"Да израснеш през 90-те", Помните ли, когато...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Re: "Да израснеш през 90-те", Помните ли, когато...

Мнениеот stypkata » Съб 07 мар 2015 23:05

На мен честно казано не ми липсват много 90-те.Компютрите не бяха толкова достъпни и аз естествено израстнах без такъв и ми беше страшно скучно.Освен ТВ нищо др.интересно нямаше какво да се прави в къщи.Имаше едно автомобилно предаване в седмицата и ако го изтърва умирах от яд,че съм пропуснал единственото интересно нещо за седмицата .А сега ако имам време мога да гледам денонощно автомобилни предавания .Също и вестник "АвтоТруд" излизаше само в Четвъртък и трябваше в студ ,сняг и дъжд да ходя да си го купувам.Сега автомобилна информация в интернет толкова,че и 5 живота няма да ми стигнат да я изчета.Занимавах се с електроника- за да купя част трябваше да обиколя всички магазини в Бургас докато я намеря,а сега просто проверявам сайтовете къде я има или я поръчвам и спестявам доста време и средства.Абе за мен ми беше дивотия 90-те.Сега е много по-цивилизовано.Имаше и хубави моменти -че с приятелите се събирахме навън докато сега преобладава общуването във фейсбук,което някакси не е същото :mhihi Информацията беше по-трудно достъпна и се ходеше по библиотеки ако те интересув нещо,докато сега гугъл го намира за 5сек. без да излизате от вас.Единственото ,което ми липсва от 90те е тогавашните хора.Народа тогава беше много по-човечен и топъл.Сега ми се струва ,че всички са озверели и само ламтят за пари ,пари,пари.Нищо др. не ги интересува.Може би годините станаха по-гладни,нямам обяснение.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 08 мар 2015 0:40

Не,не са по-гладни...а тогава бяха мутренските години.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 08 мар 2015 18:32

По скоро хората не бяха такива материалисти за разлика от днешно време

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 09 мар 2015 7:21

Да бе да,я взимай заплата колкото за едни дънки или 2 стека цигари и ти ще си материалист.Само че тогава не сте работили,били сте бебета..Материалисти станахме първо през соца,после след голямата депресия през 90-те.И понеже помним...се подготвяме...

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 14 мар 2015 22:09

Сетих се днес за сифоните с които кочпота става газиран :)
Кумът ми казва че ги продавали в ИКЕА :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Съб 14 мар 2015 22:26

Помним, ама ние имахме и едни пакетчета с нещо като степче към него, с компот не съм го пил. А някой правел ли си е паткало от флумастер и бутало от плъчка. Вътре пъхаш две джиджифки от дърветата, по една от двете страни, удряш рязко буталото и предната хвърчи и нанася поразии :icon_lol . По-късно имаше едни зелени топчета, като сополи, като го хвърлиш, залепваше и оставяше зелени петна навсякъде, и бой сме яли заради тях.

Потребителски аватар
Супер Ицо
Автомобил: VW Golf MK4 GTI
Двигател: AUM 2001

Мнениеот Супер Ицо » Съб 14 мар 2015 22:49

За щастие и аз успях да хвана малко от това време...хубави спомени :icon_sad

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 14 мар 2015 23:19

vanesto написа:Помним, ама ние имахме и едни пакетчета с нещо като степче към него, с компот не съм го пил. А някой правел ли си е паткало от флумастер и бутало от плъчка. Вътре пъхаш две джиджифки от дърветата, по една от двете страни, удряш рязко буталото и предната хвърчи и нанася поразии :icon_lol . По-късно имаше едни зелени топчета, като сополи, като го хвърлиш, залепваше и оставяше зелени петна навсякъде, и бой сме яли заради тях.

Тъпкача си е опасно нещо, как сме оцелели не знам, сега ми се изправят косите като се сетя, 2 болта, гайка, барут от кибритени клечки в средата......

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Нед 15 мар 2015 3:53

К.Одаджийски написа:
vanesto написа:Помним, ама ние имахме и едни пакетчета с нещо като степче към него, с компот не съм го пил. А някой правел ли си е паткало от флумастер и бутало от плъчка. Вътре пъхаш две джиджифки от дърветата, по една от двете страни, удряш рязко буталото и предната хвърчи и нанася поразии :icon_lol . По-късно имаше едни зелени топчета, като сополи, като го хвърлиш, залепваше и оставяше зелени петна навсякъде, и бой сме яли заради тях.

Тъпкача си е опасно нещо, как сме оцелели не знам, сега ми се изправят косите като се сетя, 2 болта, гайка, барут от кибритени клечки в средата......

Аматьори!
Тъпкач с тръба 3/4" :scare3 . Барута от кибритени клечки беше заменен от мин... и бро...(автоцензура), болтовете бяха заменени с буркани от пюре, през компотени, та се стигна до три литрови за трушия. После се взривиха в мазето в Люлин, пък и материали се намираха все по- трудно. И се отказахме от взривовете. Минахме на далеч по- безопастните димки с амониева селитра и се върнахме към тръбите от антени и игра на фунийки.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 15 мар 2015 6:18

.... мин.. и бро... как никой не остана без ръце незнам :stumm особено като наближи нова година ги правехме стотици и все по големи, а накрая и ние като вас минахме на буркани с фитили в капачката... А димките от амониева селитра голям кеф беше- отваряш вратата на 1вия етаж на асансьора и я държиш с крак, когато някой нагоре по етажите заблъска по вратата да пуснем асансьора, палим димката, мятаме я вътре и той тръгва нагоре.... :Mr Green Fun , много беше забавно да нахакаме картоф в аспуха на някоя кола и да гледаме как ще запали , сега не ми е толкова забавно вече - като се сетя сме били за трепане :mhihi . Играта на фуниики стана по интересна със финки от глацирано списание и на върха карфица залепена с каноколит...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 15 мар 2015 7:40

Това с болтовете и гайката+найлон за стабилизатор го практикувахме през Татово още.Тъпкачите бяха естествения прогрес-пушка и муниици съчми от лагер и пирони.Помня 2 инцидента с тях.А тея металните химикали с 2 пълнитела...и от механизма минипаткала...

Потребителски аватар
motofan
Автомобил: A4
Двигател: 1.8T

Мнениеот motofan » Нед 15 мар 2015 9:42

Ех,спомени спомени, на 1.април 1986г ни беше бойното кръщение с (мин и бро), на този ден успяхме да запалим (незнайно как) 7-8 кила смес, съответно 3ма станахме чернокожи като най-тежко пострадалия си запали и гащите и добре че канала беше на близо да се изгаси :scare3
Е акъла ни не дойде и след 7-8 години успяхме да повторим инидента този път на закрито в една маза малко преди нова година, но там се размина само с оцветяване и нова кожа на лицето
П.п.Пълни идиоти :screwy

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 15 мар 2015 13:26

С тая химия пряко не съм се сблъсквал,виждах как я увиваха с 2 кремъчни камъка в хартия и правеха бомбички,но големия хит беше "карабит"-а.На всеки строеж на нов блок се намираше с изобилие...

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Нед 15 мар 2015 14:12

Кои каквото да приказва изключително приятни и интересни бяха тези времена...даже си спомням едни димки...от триъгълници за Геометрия ...но от хубавата смес които се огъваха яко.Завиваш ги във парче от цигари станиола и запалваш...загасяш след като се разгори и пушека става супер тежък и лютив.Идеално средство обгазяване за училищни тоалетни.Някъде пък около 1-2 клас бях като за първи път започнаха да правят царевични пръчици.Също и лимонада на прах за първи път вкусих....

Потребителски аватар
julio 21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот julio 21 » Нед 15 мар 2015 15:04

Говорите така защото сте били деца и сте имали безгрижно детство. Но питайте вашите родители. Това са може би най тежките години след войната. Мутренсски години пълно беззаконие, хиперинфлация нищо по магазините. Нямаше хляб бензин цигари. Живееше ден за ден. Тези години нямаше държава. Имаше само една надежда че скоро ще се оправим но уви нищо.
За това аз лично въобще нямам носталгия по 90 години.
П. П. Съжалявам че съм така скептично настроен но това е реалността.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”