако четеше толкова колкото и пишеше,май друго щеше да излезне от теб :lol:

п.п.2

а пък тва като го види който ме познава,ще ти се смее бре.Изобщо непия
:lol:

Последна промяна от LILO&STICH на Съб 24 май 2008 22:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 22:15

LILO&STICH написа:
theone написа:

Ааа, пак аз виновен че е най-удобно :lol: Явно си пийнал повече от разумното ;) Добре че ти ни върна в правия път като доразводни темата до нобратимото...

е ти къде си видял в темата да съм дал мнение за нещо повече от разликата м/у 2-а телефона бре специалист :shock

А къде видя аз да го правя - говорим за чудесната възможност при N73 да е оборудван с Zeiss, като дадох пример защо това не е без значение, макар и снимките да не са точно от N73.... ;) Съвземи се :idea:

П.П. 2 - Толкова по-зле за теб ;) алкохола иначе би могъл рационално да оправдае известни "дефекти" в поведението ти ;)

Последна промяна от theone на Съб 24 май 2008 22:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 22:20

theone написа:
LILO&STICH написа:
theone написа:

А къде видя аз да го правя - говорим за чудесната възможност при N73 да е оборудван с Zeiss, като дадох пример защо това не е без значение, макар и снимките да не са точно от N73.... ;) Съвземи се :idea:

алоу отворения,айде да ти копирам мнението ти от предишната страница:

theone написа:Eх ама защо винаги има хора които в спор дали Голф е добра кола казват - "Абе как ше е добра, я вижте това бентли!"

Дайте да се разберем за снимките - Телефоните с Carl Zeiss оптика и хубава светкавица правят снимки, на едно съвсем, съвсем добро ниво за дигиталната фотография! НЕ МОЖЕ разбира се да става сравнение с фотоапарати по >200-300 евро! Оптиката си е оптика, телефона си е телефон. Става дума обаче че снимките от един такъв телефон могат да бъдат напълно задоволителни за ежедневно ползване, без да предлагат на автора възможността да спечели конкурс за фотография или да прави бизнес с това.

Смея да твърдя че снимките правени от N95 и други подобни са дори по-добри от такива правени с дигитален апарат от средна класа! Ето няколко примера, ЗА МЕН това качество е повече от достатъчно, за уред, който носиш ежедневно в джоба си и събираш в дланта си. Който желае повече - има си съответната техника за целта и това не са мобилните телефони:

Снимките съм правил лично аз, камерата е 5MP с Carl Zeiss. Който има претенции за тях, действително трябва да забрави всякакви телефони за фотоапарат.

са кво праим :roll:

забравяме за телефони :roll: :?: :idea: :!:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 22:24

Хубаво е да НАУЧИШ че Carl Zeiss оптиката между N73, N95 и N82 например е абсолютно същата, разлика има само в светкавиците. Сега разбра ли професоре що давам Н95 за пример?? щото камерата е аналогична на тази в N73 с Carl Zeiss. Aко и на друг не му е станало ясно от контекста, сега уточнявам!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 22:26

theone написа:Хубаво е да НАУЧИШ че Carl Zeiss оптиката между N73, N95 и N82 например е абсолютно същата, разлика има само в светкавиците. Сега разбра ли професоре що давам Н95 за пример?? щото камерата е аналогична на тази в N73 с Carl Zeiss. Aко и на друг не му е станало ясно от контекста, сега уточнявам!
:lol: :lol: :lol: алелей,ти откри топлата вода :lol:

и пак бягаш по тъч линията ,па и продължаваш :lol:

айде спри се вече,че на повечето им омръзна да ти слуша сравненията които са доказани от доста време :wink:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Съб 24 май 2008 22:28

theone написа:Хубаво е да НАУЧИШ че Carl Zeiss оптиката между N73, N95 и N82 например е абсолютно същата, разлика има само в светкавиците. Сега разбра ли професоре що давам Н95 за пример?? щото камерата е аналогична на тази в N73 с Carl Zeiss. Aко и на друг не му е станало ясно от контекста, сега уточнявам!

И в матричките, и в матричките. А и софтуера не е без значение.
След смяна на софта на 95цата се получи подобрение, и като скорост , а май и като качество.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 22:28

Veso101 написа:

След смяна на софта на 95цата се получи подобрение, и като скорост , а май и като качество.
ех веско,ученото си е учено бре :lol:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 22:29

LILO&STICH написа:
:lol: :lol: :lol: алелей,ти откри топлата вода :lol:

и пак бягаш по тъч линията ,па и продължаваш :lol:

айде спри се вече,че на повечето им омръзна да ти слуша сравненията които са доказани от доста време :wink:

Пак говориш и нищо не казваш... внимавай - това е присъщо на жените... дистанцирай се да не те бъркат ;)

Айде някой да разчисти малко темичката от неподплатени проф. изказвания че стана бетер балканска работа...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 22:31

theone написа:
Пак говориш и нищо не казваш... внимавай - това е присъщо на жените... дистанцирай се да не те бъркат ;)

Айде някой да разчисти малко темичката от неподплатени проф. изказвания че стана бетер балканска работа...
алоу,отиди във фото форума да попрочетеш малко и да научиш кое как и защо така.Там можем да си ги обсъждаме тези неща надълго и нашироко.Тук изкриви темата на човека и все бягаш като виждаш че някои неща не са ти ясни достатъчно.Отивай да нанкаш,и като се наспинкаш,запповядай във фото форума да ти обясня какво представлява 5МП на сайз :wink:

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Съб 24 май 2008 22:32

ей опасни сте що така спорите за сега се спирам на Е51 само заради интернета и по новата версиа симбиан и заради по коравата батерия -версиа N95 е добра но и добри пари и искат затова Е51 ше е изборът ми ako ако някой ми изтъкне по добър телефон от този за тези пари да представи модела а кой е ползвал JPS-на този телефон варви ли добре и кои софт е ползвал. Мисля следващия скок да ми е направо на покет пц но догодина да поевтинеят още малко очаквам скоро и тв-тунер да им вкарат като екстра

Последна промяна от maznia на Съб 24 май 2008 22:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 22:32

Veso101 написа:

мдаа, пропуснах да спомена матричките, чипа обаче е абсолютно същата технология. А при N95 имаше проблем с първоначалния софтуер, който всъщност влошаваше нещата и беше коригирано. При N73 софтуера много стабилен на пазара.

И преди да бъда оспорен от професионалисти отново - информацията е от вече затворения Nokia център в Bochum, с който имах "малко" общо, но нали има по-знаещи от мен, та няма да доуточнявам :wink:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 22:35

maznia написа:ей опасни сте що така спорите за сега се спирам на Е51 само заради интернета и по новата версиа симбиан и заради по коравата батерия -версиа N95 е добра но и добри пари и искат затова Е51 ше е изборът ми ako ако някой ми изтъкне по добър телефон от този за тези пари да представи модела а кой е ползвал JPS-на този телефон варви ли добре и кои софт е ползвал
разгеле

следващия кък който можеш да се огледаш е Е65 с подобни функции

но камерата ХИЧ я няма :lol:

Просто не на сайз :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”