Или пък, подсетиха ме, да се пише като мостра - technical sample.
покупка от ebay
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Да декларира някаква минимална стойност (10-15 долара), че е счупен и подарък.
Последна промяна от ChimeyJimmey на Вто 22 юли 2008 21:29, променено общо 1 път.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
A, друго ще кажа за кой ли път...
По-добре да го пусне по нормална/стандартна поща с някаква застраховка (USPS), отколкото с куриерски услуги.
Нормалната поща е с такъв обем (дневен брой пратки), че може да мине ПОКРАЙ митницата, докато с куриерите, при наличие на стойност, попадаща в границите на обмитяване, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще иде в митница.
Сам гарантирам за няколко мои обемисти и скъпи пратки, които си стигнаха на прага ми без каквито и да е проблемни процедури, а иначе по всички правила трябваше да ме извъртят митничарите...
P.S. E, сега, като прочете това някой митничар и край...
Ама и без туй почти никой никога не чете постовете на предишните, особено и толкоз дълъг, та... дреме ми.
По-добре да го пусне по нормална/стандартна поща с някаква застраховка (USPS), отколкото с куриерски услуги.
Нормалната поща е с такъв обем (дневен брой пратки), че може да мине ПОКРАЙ митницата, докато с куриерите, при наличие на стойност, попадаща в границите на обмитяване, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще иде в митница.
Сам гарантирам за няколко мои обемисти и скъпи пратки, които си стигнаха на прага ми без каквито и да е проблемни процедури, а иначе по всички правила трябваше да ме извъртят митничарите...
P.S. E, сега, като прочете това някой митничар и край...
Ама и без туй почти никой никога не чете постовете на предишните, особено и толкоз дълъг, та... дреме ми.
-
Ivo_Jazzin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pavel_12 написа:Да ви попитам.
Имам приятелка в Щатите ,която трябва да ми прати един фотоапарат за около 300 долара.
Знаете ли как да се избегне олихвяването му с ддс на нашата митница?
Почти невъзможно е.
Но има няколко варианта:
1) да го прати като резервна част с ниска стойност на два пъти, първо тялото, после обектива, но това става, ако праща често
2) да декларира, че стойността му е 20-30 долара, че е подарък, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА УПОМЕНЕ, че транспортът е, включен в цената...
Най-добре се приготви да платиш 20-30 лева за обработка на документи и ДДС 20% от стойността на апарата+стойността на транспорта, мито за такъв тип стоки не се дължи.
-
chriss
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
ChimeyJimmey написа:Мисля, че кодът се генерира в момента на транзакцията и не трябва да се чака повече.
Затуй по-добре да се обърнеш към банката ти/картоиздател и да им зададеш директно въпроса: "Къде ми е EXPUSE кода?"
Днес се обадих в централата на банката и ми го казаха кода, оказа се че нарочно така са го направили за по-голяма сигурност. Кода излиза криптиран в разпечатките, които ми направиха в Русенския клон на банката. Регистрирах си го успешно в сайта
-
Ivo_Jazzin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”