да пазим живота на пътя!!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 18 юни 2008 16:55

Съгласен съм с призива, само една малка забележка имам - относно следната теза:
животът е толкова красив и толкова кратък,а смъртта грозна и вечна

Просто красотата и продължителността на живота са субективни понятия... за нас 70-80 години може да са малко, но за мухата еднодневка са вечност ;) Също така не е доказано дали смъртта е грозна, понеже ние виждаме само това което остава в света на живите (грозни трупове), но реално не знаем какво има "отвъд" ;)

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 18 юни 2008 19:16

Tyan написа:аз редовно местя, костенурки, таралежи и всякякви други твари :)

братле почти всяка вечер, спирам някой таралеж да мине тук във видин, имам чувството, че са повече от пешеходците :shock.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 19 юни 2008 0:00

racing_team_vidin написа:

братле почти всяка вечер, спирам някой таралеж да мине тук във видин, имам чувството, че са повече от пешеходците :shock.

ми ако почнете да спирате и на пешеходците, може и да се изравнят..... mhihi

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 19 юни 2008 0:21

......

Последна промяна от racing_team_vidin на Чет 19 юни 2008 11:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 19 юни 2008 0:28

Ludia написа:

На пешеходци ВЕЧЕ НЕ СПИРАМ, ония ден спирам на един, а ония ме псува и ми вика "ае бегай бе"( на около 55-60г) епа какво да му направя на такъв, не е да сляза да му нашибам каската, нито ми е удобно да го псувам, той повъзрастен от баща ми!!!

евала :bowdown и аз не спирам , даже като видя давам газ и волана към него да гоо блъсна!!!
не те ли беше срам да го напишеш!
на пешеходци винаги спирам , еле пък били те по възрастни или деца!!!

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 19 юни 2008 0:44

...

Последна промяна от racing_team_vidin на Чет 19 юни 2008 11:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 19 юни 2008 1:05

hooligans написа:
Ludia написа:

На пешеходци ВЕЧЕ НЕ СПИРАМ, ония ден спирам на един, а ония ме псува и ми вика "ае бегай бе"( на около 55-60г) епа какво да му направя на такъв, не е да сляза да му нашибам каската, нито ми е удобно да го псувам, той повъзрастен от баща ми!!!

евала :bowdown и аз не спирам , даже като видя давам газ и волана към него да гоо блъсна!!!
не те ли беше срам да го напишеш!
на пешеходци винаги спирам , еле пък били те по възрастни или деца!!!

бате, не знаеш за какво става на въпрос, и не се прави на врял и кипял навсякъде, разбираш ли ме!
Едва ли си спирал толкова, колкото аз, гаранция ти давам, ама тоя ме изкара извън релси, и направо избеснях, път не давам само на нагли мангали. По навик пак си спирам на пешеходната, но следващия дето се направи на интересен, ще го отнесе 100%

врял съм че и съм кипял!
аз само на "роми" не спирам.... но трябва да се спира на хората , нека ме напсува , усмихвам му се и подминавам....

Последна промяна от hooligans на Чет 19 юни 2008 13:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 19 юни 2008 1:55

...

Последна промяна от racing_team_vidin на Чет 19 юни 2008 11:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Чет 19 юни 2008 4:22

Карам си аз след два мача изиграни от едно турнирче и едвам гледам...то 11 вечерта и ми излиза един опосум, подскача такъв и като се обърна към мен му светнаха очите(от фаровете) и закова на място от паника. Лошото че отдясно кола, но пък поне отляво има 5м затревена площ която ме дели от насрещното. Айде с 90 през тревата...Оцеля мерзавеца. Преди няколко дена една катерица се и тя излезе посредата на пътя и закова, обаче поне отсреща нямаше коли и като скиорче я подминах. Все интересни животни са това, по цял ден мога да ги наблюдавам...нека и те живеят.

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Чет 19 юни 2008 6:01

:039: вала брат евала

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 19 юни 2008 8:13

наистина има Господ....Вчера пуснах темата....
А днес сутринта пред очите ми стана нещо много забележително и рядко.....гларус със счупено(вероатно от сблъсък с кола) крило търчеше по централния площад....колите - в три колони ...гларусът попадна точно пред един огромен автобус от градския транпорт...и какво мислите стана....шофьорът спря пълния автобус,без да обръща внимани на свирещите отзад диваци,слезе и премести птицата на тротоара.....гларусът едва ли ще оцелее без да може да лети,но самата постъпка на шофьора на автобуса страшно ме трогна...
Съжалявам,че някой колеги иронизираха темата или пък я обърнаха в безсмислени статистически данни.....но всеки си има своя ценностна система и не е длъжен да възприема възгледите на другите....
Друг беше замисълът,но се радвам много,че повечето хора от форума разбраха смисъла на написаното.....
MUSURA май си забравил какъв ми е занаята....няма красива смърт-повярвай ми...25 години се боря с нея и съм я виждал с най-различни лица.......всичките те са грозни и разтъсващи душата.....
А животът е красив и ако можеш дори с няколко секунди да го удължиш.....то непременно го направи!
А кой колко обича живота и всички негови форми си личи от фразеологията с която борави.......

Последна промяна от joker на Чет 19 юни 2008 13:39, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Re: да пазим живота на пътя!!!!

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Чет 19 юни 2008 10:29

joker написа:Преди месец един външен за форума човек пусна тема изпълнена с много болка,гняв и отчаяние от жестокостта на шофьорите към беззащитните животинки попаднали случайно на пътя.....за съжаление беше визирал водач на автомобил с марка VW и моментално бе изтрит от модератора(който между другото беше прав,че не е въпрос на марка,а на манталитет на шофьора)...
Месец юни във Варна съм го нарекъл месецът на смъртта.....сигурно звучи малко страшно май.....
да ама точно през юни малките гларусчета се учат да летят и много от тях притичват по уличното платно....резултатът....невъзмутими колеги уж случайно или пък напълно бездушно с пълна газ минават през тях и от симпатичната сивичка птичка(символ на настъпващото морско лято) остава кърваво-перушинена каша.....а после мъничка питка от перца остатък от нечие бездушие...през юни Варна е осеяна с такива "питки" .....хайде вгледайте се по пътя и се опитайте да преброите смъртта по него!!!!котета,кученца,гълъби.....всичко превърнато в кървава пихития,продукт на човешкото безхаберие и неосъзната жестокост...
Колеги нека пазим живота на пътя.....какво ни коства да намалим или леко да извием волана....животът е толкова красив и толкова кратък,а смъртта грозна и вечна.....
mod edit: musura
Толкова си прав за съжаление... Аз лично съм виждала... "хора", които гонят умишлено да сгазят кученце.. Толкова е жалко и за съжаление с тая тема нищо няма да променим :(

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 19 юни 2008 10:40

Написах нещо гадно като коментар ! Който иска да го види да цъкне тук

http://www.nagi-bg.com/stoiko/bau.html

но не ви препоръчвам да го правите !

Потребителски аватар
ZLaTa_KiFLa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZLaTa_KiFLa » Чет 19 юни 2008 10:48

Stoi написа:Написах нещо гадно като коментар ! Който иска да го види да цъкне тук

http://www.nagi-bg.com/stoiko/bau.html

но не ви препоръчвам да го правите !
Тц тц тц... :evil: Нямам думи... дано тези с твоито мислене са по-малко

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 19 юни 2008 11:35

.....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”