Пишеш на тия от PayPal (ако там ти е case-а) да кажеш какво се е случило. И гледаш как ще ти отговорят. Много е вероятно да ти удължат срока за case-а.
Ако пък не - като идва края на срока на case-а пишеш - пратката все още не е при мен в изрядно състояние. Би трябвало да ти върнат парите, щото наистина срока е изтекъл, а търговеца все още не е доставил нещотото при теб. После се доразбирате с търговеца за ново плащане и действате от начало.
ebay доставки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Re: ebay доставки
brum написа:Пишеш на тия от PayPal (ако там ти е case-а) да кажеш какво се е случило. И гледаш как ще ти отговорят. Много е вероятно да ти удължат срока за case-а.
Ако пък не - като идва края на срока на case-а пишеш - пратката все още не е при мен в изрядно състояние. Би трябвало да ти върнат парите, щото наистина срока е изтекъл, а търговеца все още не е доставил нещотото при теб. После се доразбирате с търговеца за ново плащане и действате от начало.
Закъснявам с отговора, но се надявах БГ пощи да са шипнали до края на кейса и направо да кажа какво е станало, но...
Та кейса съм го отворил в ибей, и изтича на 18-ти април.
Като гледам не ми остава друга опция освен да го ескалирам и хората от ибей ако решат в тази ситуация да го удължат.
Не открих как или няма начин да се свържа с ибей да ги попитам, поне от резолюшън центъра, препрашат ме да си направя кейс.
Интересното е че към детайли на айтъма пише "-$10.00 adjustment", което го разбирам като, че от стойността на стоката вече ми е вънал 10$, или бъркам? Тоест ако ме рефундне ще ми върне останалите пари до цената на стоката.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
От опита, който имам и-бай не удължават срока на кейса. Ако го ескалираш ще те питат как желаеш да бъде решен случая и ще го приключат. Опитай де, ще видим какво ще стане
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
dlug написа:От опита, който имам и-бай не удължават срока на кейса. Ако го ескалираш ще те питат как желаеш да бъде решен случая и ще го приключат. Опитай де, ще видим какво ще стане
Днес ескалирах кейса, ще видим какъв ще е развоя.
ПП. Интересното е че тракинг кода на китаеца с който ми изпрати пратката при проверка все още е в транзит.
Сигурно с моя тракинг номер ще се случи същото...
Edit:
Ибей ме отсвири, решиха в полза на продавача.
Предполагам могат да прочетат кореспонденцията ми снего, и въпреки това... за пореден път се убеждавам че интернет търговията е шит. Вече няма сила която да го накара да ми върне парите, а на съобщенията няма и да ми отговори вече.
Някакви идеи дали мога да повдигна кейс в пейпал, при положение че парите които ми ги прати за шипинга в пейпал ми излизат като рефунд?
Към детайлите в кейса имам активно "appeal this decision", но ме предупреждава да изчакам до доставянето на пратката.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Имах една обява в която бях написал, че купувача трябва да има 10 feedbeck и 100% положителни.
Оня ден някакъв с feedback 1 купи стоката.
Как мога да отменя сделката без да има последствия за мне?
ПП: Все още не е платил.
Оня ден някакъв с feedback 1 купи стоката.
Как мога да отменя сделката без да има последствия за мне?
ПП: Все още не е платил.
eBay връщане на телефон
Здравей те, купих си телефон от eBay преди 50 дни. Купих го като brand new, но сега се оказа, че телефона е поправян и не е чисто нов. Продавача се съгласи да ми върне парите първо а след това аз да му върна телефона.
Въпроса ми е дали той като прати парите в pay pal те ще ги блокират докато той не си получи телефона?
Благодаря!!! :)
Въпроса ми е дали той като прати парите в pay pal те ще ги блокират докато той не си получи телефона?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Re: eBay връщане на телефон
vladd написа:Здравей те, купих си телефон от eBay преди 50 дни. Купих го като brand new, но сега се оказа, че телефона е поправян и не е чисто нов. Продавача се съгласи да ми върне парите първо а след това аз да му върна телефона.
Интересен въпрос!
Явно ще се правиш на ... ,или нямаш намерение да изчакаш човека да си вземе апарата?
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Някакъв опит да споделите, ако се ползва Deutsche Post за доставка до България, колко долу-горе време отнема? Поръчах си едно калъфче уж за по-бързо от Германия, то ще дойде като от Китай.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
От Германия не трябва ли да дойде с DHL?Отнема 2-3 работни дни!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Ама с камиона на дхл 

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Питах ги за тракинг, все едно не съм ги питал. Щяло да отнеме няколко дена и толкова.
Re: eBay връщане на телефон
LILO&STICH написа:vladd написа:Здравей те, купих си телефон от eBay преди 50 дни. Купих го като brand new, но сега се оказа, че телефона е поправян и не е чисто нов. Продавача се съгласи да ми върне парите първо а след това аз да му върна телефона.
Интересен въпрос!
Явно ще се правиш на ... ,или нямаш намерение да изчакаш човека да си вземе апарата?
Благодаря за отговора!
Не искам да се правя на..., идята ми беше ако той каже, че е получил празна кутия или нещо такова. Това възможно ли е?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
едно питане:
получих една дефекта стока от един немец,писах през центъра за рекламация и шваба ми каза че ще ми възстанови сумата.Оказа се че ПейПала имаше не кви проблеми и ми забавиха,след около 7-8 дена видях парите в сметката в Пей ПАл,но в сметката в дебитната карта не виждам възстановената сума,аджеба сега имам ли ги възстановени тези пари или не?,мога ли да разчитам на тях ако трябва да купувам нещо и ако да само разликата ли ако е по-голяма ще се дръпне от сметка в банката?
Благодаря на отзовали те се
получих една дефекта стока от един немец,писах през центъра за рекламация и шваба ми каза че ще ми възстанови сумата.Оказа се че ПейПала имаше не кви проблеми и ми забавиха,след около 7-8 дена видях парите в сметката в Пей ПАл,но в сметката в дебитната карта не виждам възстановената сума,аджеба сега имам ли ги възстановени тези пари или не?,мога ли да разчитам на тях ако трябва да купувам нещо и ако да само разликата ли ако е по-голяма ще се дръпне от сметка в банката?
Благодаря на отзовали те се

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Щом са в твоят пейпал,значи до 4-5 дни ще ти се прехвърлят в сметката!Това е за по-малки суми!Ако сумата е по-голяма,мисля че ще трябва сам да направиш транзакцията към твоята сметка!Нещо като withdraw ми се върти в главата,като има такса 2евра!А дали можеш да пазаруваш с тях не мога да кажа,аз лично не съм пробвал!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”