Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л
Аз моя мисля да го закрепя във фугата, дето е под централните духалки - просто няма къде на друго място. Всички подобни дисплеи с течен кристал потъмняват като ги нагрее слънцето и този не прави изключение. Искам да кажа, че проблема не е в уреда, но просто човек трябва да се съобразява с това.
- YordanGergov
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEE
А от къде е най-лесно да се изкара датчика за външна температура. С голф 3 съм, но всякакви идеи могат да помогнат :) Иначе при мен показва разлика от 0.3 - 0.4 между външна и вътрешна в стаята.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Преди години бях слагал на Голф 2-ката до пантата на шофьорската врата, там има малко разстояние. Добре отчиташе. Кабела го бях прекарал през бушониерата, за да не се вижда. Скоро гледах, че му е свършила батерията, няма кой да я смени
.

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
YordanGergov написа:А от къде е най-лесно да се изкара датчика за външна температура. С голф 3 съм, но всякакви идеи могат да помогнат :) Иначе при мен показва разлика от 0.3 - 0.4 между външна и вътрешна в стаята.
Оригинално на голф3, такъв датчик за външната температура стои на бронята на решетката в дясно. Там си има технологичен отвор.
Ето как може да стане:
Режеш при тебе кабела на примерно една педя от датчика, Слагаш датчика отпред на бронята където си му е оригиналното място, взимаш една подходяща жица, примерно със сечение 0.35mm и удължаваш до вътре.
При мен съм го направил така, само че не е с такъв лидълски а е с квадатен, цифров термометър. Монтирал съм го там при другите бутони под врътките на парното и ми свети зеленко даже.

Тия лидълските.....незнам дали имат подсветка

Колкото за пасат Б5....исках да си взема такова нещо от лидл...но формата му по никакъв начин не пасваше на интериора където и да го местех. Седеше за мен грубо и недодялано. Така че взех, пробвах и си го върнах в магазина. Реших това с вътрешната температура по друг начин.

- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Лидълския вярно малко е дебеличък но свалиш ли му задния капак става не повече по 5мм дебел и бързо му се намира место. Батерията се преправя да е с две кабелчета и си имате ултра тънък термометър 

-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
А някаква идея как да се закрепят кабелчетата към батерията?Със запояване става ли?Също и има ли значение колко е дължината на кабелчето към батерията?Въпреки че се свали капака остава едно цилиндърче изпъкнало.
- dontaskdontsay
За батерията няма да може да се залепят. За целта ще ти трябва поставка за батерия от някоя играчка на децата
Изкормваш тялото за батериите от счупена играчка и си го монтираш някъде зад таблото.
Кабела предполагам че до 1м няма да даде спад в напрежението.
Това цилиндричното е зумера който писка при стартиране. Аз лично мисля да го премахна защото направо ми бърка в мозъка. Ако си го искаш като екстра то тогава и него удължаваш с 2 кабелчета зад таблото.

Кабела предполагам че до 1м няма да даде спад в напрежението.
Това цилиндричното е зумера който писка при стартиране. Аз лично мисля да го премахна защото направо ми бърка в мозъка. Ако си го искаш като екстра то тогава и него удължаваш с 2 кабелчета зад таблото.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
nanobanano написа:А някаква идея как да се закрепят кабелчетата към батерията?Със запояване става ли?
Да, точно със запояване става, но трябва да е с по-мощен поялник, защото с по-слаб ще прегрее много в мястото на спойката и батерията отива на кино. Дължината на проводника към батерията не е от значение. А зумерчето писука не само при стартирване, ами и при температуран диапазон от +3 до -1 градуса външна температура. Един вид предупреждава за възможни поледици и замръзвания. Не е лоша опция, а може и да се изключи по желание на клиента.
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
Здравейте, им али някой който си е купил лебедката (електротелфера) и има ли отзиви от него?
Някой, ако си търси зарядното за акумулатор, имам едно в повече. Чисто ново и неразопаковано е. Касовата бележка е налична. Реших да питам преди да ходя да го връщам.
.
Последна промяна от даката07д на Нед 25 яну 2015 19:54, променено общо 1 път.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въртиш врътката в долната част на лоста. Там си има графа за нютонметрите. Гледаш горния ръб на врътката да е точно на линията, която се отнася за посочените над точно върху нея Нм. Това е. Освен това, към този ключ си има упътване в кутията.
- dontaskdontsay
Казвали са ми че тези ключове не се държат в настроено положение
Ако го оставиш настроен на определени нютонметри за няколко дни и после не стяга точно. Вътре имало пружина и като стой натегната продължително време се скапва малко по малко.

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в развито положение трябва да стои ключа
.
Последна промяна от даката07д на Нед 25 яну 2015 19:54, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”