За поредните промени в закона за движение по пътищата
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Anbuch написа:Хич не съм наясно с юридическите въпроси ,но все си мисля ,че нещата биха се оправили ,ако в закона се напише : Предлагане/Приемане на подкуп 10-15 години лишаване от свобода (най-малко). А за алкохола и превишената скорост - пак така. Всичко друго са изгъзици.
Просто нацията ни , има нужда от превъспитание !
Превъзпитание се пише ама както и да е...кажи ми ти сериозно ли го вярваш това което си написал

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: За поредните промени в закона за движение по пътищата
Готов съм да се хвана на бас с всеки един, че това предложение ще отпадне.Rijo написа:Младите шофьори да имат забрана за шофиране през нощта. Това предвиждат обсъдени днес промени в Закона за движение по пътищата.
Идеята е, ако имаш книжка от по-малко от 2 години, да не можеш да караш в часовете от 23.00 до 5.00 часа сутринта.
Дискриминация, на базата на възраст? Това противоречи на конституцията на РБ. Всеки един българин над 18 години има равни права, може да гласува и т.н.
За пореден път нашите "политици" доказват колко са некадърни и малоумни...

vasstop - така е, но не съвсем. Според действащия сега закон, за да шофирам драгера трябва да отчете под 0.3 промила, а ако имам стаж над 2 години може и да е 0.5. Защо? Компенсираш това, че си пиян с натрупан опит?
Разбирам идеята на проектозакона. До известна степен съм съгласен - както беше казано нагоре, били сме на 19 и се сещаме колко ни е пипето. Но също така знаем, че има хора, които и на 40 си остават келеши.
Замислете се - каква ви е първата асоцияция при вида на палката? 'щото аз се сещам за 10/20 кинта. Не съм давал досега, но това ми идва на акъла. Та, какъв е смисълът от все нови и нови ограничения, при положение, че съществуващите не се спазват. Или пък се намират "по - равни" ...
Разбирам идеята на проектозакона. До известна степен съм съгласен - както беше казано нагоре, били сме на 19 и се сещаме колко ни е пипето. Но също така знаем, че има хора, които и на 40 си остават келеши.
Замислете се - каква ви е първата асоцияция при вида на палката? 'щото аз се сещам за 10/20 кинта. Не съм давал досега, но това ми идва на акъла. Та, какъв е смисълът от все нови и нови ограничения, при положение, че съществуващите не се спазват. Или пък се намират "по - равни" ...
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Да вземат да мислят други закони а не пикни!! НЕЩАСНИЦИ! (с извинение към колегите от форума!! АМА СИ Е ТАКА)
Пример ви давам веднага:
няма значение от колко години мога да карам ама от скоро съм с издаден документ за управление на МПС
нямам жулната кола до сега
нямам ПТП
нямам минаване на червен светофар (освен един път когато полицая твърдеше, че съм минал ама аз не бях)
нямам нарушения
преди 2 дена се наложи да ме дърпа колегата стенли защото имах малко проблеми с тоците.. спират ни полицаи в 2 часа вечерта и ми казват, че нямам право да ме дърпат по това време. Ок .. казах му, че няма проблеми щом съм сгрешил да пишат ама да имат в предвид, че съм събудил момчето рано сутрин да дойде да ми помогне и поне на него да не пишат акт
след като отивам до патрулката (стенли си беше в неговата кола него не го извикаха) куките ме попитаха дали искам да разпиша като свидетел акт-а на един пич с едно субару импреза .. като ги попитах за какво му е акта ми показаха и казаха следното
"в 24:00 часа пича със субаруто са го хванали да кара без книжка и са му написали акт.. сега в 2 часа му пишем 2-ри такъв..."
и аз се разписах с удоволствие и го наредих стабилно!
след което пича му върнаха документите.. запали си колата и си тръгна..
е.. ЕТО ЗА ТАКИВА трябва да променят закона.. а не за младите шофьори...
има разлика между млад шофьор и ГЛУПАК дето е взел на тати колата да се прави на гъзар
но за жалост това няма как да се избегне
точно както каза вастопа..аз имам право да гласувам.. да избирам правителството .. да участвам в политиката А НЯМАМ ПРАВО ДА КАРАМ КОЛА ВЕЧЕР !!
ама на тати синчето като вземе колата му и като сложи служебната карта на тати на предния джам и много ясно, че няма да му напишат акт .. щото тати ще се ядоса и ще уволнява наред
айде в жаза идиоти такива !!!!
Пример ви давам веднага:
няма значение от колко години мога да карам ама от скоро съм с издаден документ за управление на МПС
нямам жулната кола до сега
нямам ПТП
нямам минаване на червен светофар (освен един път когато полицая твърдеше, че съм минал ама аз не бях)
нямам нарушения
преди 2 дена се наложи да ме дърпа колегата стенли защото имах малко проблеми с тоците.. спират ни полицаи в 2 часа вечерта и ми казват, че нямам право да ме дърпат по това време. Ок .. казах му, че няма проблеми щом съм сгрешил да пишат ама да имат в предвид, че съм събудил момчето рано сутрин да дойде да ми помогне и поне на него да не пишат акт
след като отивам до патрулката (стенли си беше в неговата кола него не го извикаха) куките ме попитаха дали искам да разпиша като свидетел акт-а на един пич с едно субару импреза .. като ги попитах за какво му е акта ми показаха и казаха следното
"в 24:00 часа пича със субаруто са го хванали да кара без книжка и са му написали акт.. сега в 2 часа му пишем 2-ри такъв..."
и аз се разписах с удоволствие и го наредих стабилно!
след което пича му върнаха документите.. запали си колата и си тръгна..
е.. ЕТО ЗА ТАКИВА трябва да променят закона.. а не за младите шофьори...
има разлика между млад шофьор и ГЛУПАК дето е взел на тати колата да се прави на гъзар
но за жалост това няма как да се избегне
точно както каза вастопа..аз имам право да гласувам.. да избирам правителството .. да участвам в политиката А НЯМАМ ПРАВО ДА КАРАМ КОЛА ВЕЧЕР !!
ама на тати синчето като вземе колата му и като сложи служебната карта на тати на предния джам и много ясно, че няма да му напишат акт .. щото тати ще се ядоса и ще уволнява наред
айде в жаза идиоти такива !!!!
- Vanu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop, не става въпрос за дискриминация спрямо възраст, а за млад шофьор - той може и на 40 години да е, но да има книжка по-малко от година. Прост пример - караш курсове лятото, идва зимата - какво, да не би да са те подготвили за зимни условия и каране на сняг на курса?! Не, затова може да не създаваш проблеми на всички, като във виелицата в 2 сутринта се набиеш в някоя канавка, нали? Аз подкрепям предложението за такъв закон, сигурен съм, че ще намалее броя на самоубийците, които умират от неможене, защото в БГ по-голямата част от катастрофите са заради отнето предимство и несъобразена скорост, а преценката се добива с времето.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За поредните промени в закона за движение по пътищата
vasstop написа:Готов съм да се хвана на бас с всеки един, че това предложение ще отпадне.Rijo написа:Младите шофьори да имат забрана за шофиране през нощта. Това предвиждат обсъдени днес промени в Закона за движение по пътищата.
Идеята е, ако имаш книжка от по-малко от 2 години, да не можеш да караш в часовете от 23.00 до 5.00 часа сутринта.
Дискриминация, на базата на възраст? Това противоречи на конституцията на РБ. Всеки един българин над 18 години има равни права, може да гласува и т.н.
За пореден път нашите "политици" доказват колко са некадърни и малоумни...
нестава дума за дискриминация на базата на възраст. и не е глупост
- The_Overmind
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След 11 дена правя 2 години откакто имам книжка. НО:
1. Вечерен час - Моля? Нося наказателна отговорност по всяка една точка от НПК и НК. Мога да гласувам, пълноправен член съм на Република България. Да не сме в Куба, приятели мили? Плащам си такси, данъци и пр. на автомобила и ще седнат да ми обясняват, че не мога да го карам вечерно време. Как ли пък не...
2. Придружител - Я пак? Не чух/Не видях/Не разбрах. Тук сигурно има и хора, със синове на моята възраст. Те да помислят върху следната ситуация.
Излизат в 9, прибират се в 5 (баща ми лично се прибира към 11, тема на друг разговор). "Тате, тате, тате...Айде да ме придружиш до гаджето, да ме чакаш 2 - 3 часа докато ... и след това да ме придружиш до вкъщи
". "Излизам с приятели". Абе мислете трезво - излизате някъде, решавате да пийтнете, нали сина има книжка, той ще кара. Търкулва се едно шише "Сливенска перла/Бургас 63" и след това придружавай сина си. Повече пречите като сте пияни, отколкото да контролирате
Особенно като давате акъл.
3. Лепенка млад водач...ок, голямата работа. Не че някой ще се съобрази, че съм млад водач, ама щом я желаят - ще я получа.
4. kikata
Извинявай, ама той ли е виновен че изкарва 10 -15 пъти повече пари от теб? Само мелите - кара БМВ - мутра, мафиот,... Ма така е, завистлива нация сме си, само в чуждото гледаме.
5. Vanu
Извинявай колега, ама тук се смях от сърце. Ти наръчник "Как да караме зимно врене във виелицата в 2 сутринта" ли си писал, че се изказваш толкова неподготвен? Колко според теб са хората от форума, които са си взели книжките, когато е валял сняг? Една анкетка може да се пусне някъде. Примерно ходиш на уроци по нещо. Ти ако обичаш да тъпчеш на едно място и си ти харесва това, което знаеш, аз не се задоволявам и винаги се стремя да се развивам.
Не целя да обидя никой, това е моето мнение по въпроса.
1. Вечерен час - Моля? Нося наказателна отговорност по всяка една точка от НПК и НК. Мога да гласувам, пълноправен член съм на Република България. Да не сме в Куба, приятели мили? Плащам си такси, данъци и пр. на автомобила и ще седнат да ми обясняват, че не мога да го карам вечерно време. Как ли пък не...
2. Придружител - Я пак? Не чух/Не видях/Не разбрах. Тук сигурно има и хора, със синове на моята възраст. Те да помислят върху следната ситуация.
Излизат в 9, прибират се в 5 (баща ми лично се прибира към 11, тема на друг разговор). "Тате, тате, тате...Айде да ме придружиш до гаджето, да ме чакаш 2 - 3 часа докато ... и след това да ме придружиш до вкъщи

3. Лепенка млад водач...ок, голямата работа. Не че някой ще се съобрази, че съм млад водач, ама щом я желаят - ще я получа.
4. kikata
И моето мнение е,че глобите трябва да се налагат в зависимост от това какъв водача защото някои който кара BMW 7ца ме съмнява,че го бъркат някакви 200лв.
Извинявай, ама той ли е виновен че изкарва 10 -15 пъти повече пари от теб? Само мелите - кара БМВ - мутра, мафиот,... Ма така е, завистлива нация сме си, само в чуждото гледаме.
5. Vanu
Прост пример - караш курсове лятото, идва зимата - какво, да не би да са те подготвили за зимни условия и каране на сняг на курса?! Не, затова може да не създаваш проблеми на всички, като във виелицата в 2 сутринта се набиеш в някоя канавка, нали?
Извинявай колега, ама тук се смях от сърце. Ти наръчник "Как да караме зимно врене във виелицата в 2 сутринта" ли си писал, че се изказваш толкова неподготвен? Колко според теб са хората от форума, които са си взели книжките, когато е валял сняг? Една анкетка може да се пусне някъде. Примерно ходиш на уроци по нещо. Ти ако обичаш да тъпчеш на едно място и си ти харесва това, което знаеш, аз не се задоволявам и винаги се стремя да се развивам.
Не целя да обидя никой, това е моето мнение по въпроса.
- Vanu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1. Не е вечерен час, троши си главата както и където щеш, но не и с кола.
2. Бих казал, че се смях на сърце тук, но всъщност си скъсах гъза да се хиля - баща ти да си вземе такси!
5. Нищо не може да те подготви за каране на сняг във виелица, освен стажа зад волана. Ако ти бях баща никога нямаше да те пусна в гореспоменатите условия.
И ако толкова държиш да се "развиваш" - обърни внимание на проблемите свързани с пунктуацията.
п.с: изроди, една буква съм изпуснал бе, нямате сърцее
2. Бих казал, че се смях на сърце тук, но всъщност си скъсах гъза да се хиля - баща ти да си вземе такси!

5. Нищо не може да те подготви за каране на сняг във виелица, освен стажа зад волана. Ако ти бях баща никога нямаше да те пусна в гореспоменатите условия.
И ако толкова държиш да се "развиваш" - обърни внимание на проблемите свързани с пунктуацията.

п.с: изроди, една буква съм изпуснал бе, нямате сърцее

Последна промяна от Vanu на Вто 15 юли 2008 13:51, променено общо 1 път.
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
а ти обърни на тези с правописаVanu написа:1. Не е вечерен час, троши си главата както и където щеш, но не и с кола.
2. Бих казал, че се смях на сърце тук, но всъщност си скъсах гъза да се хиля - баща ти да си вземе такси!![]()
И ако толкова държиш да се "развиваш" - обърни внимание на проблемите свързани с пуктуацията.
Последна промяна от SpeeDLine на Вто 15 юли 2008 13:26, променено общо 1 път.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Ама чакайте малко! Аз може на 27 да взема книжка и какво ?! до 29 да не караш вечер детето си до някоя клиника ако се наложи ? или нещо такова ?
Разбирам да кажат на 18 годишните примерно докато станат на 19 да не карат.. ама има големи хора
аз имам книжка от година и кусур и определено съм против това! А и според мен няма да се приеме така че няма какво да се притесняваме/те
Разбирам да кажат на 18 годишните примерно докато станат на 19 да не карат.. ама има големи хора
аз имам книжка от година и кусур и определено съм против това! А и според мен няма да се приеме така че няма какво да се притесняваме/те
- ReCaRo`
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:Ама чакайте малко! Аз може на 27 да взема книжка и какво ?! до 29 да не караш вечер детето си до някоя клиника ако се наложи ? или нещо такова ?
само аз познавам поне 10 жени който са взели книжки преди 10-20 години и не са се качвали на коли от както са я взели, КО праим с тях

Последна промяна от ReCaRo` на Вто 15 юли 2008 13:45, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”