Какво стана с цените на горивата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво стана с цените на горивата?

Мнениеот icoico » Вто 29 мар 2011 10:15

Абе някой който е ходил да ми подскаже:
http://www.youtube.com/watch?v=sZooyQH3gjk
Това ли са ....ъъъъ.... лицата на протеста наистина :shock :shock :shock :bowdown :banghead: В колоната протестиращи мернах "Мерцедес-CLS" :shock Ако не са това-покажете ги някъде да ги видим...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 29 мар 2011 10:23

golf_td, digo_pl,

За момента никой не спори дали трябва да има протест или не. Никой не спори и за равнището на заплащането. Ниско е.

Въпросът ми е в друго... Това ли трябва да е структурата на протеста? Кой от властимащите може да осигури по-ниски цени на горивата? Изявленията как трябва да бъдат подготвени за да има ефект? Към кого се обръщат протестиращите? Кои са обектите, които трябва да бъдат блокирани? ... и други подобни неясноти...

Аз за себе си не съм получил отговор, който да ме мотивира достатъчно, че да изляза на улицата. Ако го получа, ще се присъединя. До тогава ограничавам максимално ползването на автомобила.

Потребителски аватар
andreygg
Автомобил: Polo 6n2
Двигател: AUA 2000

Мнениеот andreygg » Вто 29 мар 2011 10:28

joromnt написа:Тук е лесно да се пише, но на улицата е малко по друго положението.
Ако се направи опит да се блокират входовете/изходите на рафинерията ще има милиционери, ще има бой с палки, ще има камери, ще се говори за майките на хората, някой ще преспят в районното... С две думи ще има всичко друго но не и мирен протест. Никой няма да остави туку така да се да се блокира рафинерията, щото ще се изгубят много пари, а хората който прибират парите ще са много ядосани, ще натискат управляващите и т.н.

Еми то и на Орлов мост и на детелината на Тракия беше почти същото. Имаше полиция, избутване, задържани в районното.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 29 мар 2011 10:28

Защо няма протест за високите цени на цигарите :roll: Така е и с бензина който не може го "отказва" и търси алтернатива :wink:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 29 мар 2011 10:32

На този протест в Ямбол реших да не ходя, а пих кафе на центъра, колоната, или част от нея на връщане мина през центъра, видях реакциите на хората около мен, нямат нищо против протеста, но в тях будеше недоумение или по скоро смях и подигравки, защо трябва да се държи газта до прекъсвач по една минута, да се "пилят" гуми пред краката на пресичащите хора! Това за мен не е протест, подкрепям го, но не съжалявам че не отидох, беше пълна пародия точно тази проява на центъра!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 29 мар 2011 10:33

santo_trafficante написа:Защо няма протест за високите цени на цигарите :roll: Така е и с бензина който не може го "отказва" и търси алтернатива :wink:

от цената на цигарите не зависят цените на осталата продукция :wink:
всичко е свързано с цените на горивата - всичко!
дори транспорта на цигарите mhihi

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 29 мар 2011 10:35

golf_td написа:Не мога да разбера кое ви е толкова смешно,...

Е как няма да ни е смешно?!?
golf_td написа:Това си е рекет и то законен, това е малоумщина и всички сме свидетели на това! На мен този протест ми излезе сигурно около 100 лв 50 лв фиш за без колан и 50 лв за гориво

:063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063:

Впрочем - дъщеря ми като чу надутите клаксони и бумтящата чалгия, каза 'Тате, искам да ида да видя булката!' mhihi mhihi

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 29 мар 2011 10:37

andreygg написа:Ето 2 идеи:
1. Всички протестиращи блокират бившата "Нефтохим" - Бургас, като не пускат нито един камион /цистерна/ да влезе или излезе около един месец. Блокадата да се осъществява на ротационен принцип, като например днес блокират колегите от Пловдив, утре от Русе и така нататък.
.

Ще се усетите какво трябва да направите,но има един малък проблем:ОрганизаторитЕ на протеста няма да одобрят тази идея mhihi

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 29 мар 2011 10:38

santo_trafficante написа:Така е и с бензина който не може го "отказва" и търси алтернатива :wink:

и така ли се решава проблема?

ще ти дам пример от вчера
1. Сутринта в 9.00 трябваше да съм на Свищов защото трябваше да свърша нещо спешно
2. 9.30 съм тръгнал от Свищов към Враца и 12.00 се прибрах защото съм на работа, а съм на работа за да изкарвам прехраната си и да се обучавам
3. И каква друга възможност имам да извърша по-горе написаното :screwy
4. После хората били с ниско образование, нямали нужната квалификация и т.н.

Нищо лично към никой :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 29 мар 2011 10:38

H2O написа:ОрганизаторитЕ на протеста няма да одобрят тази идея mhihi

Е много ясно!
Няма да хапят ръката, дето им снася, я! :screwy

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 10:50

ок Radotom , смей се като искаш но и ти един ден ще станеш жертва на полицейския произвол, същите тези полицаи, които протестираха пушейки цигара, а сега вместо да са с нас, те гледат да осуетят протеста, все едно нямат коли, нищо то колелото се върти - днес са добре , утре ще реват, а впрочем пак казвам не съжалявам за похабените пари , защото това чувство е велико и ни прави истински българи, всичко друго е овчи народ ,страхлив, отчаян , невярващ и обезверен, който не вярва в собствената си сила и силата на единството на нацията, да покажем кой командва, или другата част - хората които по един или друг начин са се сдобили със заплати над 1000 лв - вие преценете сами в коя част на обществото попадате!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 29 мар 2011 10:51

vanko_VW написа:
santo_trafficante написа:Така е и с бензина който не може го "отказва" и търси алтернатива :wink:

и така ли се решава проблема?

Гледам намерил си алтернатива като си боцнал газова уредба.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 29 мар 2011 11:00

golf_td написа: същите тези полицаи, които протестираха пушейки цигара, а сега вместо да са с нас, те гледат да осуетят протеста, все едно нямат коли,

Говорим за тези полицаи, дето те глобяват за това, че си без колан, нали?
Същите тези, дето им стига пипето да се сетят, че ги занимавате с глупости в почивен ден, че трябва да дават извънредни дежурства, за да им надуват главите с клаксони малоумници, въртящи донъти и свирещи с гуми покрай още 20 коли, нали?
Тези полицаи, позволяващи си произвола да следят за реда при поредния дирижиран 'протест', нали?
Е явно Пловдивските полицаи не са от тях! :lol:
Аз гледах и от терасата - патрулки затвориха лентата, където щеше да минава стадото протестиращи, една друга застана в средата на кръстовището, за да спре цялото движение, докато се изнижат, а още 2 - една отпред и една отзад, ескортираха цялата група.
Добре, значи, че живея в Пловдив!
Спокоен съм, че няма да има полицейски произвол!

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Вто 29 мар 2011 11:01

escrime, за сега няма да отговоря, защото и аз не знам отговорите на въпросите. Иска ми се обаче по - скоро да ги разбера.

Имам един въпрос към някой пишешти в темата: Защо пишете в 3л. мн.ч. "ТЕ" ?

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 11:07

За тези които са въртяли гуми и са правили някакви безредици - съгласен съм , нека да се намесят, но за едно такова масово шествие при което се кара с 5 км/час и се спира през 2 мин - съжалявам - чисто заяждане.Ами да колега - нека си имат дежурствата, ние им плащаме заплатите, първо колко ченгета има - на всеки 100 метра патрулка из цял Бургас...а къде са когато хвърчат s класи с еднакви номера и фактически застрашават живота на мнозина от нас? Сега на такова шествие с цел намаляне на горивата... все едно сме терористи. Това че са ти надували главата с чалга ( и аз не слушам чалга) и това че са блокирали пътища са най-малкия проблем . Ако не се вземат мерки за намаляне цената на горивото или увеличаване на заплатите съм сигурен че в нашата държава ще стане както в Либия!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”