Протест срещу акцизите на горивата, включете се, ако искате

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 03 юни 2008 22:06

chefito написа:.....цените в БГ са малко по-ниски от цяла европа заради по слабо платеният труд в рафинерията ни...туй то...радвайте се и на това щото няма ви казвам наколко заредих в Турция оня ден...

Чефи, знаеш ли какви са им заплатите в рафинерията и още колко дебелогъзци са се закачили за нея? :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 03 юни 2008 22:13

Geleto написа:
chefito написа:.....цените в БГ са малко по-ниски от цяла европа заради по слабо платеният труд в рафинерията ни...туй то...радвайте се и на това щото няма ви казвам наколко заредих в Турция оня ден...

Чефи, знаеш ли какви са им заплатите в рафинерията и още колко дебелогъзци са се закачили за нея? :roll:

а не ми казвай че в кастрол или шел, или някоя чужда рафинерия не взимат добри заплати? айде да не гледаме в чуждата паница?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юни 2008 22:14

Geleto написа:

идея нямам...едва ли са по 4800е колкото са в Германия? Едва ли завода плаща същия данък колкото в Германия...затова нашия бенз и нафталин е по-евтин...

Електромобил...туй то...тесла го е измисли преди новата ера още...

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 03 юни 2008 22:32

като начало някой от по-горе писалите да ми посочи една държава членка на ЕС в, която горивата са по-евтини от тук.
превозвачите като протестират да промениха нещо?
в цяла Европа всеки си протестира за нещо.
французите са рекордьори на тази тема.
само дето тези от Брюксел не ги боли.
и мисля, че на всеки средно интелигентен отдавна му е станало ясно, че точно Брюксел командва парада и у наше село т.е. България.
/нали сме една държава големите са градове ние сме малко та затова сме село/
и в този ред на мисли:
Hertz написа:Сигурно преди 130 години и на Васил Левски са викали че турската империя е непобедима ???

по това време турския аскер /войска/ е бил около 2 милиона.
на Васил Левски и сподвижниците му е било пределно ясно, че не могат да бутнат османската империя.
целта им е била да се обърне вниманието на великите сили върху малка България.
...свобода или смърт!

Днес точно поради това, че великите сили ни обръщат внимание преследвайки собствените си интереси сме на този хал.

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Вто 03 юни 2008 23:28

Ta и в крайна смедка осъществи ли се тази стачка?

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Вто 03 юни 2008 23:30

Tomcat написа:Аз бях днес на протеста с една единствена цел, да покажа че и аз съм гражданин на тази държава и че и моето мнение трябва да се зачита. цяла Европа протестира за намаляване на цените на горивата само на българина му е добре, замислете се малко.

:да: ето за това и аз днес бях на протеста
golfer написа:Днес точно поради това, че великите сили ни обръщат внимание преследвайки собствените си интереси сме на този хал.

ама това е 'щото сами се бутаме между шамарите
ама туй е друга тема
според мен темата се осра сериозно от хора които искат всички да мислим еднакво!
всички да си седим "дома", да сме като послушни кученца и да ставаме специалисти по всичко
всеки българин като го слушате как говори винаги разбира от всичко и най- вече от политика
писна ми от тези дървени философи,
писна ми да вдигат цените на всичко и всеки да се чуди ще му вдигнат ли заплатата или не
ако си спомняте преди време в "24 часа" (ако не се лъжа) бяха дали цени на продуктите в Испания и цени на продуктите в България ( а сега познайте къде бяха по- скъпи)
няма смисъл повече да се коментира тази тема
кой бил, бил!
сега поне нека изчакаме и да видим как ще ни замажат очите с техния отговор

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokobul » Сря 04 юни 2008 6:48

golfer написа:като начало някой от по-горе писалите да ми посочи една държава членка на ЕС в, която горивата са по-евтини от тук.

а има ли държава в ЕС с по нисък стандарт от нашия ;-)

П.П. а колко стоки по света са по ефтини от тук аз поне имам 5 скъпи неща донесени ми отвън и струват наполовина от България не ви ли писна да живеете в страната на Ъпсурдите:

ако някой не иска да протестира ....много е лесно просто да не посещава тази тема протест пак ще има

нищо лично Боби :wink:

Потребителски аватар
shondy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shondy » Сря 04 юни 2008 9:21

и нов протест ще има :wink: нали се сещате че няма да ни српът 10 човека които са против . :lol: по лошото е че говорят само за бройката.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 04 юни 2008 9:29

Чета, чета и хем ми е радостно хем ми е тъжно и някак с леко блудкав привкус на небцето.
Много вярни, но и много песимистични неща видях...
bomber, eдин от най-младите членове на този форум го написа хубаво цитата от Йовковия разказ "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже", в случая, за това че се драчим и нападаме макар и само със слово, вместо да се сберем и да помислим и предприемем действия, за да си отваюваме по-добър и достоен живот.
Много се зарадвах, че вчера с нас беше и колега, привидно песимистично и дори леко иронично настроен преди, няма да назовавам име, той си знае. Има надежда. Радвам се, че се видях бях с колеги от нашия форум на това мероприятие.

Не съм ничий персонален защитник, но се опасявам, че поста на wili 98 не беше съвсем правилно разбран. Предполагам, че той по-скоро искаше да подтикне тези от нас, които са значително по-активни пред компютъра, за сметка на конкретните действия да се замислят и да бъдат по-смели и дейни. Това, че той лично не бил там сигурно има обективни причини, смятам че го познавам достатъчно добре, за да мога да кажа, че не е нито страхлив, нито подаващ се на чуждо влияние човек.
Няма да се спрем до тук и само с това което направихме вчера. Който е получил вътрешното убеждение, че нещата в живота ни могат да бъдат променени, макар и по-бавно и с малко нека да се присъедини.

Пускам писмото с отправените от нас искания

Чрез Председателя на Народното събрание
до Премиера на Република България

Искания до Българското правителство.

От името на организацията на Българските
”Авто-Клубове” и всички присъединили се граждани.

1. Да се регулира до началото на месец юли т.г. цената на горивата в посока намаляването и. Основание за това е ниското качество и значително по-евтин Украински нефт, от който се произвежда горивото в България.

2. Отпадане или дотиране на акциза, с който се облагат горивата. Плавно регулиране и установяване на цени до 2011 г., датата на официалното им приемане от Европейският съюз, като те да са съобразени със стандарта на живот, определен от средната работна заплата в България.

3. Осъществяване на строг и прозрачен за обществото контрол на качеството на горивата чрез създаване на съответен държавен орган.

4. Вземане на спешни мерки в срок до края на летния период(30.09.2008 г.), средствата събрани от всички налози през 2008 г. от собствениците на автомобили и др МПС да бъдат целесъобразно и прозрачно насочени за подобряването и изграждане на пътната инфраструктура и особено пътната настилка. Настоящото състояние на последната спомага за увеличаване разхода на гориво и създава условия за ПТП, а и амортизира ускорено всички МПС.

5. Представяне на доклад от Правителството (до края на месец юни тази година) пред Народното събрание за събраните и изразходвани средства по т. 4 през първото полугодие на 2008 г.

Към писмото прилагаме едно приложение.

Очакваме вашия писмен отговор за предприетите от ваша страна действия по така изложените искания до 10.06.2008 г.
Лице за контакт Александър Данчев тел. 02 936 31 45, мобилен тел. 0887 758 729

С уважение :

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Сря 04 юни 2008 11:27

golfer написа:като начало някой от по-горе писалите да ми посочи една държава членка на ЕС в, която горивата са по-евтини от тук.
превозвачите като протестират да промениха нещо?
в цяла Европа всеки си протестира за нещо.
французите са рекордьори на тази тема.
само дето тези от Брюксел не ги боли.
и мисля, че на всеки средно интелигентен отдавна му е станало ясно, че точно Брюксел командва парада и у наше село т.е. България.
/нали сме една държава големите са градове ние сме малко та затова сме село/
и в този ред на мисли:
Hertz написа:Сигурно преди 130 години и на Васил Левски са викали че турската империя е непобедима ???

по това време турския аскер /войска/ е бил около 2 милиона.
на Васил Левски и сподвижниците му е било пределно ясно, че не могат да бутнат османската империя.
целта им е била да се обърне вниманието на великите сили върху малка България.
...свобода или смърт!

Днес точно поради това, че великите сили ни обръщат внимание преследвайки собствените си интереси сме на този хал.

Мизерници сте половината от тука както и 90% от тва ОВЧЕ население в България!!!

Цените били нормални ЕС контролира нещата...
Хора , поинтересувайте се малко какво иска ЕС и какво става реално..
направо побеснявам като чета глупостите на някои хора явно без никаква представа какво става в държавата...

Цените са спекулативно високи...Ес изисква изравняване на цените и акциза поетапно до 2011 г а Р Овч въведе пър2вия висок акциз 2007...И започна цакането на гражданите...

ТАЗИ ДЪРЖАВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ДОКАТО ИМА ХОРА КАТО ВАС, КОИТО КАЗВАТ ЧЕ НЕЩАТА НЕ СА ТОЛКОВА ЗЛЕ И АКО НИ Е СКЪП БЕНЗИНА ДА СИ ХОДИМ ПЕШ...

В щатите им вдигнаха бензина с 10 цента и се вдигнаха на ебаси протестите..Там, където средната работна заплата е към 4000$ а галона е 3,5 $т.е имат 1,9 лв за литър бензин и се надигат..Има гражданско общество-т.е хора на които им пука какво става окоо тях..

Не става въпрос за това че цената се е вдигнала с 1 стотинка, или с 10, а къде отиват тези 10 стотинки разлика в горивата?Защото тези 10 стотинки се превръщат в милиони на ден и това всички го знаете...А това не е малко...Тези 10 стотинки трябва да отидат а каране по път равен като писта от бетон...Без каквито и да е дупки..без да плащаме винетки и и други такси..Това трябва да се знае..
Защото реано в момента тази разлика в цената на горивата отива в банковите сметки на някои както от министерството, така и на т. нар. МУТРИ...и правитеслтвото, тъй като работи с тях укрива тази информация и не налага какъвто и да е контрол...
За това трябва да се протестира..
Овце сте
Все чакате някой друг да свърши вашата работа..Ние сме гражданите..И като нещо не ни устройва трябва да го кажем...

И като споменахте Левски по-горе искам да кажа следното...
С поредицата от малоумни постове по-нагоре, твърдящи че всякакъв опит за протест е излишен се затвърждава твърдението че народ, който сам не е успял да се организира и да се освободи, никога няма да може да живее свободно..Той си е просто роб по душа..Доказахте го колеги...

Вчера дойдоха 65 човека...Позор...А говорим за национален протест...Това е целта на правитеслвтото - пълно опростачаване на населението, всеки да си гледа хляба и как да изкара някой допълнителен лев..Само тогава никой няма да се интересува какво реално става в тази държава..Само тогава може да се легализират кражбите....

ПОЗОР КОЛЕГИ..СРАМ И ПОЗОР...НАДЯВАМ СЕ ЦЕНАТА НА ХЛЯБА И ТАЗИ НА ЛИТЪР БЕНЗИН ДА СТАНЕ ПОНЕ 10ЛВ...ЯВНО В ТАЗИ ЪРЖАВА ЖИВЕЯТ МИЛИОНЕРИ, А НЕ ГРАЖДАНИ..КАТО ИМАТЕ ПАРИ И НЕ ВИ ПУКА, ПЛАЩАЙТЕ....

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 04 юни 2008 12:28

Ако някой не заключи темата тука ще почнат да се колят колегите! :shock

go4et0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go4et0o » Сря 04 юни 2008 12:31

Torsi

Регистриран:14 Апр 2007
Местожителство: София
VW Polo 1992
1.3

ЕДНО ГОЛЯМО ЕВАЛА
Това което написа Торси е много точно навсякаде кадето се надигне народа се оправят нещата но в БГ е пълно с непукиси :evil:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 04 юни 2008 12:39

ISRalien написа:Ако някой не заключи темата тука ще почнат да се колят колегите! :shock

:wink: Стига бе, не думай. Немалка част се познаваме, ако не директно то косвено и вярвам, че ще си запазим добрите взаимоотношения и готовността за помощ.
Сигурното е, че се разбунват духовете, но освен словесен двубой помежду ни друго няма да се случи.
Важното е, че тази тема е с дълга предистория и за наша радост вчера получи своето естествено продължение на дело.
:да: Torsi. Само те моля, да поспестяваш епитетите и определенията.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 04 юни 2008 12:49

Много се радвам, че в крайна сметка се появиха някакви искания за този протест, защото досега нямаше... А протест по принцип и без искания няма как да даде резултат.

С повечето от тях съм съгласен и подкрепям. Само някои мисля, че са неизпълними. Ако не е така - някой да ме опровергае:

1. Да се регулира до началото на месец юли т.г. цената на горивата в посока намаляването и. Основание за това е ниското качество и значително по-евтин Украински нефт, от който се произвежда горивото в България.

Лукойл, който произвежда горивата, до колкото знам е частна собственост. Как ще се намеси държавата и ще ги накара да свлят цените?

2. Отпадане или дотиране на акциза, с който се облагат горивата. Плавно регулиране и установяване на цени до 2011 г., датата на официалното им приемане от Европейският съюз, като те да са съобразени със стандарта на живот, определен от средната работна заплата в България.

Това не виждам как ще стане. В цяла Европа има акциз. Доколкото разбрах акциза за момента е само с няколко стотинки повече от задължителния минимум, който е въведен от ЕС. Ако някой има конкретни цифри да ги даде. В България данъците в момента са едни от най-ниските в Европа: 10%. В скандинавските страни мисля минават дори 50%. ДДС ни е по-високо, от някои европейски страни, но с много по-малко отколкото данък печалба и данък общ доход са по-ниски. Предпочитам 20 % ДДС и 10% ДОД, от колкото 15% ДДС и 40% ДОД.

3. Осъществяване на строг и прозрачен за обществото контрол на качеството на горивата чрез създаване на съответен държавен орган.
Ето тази точка подкрепям на 10000%. Заради това наистина си струва да се протестира. Толкова пари се събират от акцизи и данъци на петролните компании, все трябва да се намерят пари и да се изградят съответните лаборатории. С по-качествено гориво и колите ни ще харчат по-малко. Именно така може държавата да се намеси и да притисне Лукойл, като не сваля цените, поне да продава качествени горива!!

4. Вземане на спешни мерки в срок до края на летния период(30.09.2008 г.), средствата събрани от всички налози през 2008 г. от собствениците на автомобили и др МПС да бъдат целесъобразно и прозрачно насочени за подобряването и изграждане на пътната инфраструктура и особено пътната настилка. Настоящото състояние на последната спомага за увеличаване разхода на гориво и създава условия за ПТП, а и амортизира ускорено всички МПС.

Тук също съм съгласен, въпреки че напоследък виждам доста пътища да се ремонтират и то не само големите булеварди. На мойта улица в Дианабад в момента ремонтират пътната настилка. Това не беше правено от не помня колко години. Булевардите почти всички, които бяха зле ги ремонтират също. Уикенда бях в Пловдив - видях че и там ремонтират. Така че съм с убеждението, че се работи по въпроса.

5. Представяне на доклад от Правителството (до края на месец юни тази година) пред Народното събрание за събраните и изразходвани средства по т. 4 през първото полугодие на 2008 г.
Това подкрепям също на 100%. Важно е да има прозрачност и да се знае къде отиват парите ни!

А относно мизерниците - Torsi, аз съм си шушляк по принцип и се извинявам, че свалям нивото на форума, но какво да се прави - нямаме тест за мизерност при регистрация. Ще трябва да се примириш ;)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 04 юни 2008 12:51

Dpop написа: Torsi. Само те моля, да поспестяваш епитетите и определенията.

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”