ebay доставки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: ebay доставки

Мнениеот brum » Чет 03 апр 2014 15:01

Пишеш на тия от PayPal (ако там ти е case-а) да кажеш какво се е случило. И гледаш как ще ти отговорят. Много е вероятно да ти удължат срока за case-а.

Ако пък не - като идва края на срока на case-а пишеш - пратката все още не е при мен в изрядно състояние. Би трябвало да ти върнат парите, щото наистина срока е изтекъл, а търговеца все още не е доставил нещотото при теб. После се доразбирате с търговеца за ново плащане и действате от начало.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Сря 16 апр 2014 20:05

brum написа:Пишеш на тия от PayPal (ако там ти е case-а) да кажеш какво се е случило. И гледаш как ще ти отговорят. Много е вероятно да ти удължат срока за case-а.

Ако пък не - като идва края на срока на case-а пишеш - пратката все още не е при мен в изрядно състояние. Би трябвало да ти върнат парите, щото наистина срока е изтекъл, а търговеца все още не е доставил нещотото при теб. После се доразбирате с търговеца за ново плащане и действате от начало.

Закъснявам с отговора, но се надявах БГ пощи да са шипнали до края на кейса и направо да кажа какво е станало, но...
Та кейса съм го отворил в ибей, и изтича на 18-ти април.
Като гледам не ми остава друга опция освен да го ескалирам и хората от ибей ако решат в тази ситуация да го удължат.
Не открих как или няма начин да се свържа с ибей да ги попитам, поне от резолюшън центъра, препрашат ме да си направя кейс.
Интересното е че към детайли на айтъма пише "-$10.00 adjustment", което го разбирам като, че от стойността на стоката вече ми е вънал 10$, или бъркам? Тоест ако ме рефундне ще ми върне останалите пари до цената на стоката.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 16 апр 2014 20:36

От опита, който имам и-бай не удължават срока на кейса. Ако го ескалираш ще те питат как желаеш да бъде решен случая и ще го приключат. Опитай де, ще видим какво ще стане

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Чет 17 апр 2014 11:20

dlug написа:От опита, който имам и-бай не удължават срока на кейса. Ако го ескалираш ще те питат как желаеш да бъде решен случая и ще го приключат. Опитай де, ще видим какво ще стане

Днес ескалирах кейса, ще видим какъв ще е развоя.

ПП. Интересното е че тракинг кода на китаеца с който ми изпрати пратката при проверка все още е в транзит.
Сигурно с моя тракинг номер ще се случи същото...

Edit:
Ибей ме отсвири, решиха в полза на продавача.
Предполагам могат да прочетат кореспонденцията ми снего, и въпреки това... за пореден път се убеждавам че интернет търговията е шит. Вече няма сила която да го накара да ми върне парите, а на съобщенията няма и да ми отговори вече.
Някакви идеи дали мога да повдигна кейс в пейпал, при положение че парите които ми ги прати за шипинга в пейпал ми излизат като рефунд?

Към детайлите в кейса имам активно "appeal this decision", но ме предупреждава да изчакам до доставянето на пратката.

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Сря 21 май 2014 17:22

Желателно е всеки, който ползва Ибей да си смени паролата.

Изображение

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 12 юни 2014 16:14

Имах една обява в която бях написал, че купувача трябва да има 10 feedbeck и 100% положителни.
Оня ден някакъв с feedback 1 купи стоката.
Как мога да отменя сделката без да има последствия за мне?
ПП: Все още не е платил.

vladd
Автомобил:
Двигател:

eBay връщане на телефон

Мнениеот vladd » Сря 06 авг 2014 18:38

Здравей те, купих си телефон от eBay преди 50 дни. Купих го като brand new, но сега се оказа, че телефона е поправян и не е чисто нов. Продавача се съгласи да ми върне парите първо а след това аз да му върна телефона.
Въпроса ми е дали той като прати парите в pay pal те ще ги блокират докато той не си получи телефона?
Благодаря!!! :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: eBay връщане на телефон

Мнениеот LILO&STICH » Пет 08 авг 2014 12:28

vladd написа:Здравей те, купих си телефон от eBay преди 50 дни. Купих го като brand new, но сега се оказа, че телефона е поправян и не е чисто нов. Продавача се съгласи да ми върне парите първо а след това аз да му върна телефона.
Въпроса ми е дали той като прати парите в pay pal те ще ги блокират докато той не си получи телефона?

Интересен въпрос!
Явно ще се правиш на ... ,или нямаш намерение да изчакаш човека да си вземе апарата?

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 08 авг 2014 13:32

Някакъв опит да споделите, ако се ползва Deutsche Post за доставка до България, колко долу-горе време отнема? Поръчах си едно калъфче уж за по-бързо от Германия, то ще дойде като от Китай.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 08 авг 2014 13:34

От Германия не трябва ли да дойде с DHL?Отнема 2-3 работни дни!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 08 авг 2014 13:41

Ама с камиона на дхл :c020

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 08 авг 2014 15:10

Питах ги за тракинг, все едно не съм ги питал. Щяло да отнеме няколко дена и толкова.

vladd
Автомобил:
Двигател:

Re: eBay връщане на телефон

Мнениеот vladd » Пет 08 авг 2014 15:43

LILO&STICH написа:
vladd написа:Здравей те, купих си телефон от eBay преди 50 дни. Купих го като brand new, но сега се оказа, че телефона е поправян и не е чисто нов. Продавача се съгласи да ми върне парите първо а след това аз да му върна телефона.

Интересен въпрос!
Явно ще се правиш на ... ,или нямаш намерение да изчакаш човека да си вземе апарата?

Благодаря за отговора!
Не искам да се правя на..., идята ми беше ако той каже, че е получил празна кутия или нещо такова. Това възможно ли е?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 23 авг 2014 21:55

едно питане:

получих една дефекта стока от един немец,писах през центъра за рекламация и шваба ми каза че ще ми възстанови сумата.Оказа се че ПейПала имаше не кви проблеми и ми забавиха,след около 7-8 дена видях парите в сметката в Пей ПАл,но в сметката в дебитната карта не виждам възстановената сума,аджеба сега имам ли ги възстановени тези пари или не?,мога ли да разчитам на тях ако трябва да купувам нещо и ако да само разликата ли ако е по-голяма ще се дръпне от сметка в банката?

Благодаря на отзовали те се :Mr Green Fun

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 23 авг 2014 22:01

Щом са в твоят пейпал,значи до 4-5 дни ще ти се прехвърлят в сметката!Това е за по-малки суми!Ако сумата е по-голяма,мисля че ще трябва сам да направиш транзакцията към твоята сметка!Нещо като withdraw ми се върти в главата,като има такса 2евра!А дали можеш да пазаруваш с тях не мога да кажа,аз лично не съм пробвал!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”