Получих малък урок по добро държание днес

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 27 юни 2008 14:18

Dpop написа:Така трябва да е "Има грешка има и прошка".
Вярно не си спазил знака, но и не си застрашил движението колега. И на мен сами се случвали подобни ситуации, както за надвишена скорост, така и за невключени светлини през времето, когато са задължителни..., но е хубаво, че когато служителите на КАТ са установили, че документите ми са изрядни и имам уважително отношение са отправяли само превантивни бележки към нарушението ми.

Колеги,не се заблуждавайте.....пак повтарям....районът е много особен...задачата на този полицейски пост на "Колелотото" е била съвсем различна от това да следи спазването на знаците!!!!(апропо...освен струпването на наркодилъри,там често спират камиони с контрабандно насечени дървета....и те също са обект на постоянни проверки от полицията)Затова всичко се е разминало!!!Ако бяха там с цел контрол на Правилника за движение,прошка няма,защото колкото и странно да ви звучи,но хората си имат норматив,който след смяната трябва да докладват на оперативния офицер(пардон инспектор....забравих,че вече са девоенизирани).....
Когато имаше акция за коланите дори и кварталния беше излязъл и наред уважаваше из малките улички всеки когото засече ,че кара баз колан(уважи даже и уж негови "приятели"-ей така с усмивка им написа акта...)...няма прошка бе хора,това си им е работата и те просто си изпъляват възложените на оперативката задачи за деня..
Варненци знаят къде са постоянните капани на КАТ...а нека да кажат колко попаднали в тези капани са успели да се разминат с "добро пожелание"......

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 27 юни 2008 15:23

joker написа:.... хората си имат норматив...

ти попринцип си пишеш смехурии, ама това е супер направо....
какъв е норматива ? :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 27 юни 2008 15:41

Ludia написа:

Хайде още смехурийки....санитарните инспекторисъответно РИОКОЗ,инспекторите на здравната каса респективно самата здравна каса си имат приходна част в бюджетас раздел приходи от глоби и санкции.....същото е и при пътна полиция....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 27 юни 2008 15:44

joker написа:
Ludia написа:

Хайде още смехурийки....санитарните инспекторисъответно РИОКОЗ,инспекторите на здравната каса респективно самата здравна каса си имат приходна част в бюджетас раздел приходи от глоби и санкции.....същото е и при пътна полиция....

и кво? то е ясно че щом се пишат актове и глоби, ще има раздел "приходи". ама да ми говориш за норматив..... :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пет 27 юни 2008 16:22

Прав е joker ...

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Пет 27 юни 2008 16:43

Човека просто искаше да сподели с нас какво му се е случило и че му е повлияло,а вие къде отидохте някакви приходи тука някакви истории,какво общо има това с историята :?: Не може ли просто да му кажем едно "браво" да го похвалим а трябва да обсъждаме някакви неща,които на мен лично ми се струват абсурдни(но няма значение).... още едно браво на колегата,който е постъпил спортсменски :P

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пет 27 юни 2008 18:25

Защото ако господата полицаи чакаляха там за шофьори, които не спират на Стоп-а, колегата щеше да се размине с акт или "почерпка". Забелязал съм (надявам се, че не обиждам никого), че униформените като цяло не обичат да им се противоречи и яко се наежват при такива ситуации.

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Пет 27 юни 2008 18:51

Хехе ами представи си ти си на работа(няма значение какъв пост) и дойде някакъв и започне да ти се натяга.. при положение че си вършиш работата не мисля,че е реднода му позволяваш да го прави.. просто това е законът

цветанчо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот цветанчо » Пет 27 юни 2008 19:49

всеки ден пътувам от софия за пловдив и обратно,ужасно много паметници станаха повярвайте ми,има един два полицейски поста,требва да са поне още толкова,преди ги ненавиждах като вида да спират некой,но вече знам че е за добро и забележете много често виждам тирове спрели/а куките са с радар/направете си сметка,и аз пътувам с камион,опичайте си акъла карайте леко,гадни касапници съм виждал по най-правия участък към пловдив,безаварийно движение колеги. :drive
p.s.колкото и зле да звучи вече никого не предупреждавам на магистралата с присветкване на фаровете за полицаи
peace!!!

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Пет 27 юни 2008 20:47

Всъщност, досега винаги като са ме спираи полицаи, за рутинна проверка или за нарушение (за 12 години имам 1 фиш и 2 акта) са се държали добре и любезно с мен, не знам защо, може би защото и аз съм им отвръщал със същото. Този случай,който описах беше едно изключение и наистина е много добър урок за мен.
Трябва да бъдем добри хора преди всичко и да се уважаваме взаимно.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 27 юни 2008 22:08

chefito написа:поучителна е случката...има и свестни и възпитани полицаи, които приемат с чувство за дълг работата си!

Евалата на такива служители....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”