
Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- feikot
- Мнения: 3659
- Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
- Местоположение: Казанлък/София
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Ще последват скорошни ъплоуди на домашното творчество. Да приготвим дружно по комат и да млещим пред мониторите 

- mely
- Мнения: 2728
- Регистриран на: Пет 26 авг 2005 10:28
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
- Местоположение: Стара Загора
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Пукнициииии много рано бе.
Аз тази година съм решил да ги опушвам.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4
Аз тази година съм решил да ги опушвам.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4
- zloby3400
- Мнения: 811
- Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Местоположение: София/Ямбол
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Аааа, сега правим пиенето, по-после захващаме и мезетата 

Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Тук при нас по магазините се продава еленско месо. Интересувам се, като фен на домашната пастърмичка, от такива мръвки дали се получава нещо? До сега само от прасешки мръвки съм правил, да си призная, попииват вино 

- Bai Sando
- Мнения: 8116
- Регистриран на: Чет 27 мар 2008 22:28
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
- Местоположение: Пазарджик
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Скъпо ли е еленското месо 

- feikot
- Мнения: 3659
- Регистриран на: Сря 25 фев 2009 16:37
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
- Местоположение: Казанлък/София
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
joromnt написа:Тук при нас по магазините се продава еленско месо. Интересувам се, като фен на домашната пастърмичка, от такива мръвки дали се получава нещо? До сега само от прасешки мръвки съм правил, да си призная, попииват вино
Вземи ми 3-4 кг. ама искам и да ги питаш за произход !
- DA@KA
- Мнения: 1081
- Регистриран на: Съб 24 юли 2010 18:41
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
- Местоположение: гр.Русе
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
joromnt написа:Тук при нас по магазините се продава еленско месо. Интересувам се, като фен на домашната пастърмичка, от такива мръвки дали се получава нещо? До сега само от прасешки мръвки съм правил, да си призная, попииват вино
Две години подред само от еленско правя пастърма.
- hooligans
- Мнения: 18733
- Регистриран на: Пет 30 мар 2007 19:22
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
- Местоположение: София
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
От къде може да се вземе еленско



- mupk0
- Мнения: 3822
- Регистриран на: Вто 03 фев 2009 11:35
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Аз се чудя таз година колко бута да обеся на терасата :D
Че и сърцата ставаха добри :D

-
- Мнения: 840
- Регистриран на: Вто 14 авг 2012 22:48
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
- Местоположение: Plovdiv
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Преди няколко месеца по BTV имаше предаване, как от карловските села крадат коне и ги продават в София за месо. Не че конското е лошо, ама цената е доста по-ниска от еленското.
Както казва колегата по-горе искай документ за произход. Друг вариант е ако имаш приятел ловец.
Както казва колегата по-горе искай документ за произход. Друг вариант е ако имаш приятел ловец.
- VencokO
- Мнения: 799
- Регистриран на: Сря 19 авг 2009 8:00
- Автомобил: VW Golf 4 1.8T
- Двигател: 1999 AGU
- Местоположение: София/Сливен/Нова Загора
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Интересно ще ми е да опитам еленско, ама ще е мъка да се намери тука. Ще си заложа пак на свинско бонфиле и врат приготвени по рецептата на Varbona. Мисля и телешко да взема, половината ще овалям в подправки другата половина само ще осоля. Вкусът, който ми е останал като малък е на тъмно месо без подправки - божествено беше. Чакам другия месец заплатата и започвам да ги действам. 
Може да са полезни на някой:


Може да са полезни на някой:


Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Ами, тук в магазините/Словения, магазини Spar/ се продава месо от елен, сърна и диво прасе, вакумирано и охладено/замразено. Цената варира за различните видове, но започва от 15 евро/кг за дребни мръвки и 20 за по едри. Сърната е около 30 за кило едри парчета. Сега за сертификат не знам, в супермаркет не вярвам да ми издадат каквото и да е. А на самите опаковки не пише от де е, предим малко ги гледах.
От диво месо как се прави пастърма? Има ли разлика от начина на приготвяне от обикновеното свинско бонфиле?
От диво месо как се прави пастърма? Има ли разлика от начина на приготвяне от обикновеното свинско бонфиле?
- mupk0
- Мнения: 3822
- Регистриран на: Вто 03 фев 2009 11:35
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Доколкото знам технологията си е еднаква..вкуса е различен :)
- yordannnnnn
- Мнения: 616
- Регистриран на: Пет 25 май 2012 21:42
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
- Местоположение: СтараЗагора
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
колеги(от стара загора) в СБС-а на Ангел Кънчев и Христо Ботев има една наденица за сушене,перфектна е,пускат я само зимата миналата година взех малко за проба ама се извъртя сезона и тази година ще взема повече че е овкусена и става перфектна,досущ като домашна
- Vlad777
- King of the Road
- Мнения: 20260
- Регистриран на: Вто 08 юни 2004 16:34
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя?
Вече подходящи ли са атмосферните условия за действие?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 30 госта