Земетресение

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Re: Земетресение!

Мнениеот benzino » Чет 24 май 2012 10:41

bugster написа:Незнам дали съм човек с железни нерви, обаче мен изобщо не ме трогна това земетресение.
Паднали сгради няма, човешки жертви няма !! Всичко останало е преекспониране.
Важна тема ... колко да е важна тема в АВТОФОРУМ??
На който му е толкова важно да ходи в МАМАБГ, сайта на БАН и така нататък.
АВТОФОРУМ сме бе хора !!
Който тръгне да се информира за важни неща относно земетресение в автофорум значи нещо сериозно си е объркал приоритетите.
Темата не е за ключ според мен, щото хората искат да си споделят .... ама чак пък важна scare

Съгласен! На много хора тоя форум им е изпил мозъците... Вярно полезен е за доста работи, но не и за всичко! Хората, разбиращи от земетресения си казаха, че ще има остатъчни трусове в продължение на 1-2 месеца. Съчувствам на хората от западна България, но тема като тази заражда единствено спорове...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 24 май 2012 10:43

Само да кажа нещо за сайтовете...
Нали не очаквате, докато се клати сградата, да седи някой дежурен на компа, да върти телефони до БАН и да пише статия относно труса?
Еле па на мен, как офиса ми е на 10-я етаж.. Бягам надолу със страшна сила и няма заплата, която да ме накара да си рискувам живота за 5 минути по-ранно писане.
Отделно, нормално е всички сайтове да са претоварени, за това хората са казали - СЛУШАЙТЕ РАДИО. Да, онова същото, дето виси в колата. И без това повечето бяхме изпонакацали по паркингите пред блоковете, пускаш радио и се информираш. Не можеш да го претовариш него ;)

А да, и не всички сайтове бяха блокирали ;) http://www.btvnews.bg се отваряше нормално ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 24 май 2012 11:58

"Нормално" имаш предвид мааалко по-бавно от АБВ-то, за което чакам сигурно 3 минути, нали? :lol: За това и рядко отварям сайта на бТВ
Шегичка! :beer (ама верно си е претоварен :( )
Относно писането по принцип - зависи всеки как ще го възприеме случилото се, Иво.
Аз например, като ме изръчка жена ми да ставам, отидох в кухнята да изпуша 1 цигара и си легнах, докато жена ми направо се разплака, а после седна пред компа и, да, и тук е чела :lol:
Ако бях буден - нищо нямаше да ми пречи да си отворя Топчо и да съм аз автора на темата за земетресението, при все, че не обичам да пускам теми, гледам да оспамвам чуждите! :lol:
Не се правя на герой!
Ако бях в Перник и региона и чуя бученето - сигурно и аз щях да изперкам!
Изпитвам и ужас от змии, страх ме е ако карам бързо да не спукам гума (за това карам бавно) и от още много неща ме е страх!
Но в случая на 16-ти етаж нищо не можеш да направиш. Седиш си спокойно и чакаш да свърши. С ясното съзнание, че ако падне блока - ще си от първите, които изкопаят на сутринта :lol:
С цялото това искам да кажа, че не можеш да се сърдиш на хората, които казват, че не им е пукало - всичко зависи от ситуацията.

А Грозника ме изуми приятно с написаното! :lol:
Обикновенно пише много по-остро в такива теми!
Имаш почерпка от мен! :beer

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 24 май 2012 15:22

Офф Даскалче пак ли се вживя в някаква роля ... :?

И на ЛС да ми беше писал с разумни аргументи, каквито използва Грозника, щях да я отключа темата (поздравления за Грозника).
Като толкова искате 'отдушник' - ок.

Лично аз смятам, че оттук нататък само се създава излишна психоза.
Пускат се неверни слухове и предположения etc.
Какво ще става - никой не е в състояние да каже.
Дали има вероятност от нови трусове - ДА.
Кога ще станат - НИКОЙ НЕ ЗНАЕ.
Дали ще са по-силни/слаби - СЪЩО.

Толкова хора около мен се психясват, медиите само наливат масло в огъня, такива теми по форумите също, навсякъде се говори за това ...
Едно от важните неща след такова нещо е то да се забрави възможно най-скоро.
Може да тръгнат полемики за това, как осмисляме живота си и т.н., но истината е, че трябва да се забрави, защото остава страх, стрес, които с нищо не помагат и даже много вредят на индивида и обществото.
Това не е от нещата, на които може да се противодейства с мислене.
Има определени неща/съвети, които са писани, дъвкани и предъвкани - вярвам всеки се е запознал с тях и оттук натам просто няма смисъл.
Това ми е личното мнение и не го налагам, както и няма смисъл да го превръщаме в дискусия.
Всеки сам си преценя.

Ок нека седи тази тема за сега, само не спорете дали да я има и се опитайте да не я пълните с глупости ;)
Може пък тъпите шеги и хумористичния подход да помогнат за да се справим със стреса :)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 24 май 2012 16:15

group® написа:Офф Даскалче пак ли се вживя в някаква роля ... :?

Офф,ама разбира се....няма само ти да се вживяваш в ролята на най-просветената и праволинейна личност тук във форума.На много ше им олекне ако излезеш от нея.
И ние простите потребители имаме право да влизаме в роли.
Извинявай,че това те дразни,но няма да се пребориш с нас.
Много сме и е нормално.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 24 май 2012 17:26

Всеки гледа на земетресението като нещо фрапиращо! Еми в Америка да не кажа постоянно, ма има повече заметресения отколкото ние ще имаме през целия си живот! Неможе нашата страна да минава винаги между капките, тия Мини в Перник са кухи и пластовете постепенно спадат и се получава разместване, което предизвиква земетресението, не съм спец но според мен всяко нещо си има причина да става, но че на нас ни лъжат медиите е друг въпрос! Трябва да свикваме че всяка година ще почваме да живеем/съществуваме, все по напгрегнато! :| И според мен не трябва да има отделна тема на всяко заметресение, или на всеки по-силен вятър.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 24 май 2012 17:57

my heart iS iCe написа:....

Дай по- хубаво да оставим теорията за пропадащите минни галерии там където и е мястото- между нашествието на извънземни и предсказанията на врачката на Берлускони mhihi mhihi

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Чет 24 май 2012 18:04

bugster написа:Незнам дали съм човек с железни нерви, обаче мен изобщо не ме трогна това земетресение.
Паднали сгради няма, човешки жертви няма !! Всичко останало е преекспониране.
Важна тема ... колко да е важна тема в АВТОФОРУМ??
На който му е толкова важно да ходи в МАМАБГ, сайта на БАН и така нататък.
АВТОФОРУМ сме бе хора !!
Който тръгне да се информира за важни неща относно земетресение в автофорум значи нещо сериозно си е объркал приоритетите.
Темата не е за ключ според мен, щото хората искат да си споделят .... ама чак пък важна scare

Евала! Точните думи!

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 24 май 2012 18:30

темата е нужна. На 22 като друсна извъртях телевизиите и нищо, само на канал 3 си въртеше надпис
влезнах тук и се информирах след това започнаха да се появяват размитите новини в gbg, DIR не се отваряше и така нататък

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 24 май 2012 18:34

http://www.moreto.net/novini.php?n=173535

Абе това дали е истина? Не ми се мисли ако е... Имам 3 апартамента точно в Перник... :banghead:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 24 май 2012 18:36

alexx написа:темата е нужна. На 22 като друсна извъртях телевизиите и нищо, само на канал 3 си въртеше надпис
влезнах тук и се информирах след това започнаха да се появяват размитите новини в gbg, DIR не се отваряше и така нататък

Не е вярно!Навсякъде се говори все още за това!Докато пуснах сутринта телевизора и навсякъде се говореше за земетресението.
Но не е лошо да сподели човек!!

cacho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cacho » Чет 24 май 2012 19:34

scare
(Едит)
Не знам в Перник какво е било, но аз изпитах истински, ужасен и отвратителен ужас от случилото се.
Живея в къща на 3-ти етаж. Участвах дейно в градежа и. Като знам колко арматура и бетон има в нея, а как стенеше, трещеше и се тресеше под вибрациите на земетресението maikomila

Хайде малко по-солидарно и съпричастно!
Ясно е, че форума е с авто насоченост, но точно такива теми по принцип сплотяват аудиторията. В случая, от крайна безчувственост и незаинтересованост- източник на спорове и скандали.
Не дай Боже, се беше случило по-лошо, точно социалните мрежи щяха да са източника на организации, обединения и мероприятия.... да сменим темата.
Не ме разбирайте погрешно, просто един призив и от мен за наличието на подобни теми. Наистина, може да не изпадаме в подробности, но ако няма технически проблем с форума (сървъра) не виждам лошо и в това.
Който не го е еня-да пропуска темата!

п.п. При селектирано търсене в нета около 3:30 онази нощ, темата от форума беше в челните позиции и една от малкото писания в нета, в което имаше някаква информация. Черпих информация от тук и посочените линкове.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 24 май 2012 20:17

cacho написа:...
п.п. При селектирано търсене в нета около 3:30 онази нощ, темата от форума беше в челните позиции и една от малкото писания в нета, в което имаше някаква информация. Черпих информация от тук и посочените линкове.

+1 . Не бях в София, тук трусът беше сравнително слаб и първото, което ме интересуваше е къде е било и колко...сега, ако на някой му се вижда несъществено некво мижаво земетресенийце нема и седма степен между новите филми, поздравленията за рождени дни и най-яките вицове... :dontknow:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 24 май 2012 20:24

Споко няма да се плашите. Тука строителствотоне е като в Турция.
За Варба всичко е спокойно - още не се изнасяме :Mr Green Fun

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 24 май 2012 20:31

Колеги,наистина темата се преекспонира...само защото става в София и около София.....знаете ли какво е било в Шабла???...с разрушените къщи и обещаните набързо помощи...от които хората така и не получиха нито лев и сега си живеят в потрошените къщи в очакване кога ще паднат на главите им...а знаете ли,че още има последствия от земетресението в Стражица???...и т.н. и т.н. Природа!!!Бог...или кой както иска да го нарича!Просто се случва и не можем да го предотвратим!И събитието не дели столица(ами то Перник- София си е все тая...все едно Варна-Девня) от провинция....за разлика от някои хора!Темата си беше добре заключена...от паника нужда няма.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”