golfer написа:Всичко, което си учил, знаеш и можеш е по БДС. Ако си живял повече години в соца си учил и по ГОСТ. Ама тук имат DIN...
Golfer, БДС стандартите масово са приравнени или взаимствани с EN общоевропейските стандарти. Отварям Английски стандарт за кабели и жички и чета това, което чета в българският стандарт. Абе дори таблиците с примери не са си направили труда да ги променят малко тия от БИС. А в областта, в която примерно аз се занимавам - шини, нива и т.н е навсякъде просто едно и също. Давам пример просто, че просто нещата не е задължително да са коренно различни навсякъде.
Също така има курсове и сертификати на международно ниво. Например за Mikrotik, *nix системи, нивата на Microsoft Certified Professional(MCP) са универсални и сертификатите следва да важат безусловно, защото тук има това, в Германия, в Англия, в САЩ пак има същото.
С 2 думи, ако ще работя някъде стругар или хамалин, то нищо не съм постигнал в моите очи(извинявам се, ако с това някого съм обидил) Не случайно на тия години съм се хванал да развивам допълнителни знания и умения(макар и пак нищо общо с колите) Та в момента може и да се подготвям за работа в чужбина, но не като берач на ягоди. Колкото и да ми е криво и колкото и да ми е обидно, че се налага да ходя в чужбина, малко или повече съм си намерил някаква, каквато и да е ниша. И по-добре цар на село, отколкото бедняк в града. Ама е тъжен фактът, че в България цялата работа е нестабилна и повечето хора работят много, ама получават малко. Защото аз съм малко от хората, които на ден могат да получат много повече от една средна за страната надница.
Такива работи си мисля, реших да разясня, да не излезе сега че съм някой шишко, който го мързи да си мръдне дупарата. Просто нещата, които ги мисля си ги пиша. Това ми е мнението.
777 написа:Знае се, че оня точи ДДС или циганина се занимава с телефонни измами, но нищо не им се случва с години.
Indeed. Нямаше много и аз това го помня. Но и никой не се притесняваше за сметката за тока. А сега токът ни е страшно и най-скъп в ЕС спрямо средните доходи. Въобще, може да не ми е толкова зле в сравнение с други, но тук в момента просто не ми е спокойно. А пък както по-горе казаха... Българинът го мързии, мързии - две и две не вижда. Само това ще е проблемът, иначе като работник на запад го хвалят като работлив?
НарКол написа:Scheiße ausländer!
Мда.. Да знам ако някой немско говорящ ми каже такова нещо, да го бия?
п.п Приятели, които са били в Германия на работа са ми казвали, че с моите познания в дадени области в Германия биха ме носили на ръце.