Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Говорим си за оръжие!

Мнениеот velinsl » Чет 27 яну 2011 14:26

Не съм го изпитвал на гърбът си, но сигурно е много гадно да видиш, че нещо за което си страдал - лишавал си се от нещо, блъскал си се за него като роб и някой просто идва и ти го взима като пич без грам усилие. Сякаш е негово.
Дано никога не разбера, но се поставете на мястото на обрания. Иначе е лесно - хуманизъм, човешки животи... докато не опре до нас.

ПС: Дано никой не го изпитва и на никого не го пожелавам.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 27 яну 2011 14:59

velinsl написа:...сигурно е много гадно да видиш, че нещо за което си страдал - лишавал си се от нещо, блъскал си се за него като роб и някой просто идва и ти го взима като пич без грам усилие. Сякаш е негово...

И гледа на теб с презрение, че законът го пази. А той щото по-прост и по-неграмотен, трябва да получава всичко едва ли не наготово. А ако го надупчиш, в съда претендира за телесни повреди и обезщетения до 9-то коляно, а влязъл вътре да се скрие защото заваляло дъжд. :screwy

Е, това ли е цивилизацията, която всички искаме, и за която се борим?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 27 яну 2011 19:10

KingoftheROAD написа:
И гледа на теб с презрение, че законът го пази. А той щото по-прост и по-неграмотен, трябва да получава всичко едва ли не наготово. А ако го надупчиш, в съда претендира за телесни повреди и обезщетения до 9-то коляно, а влязъл вътре да се скрие защото заваляло дъжд. :screwy

Е, това ли е цивилизацията, която всички искаме, и за която се борим?

Законът пази този, който познава правилния адвокат mhihi mhihi Алтернативата...знаете я-през социализЪма тежко криминално деяние беше кражбата на чистачки :roll: А Мусолини казват е стъпил на врата и на италианската мафия :wink: Относно хуманните оръжия, за такова минават електрошоковете във всички вариации,включително най-скъпата:
images.jpg
images.jpg (1.8 KиБ) Видяна 1060 пъти

Мисля си обаче ако с това зашеметиш някого със здравословни проблеми(повечето хайдуци са такива mhihi ) дали има вероятност изобщо да не се освести повече? :dontknow:

Бай дъ уей,така го правят в демократичните държави:
http://www.youtube.com/watch?v=-Dik-mgC ... re=related
:gruebel

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 27 яну 2011 19:50

KingoftheROAD написа:
joker написа: ...А и тук се говори за средства за убийства на хора!...

Колега, донякъде разбирам това че си лекар, и те боли за човешки живот. Животните понякога се държат по-цивилизовано и от хората. Ние в крайна сметка какво се опитваме да правим? - да изградим цивилизация уж, или дасе боричкаме един срещу друг.

Като лекар, вместо да спираш теми, и да вдигаш протести срещу, дай идея как се защитим така, че да не навредим на човек и човешки живот, и да живеем по-цивилизовано. Редно ли е някой измекяр да живее за сметка на труда, и здравето на други хора? И това не един, и не два пъти. А когато такъв измекяр извади оръжие (пистолет или друго), и го насочи срещу човек, какво следва? да се принесем в жертва ли? Конфликти е имало откак свят светува и ще има, въпросът е да се сведат до поносимо ниво.

Сигурно пак ще ви вкарам в размисъл,ама аз от 5 годишен съм в контакт с различни оръжия,а от 25 г съм в почти ежедневен контакт...стрелял съм с оръжия,които много от вас не са виждали...на учебни стрелби разбира се.Контактувал съм и с хора поразени от тези оръжия...за съжаление при някои от поразените контактът бе само едностранен....Колко от вас са виждали съвсем натурално разпилян по стената мозък,току що угасналите очи и все още топлото тяло на прострелян, или как угасва погледа на човек с разкъсана от осколка сънна артерия????....аз съм го виждал не един път....Не е проблема в натискането на спусъка....проблемите идват после..и са много по-страшни отколкото предполагате...Ето затова от огромния брой хора,които познавам и които имат право да носят оръжие почти 100% в извънработно време си го държат заключено в касата....Последствията от употребата на огнестрелно оръжие настъпват много бързо,а размислите обикновено закъсняват....а като гледам някои как въодушевено се палят...плаша се...
Лично аз бих предпочел две средства за самозащита:
1.избягване на конфликта...дори и с физическо бягство...не се смейте..пише го като средство на избор във всеки наръчник по самозащита.
2.защитен спрей....напълно безопасен и най-важното ти дава време да изпълниш
точка 1. :lol:
апропо...присъствието на респектиращо куче е отлична профилактика...проверено 10-ки пъти!!!!
И...простете на стария човек :beer ...но само искам да ви предпазя от беди...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 27 яну 2011 22:23

интересно ми е къде си гледал тия мозъци :roll: и поразените от осколки :roll: и защо реши че всеки който е фен на оръжията е непременно психопат, вадещ го където му падне.... :roll:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 27 яну 2011 23:00

Докторът вероятно е военен лекар, ходил някъде на мисия. Въпросът обаче, не толкова да се плашим един друг с апокалиптични картини, или размахвайки оръжие, каквото и да е то...

Наскоро не застреляха ли един таксиджия? и то лекар с оръжие. :screwy И то за какво? че се засякли няколко пъти с подвижните си сандъци тенекия. Има резон в това, че ако разрешат личното оръжие ще се изпотрепем по улиците. Няма нищо по-страшно от невежеството в действие :012: А цивилизацията дето уж всички искаме, но чакаме някой друг да ни я направи, няма да стане по този начин. Филмите промиват мозъци, че със стрелба всички проблеми се решават, да ама не. Законите са за да се хващат престъпниците, а не обратното, и докато това не се промени, и съответно и манталитетът ни не се промени, не ни чака нищо добро. Песимистично, но факт...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 яну 2011 8:26

joker написа:
KingoftheROAD написа:

Колега, донякъде разбирам това че си лекар, и те боли за човешки живот. Животните понякога се държат по-цивилизовано и от хората. Ние в крайна сметка какво се опитваме да правим? - да изградим цивилизация уж, или дасе боричкаме един срещу друг.

Като лекар, вместо да спираш теми, и да вдигаш протести срещу, дай идея как се защитим така, че да не навредим на човек и човешки живот, и да живеем по-цивилизовано. Редно ли е някой измекяр да живее за сметка на труда, и здравето на други хора? И това не един, и не два пъти. А когато такъв измекяр извади оръжие (пистолет или друго), и го насочи срещу човек, какво следва? да се принесем в жертва ли? Конфликти е имало откак свят светува и ще има, въпросът е да се сведат до поносимо ниво.

Сигурно пак ще ви вкарам в размисъл,ама аз от 5 годишен съм в контакт с различни оръжия,а от 25 г съм в почти ежедневен контакт...стрелял съм с оръжия,които много от вас не са виждали...на учебни стрелби разбира се.Контактувал съм и с хора поразени от тези оръжия...за съжаление при някои от поразените контактът бе само едностранен....Колко от вас са виждали съвсем натурално разпилян по стената мозък,току що угасналите очи и все още топлото тяло на прострелян, или как угасва погледа на човек с разкъсана от осколка сънна артерия????....аз съм го виждал не един път....Не е проблема в натискането на спусъка....проблемите идват после..и са много по-страшни отколкото предполагате...Ето затова от огромния брой хора,които познавам и които имат право да носят оръжие почти 100% в извънработно време си го държат заключено в касата....Последствията от употребата на огнестрелно оръжие настъпват много бързо,а размислите обикновено закъсняват....а като гледам някои как въодушевено се палят...плаша се...
Лично аз бих предпочел две средства за самозащита:
1.избягване на конфликта...дори и с физическо бягство...не се смейте..пише го като средство на избор във всеки наръчник по самозащита.
2.защитен спрей....напълно безопасен и най-важното ти дава време да изпълниш
точка 1. :lol:
апропо...присъствието на респектиращо куче е отлична профилактика...проверено 10-ки пъти!!!!

Съгласен съм с колегата,ако имаш възможност да избегнеш или да избягаш от конфликта това е най добрия вариант и за двете страни.Това разбира се не значи че си страхливец точно обратното,означава че си проявил разум и си предотвратил саморазправа с неясни последици и за двете страни.
Спомнете си колко на пръв поглед безубидни спречквания завършват с фатален край,имаше един период в който едва ли не през ден се случваха подобни безумия пред дискотеки,барове и т.н. :horror:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 28 яну 2011 9:09

KingoftheROAD написа:Докторът вероятно е военен лекар, ходил някъде на мисия. Въпросът обаче, не толкова да се плашим един друг с апокалиптични картини, или размахвайки оръжие, каквото и да е то...

Наскоро не застреляха ли един таксиджия? и то лекар с оръжие. :screwy И то за какво? че се засякли няколко пъти с подвижните си сандъци тенекия. Има резон в това, че ако разрешат личното оръжие ще се изпотрепем по улиците. Няма нищо по-страшно от невежеството в действие :012: А цивилизацията дето уж всички искаме, но чакаме някой друг да ни я направи, няма да стане по този начин. Филмите промиват мозъци, че със стрелба всички проблеми се решават, да ама не. Законите са за да се хващат престъпниците, а не обратното, и докато това не се промени, и съответно и манталитетът ни не се промени, не ни чака нищо добро. Песимистично, но факт...

това са Пълни глупости... със забраната нищо не се решава... Мога да извадя много данни от проучвания и статистики в полза на това, че с правилните закони и по-лекия режим относно разрешителните, престъпността е драстично по-ниска.... но заслужава ли си да убеждавам хора възпитани и примирили се с комунистическите рестрикции и ограничения ? на някои хора просто им харесва да им се налага чужда необходимост или обратното... Всеки гражданин има законното право да защитава себе си и имуществото си.... НО тази тема не е за или против оръжието, така че спирам да споря.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 28 яну 2011 9:23

forski написа: ...Съгласен съм с колегата,ако имаш възможност да избегнеш или да избягаш от конфликта това е най добрия вариант и за двете страни.Това разбира се не значи че си страхливец точно обратното,означава че си проявил разум и си предотвратил саморазправа с неясни последици и за двете страни...

До тук добре, и аз съм за избягване на конфликтите доколкото това е възможно, но по-горе колегата velinsl го каза много добре

...сигурно е много гадно да видиш, че нещо за което си страдал - лишавал си се от нещо, блъскал си се за него като роб и някой просто идва и ти го взима като пич без грам усилие. Сякаш е негово...

и аз го допълних така

...И гледа на теб с презрение, че законът го пази. А той щото по-прост и по-неграмотен, трябва да получава всичко едва ли не наготово. А ако го надупчиш, в съда претендира за телесни повреди и обезщетения до 9-то коляно, а влязъл вътре да се скрие защото заваляло дъжд...

Е, накрая ще трябва и от собствения си дом, или двор да избягаш, че да се избегне конфликта с по-прости, и по-необразовани, но нагли до безкрайност индивиди. В крайна сметка какво се получава? Почти никой от нас няма сигурност дори и в собстрения си дом, или двор. Щото някой по-тъп, и прост, но нагъл си прави каквото си иска дори и там, и при това и с претенции. Съгласен съм, че по-умният остъпва, но чак дотам, че да бъде газен от по-простия ли? Граница все някъде, трябва да има, но у нас както винаги всичко е омазано до такава степен, че не можеш да се защитиш а трябва да бягаш, все едно ти си по-простия. :screwy

п.п. Вярно, че темата се изпрегна :?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 28 яну 2011 9:39

Темата се изпрегна и то много, да не му се налага на никой да изпада в подобна ситуация защото си прецакан и в двата случея,абе луда работа :evil:
Всички които писаха до момента са прави в една или друга степен,но какво от това :?

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 28 яну 2011 13:26

Трябва да се мисли, но общо взето отстъплението, примирението и нерешителността не водят към добро. Само дават сили и увереност на наглеците да си вярват, че са силни. Ако при всеки опит за кражба му разбиват главата или му чупят зъби, ще не ще - ще изгради условен рефлекс като кучето на Павлов: опитите за кражба водят до неприятни усещания и май не си струват.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 28 яну 2011 14:06

Ludia написа: ... Мога да извадя много данни от проучвания и статистики в полза на това, че с правилните закони и по-лекия режим относно разрешителните, престъпността е драстично по-ниска....

Може и да може, но ориенталския манталитет ни пречи, и продължава да ни пречи за много неща. А това не можем го излекува поне още няколко поколения. Не е толкова въпроса да убеждаваме някой с едни или други разбирания. Не да се самонавиваме, или пренавиваме.

Колко инциденти с оръжие стават? И то хора на които това им е работата - да боравят с оръжие, а какво каза някой по-горе, други които имат служебно оръжие го държат заключено в извънработно време. Защо според теб?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 28 яну 2011 14:25

KingoftheROAD написа:
Ludia написа: ... Мога да извадя много данни от проучвания и статистики в полза на това, че с правилните закони и по-лекия режим относно разрешителните, престъпността е драстично по-ниска....

Колко инциденти с оръжие стават? И то хора на които това им е работата - да боравят с оръжие,

:да: :да: :да: Eeeeeeeeeх момчета....само това да запомните и над това да се размислите стига!!! :beer

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 28 яну 2011 15:53

joker написа:
KingoftheROAD написа:

Колко инциденти с оръжие стават? И то хора на които това им е работата - да боравят с оръжие,

:да: :да: :да: Eeeeeeeeeх момчета....само това да запомните и над това да се размислите стига!!! :beer

аааа това си проблем на всеки индивид... това е въпрос на самодисциплина и възпитание, отговорности ако искаш... аз боравя с оръжия далеч преди да стана на 18г и твърдя, че мерките за безопастност са приоритет номер едно и абсолютно адекватно осъзнавам отговорността да притежаваш огнестрелно оръжие !
При неправилно боравене със всяко нещо могат да станат инциденти... роля на държавата е да ги ограничи и да научи обществото да ги приема на сериозно. Пиратки, автомобили ако искате и вилиците - като ги забранят - това ли е решението на проблема ?!

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Съб 29 яну 2011 1:23

joker написа:

Напълно съгласен :bowdown Дано никой не вижда нещата които описваш. Най ефективното средство срещу сблъсък е избягването му :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”