Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Говорим си за оръжие!

Мнениеот Ludia » Нед 06 фев 2011 11:45

joker написа:....от 22.00 до 6.00...това ли намираш за най-същественото....или последствията от употребата на огнестрелното оръжие????...Не ти пожелавам да се забъркаш дори в най-елементарната история с огнестрелно оръжие...просто да го извадиш за да стреснеш другия....Ум ще ти зайде как може да те насади един опитен адвокат...след като разбира се предварително са те насадили полицаите...Ама с теб трудно се полемизира-имам усещането за разговор с радиоточка(имаше едно време такива-пускаха само избраната от Централата станция!)....така,че ХАУ!!!...аз казах!!! :lol: Пък ти :banghead: :banghead: :banghead: !!!!

не, просто когато имаш претенциите да си много вещ в дадена област, и дори да "поучаваш" децата... поне прави проверка преди да напишеш нещо ;)
понеже пък аз съм каубой, съм се постарал да прочета и запомня в детайли това което ме интересува ;)

Поздрави, без лоши чувства :idea: :да:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 06 фев 2011 21:55

:beer Никого не "поучавам"...напротив - уча се непрекъснато....нали затова съм във форума! :beer

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 14 фев 2011 11:37

http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/02/13/ ... _si_boino/
...Референдумът е организиран по предложение на широка коалиция от 90 обществени организации и партии, които се позовават на данните, че всяка година от огнестрелни рани загиват 300 души, като в това число се включват убийствата и самоубийствата....
:roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 14 фев 2011 11:44

icoico написа:http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/02/13/1042591_shveicarcite_reshiha_da_durjat_po_domovete_si_boino/
...Референдумът е организиран по предложение на широка коалиция от 90 обществени организации и партии, които се позовават на данните, че всяка година от огнестрелни рани загиват 300 души, като в това число се включват убийствата и самоубийствата....

:shock :shock :shock
Огромното мнозинство от мъжете в страната подлежи на военна служба и има право не само да държи оръжието по домовете си, но и то да остане там, след като вече е изтекла армейската им служба.

смятайте.... това колко автомати и карабини са... :bowdown

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 14 фев 2011 12:12

Чудех се дали са добре щото са свръхвъоръжени,или са свръхвъоръжени щото са добре...или едното няма нищо общо с другото? Предвид историята на Швейцария-едва ли. :gruebel

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 14 фев 2011 12:16

Ludia написа:
icoico написа:http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/02/13/1042591_shveicarcite_reshiha_da_durjat_po_domovete_si_boino/

:shock :shock :shock
Огромното мнозинство от мъжете в страната подлежи на военна служба и има право не само да държи оръжието по домовете си, но и то да остане там, след като вече е изтекла армейската им служба.

смятайте.... това колко автомати и карабини са... :bowdown

Имат банки и злато да охраняват хората.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 16 фев 2011 0:35

Хората културно си слагат табели на частните си имоти който иска да се крие от дъжда е добре дошъл,ще имат подвижни мишени.
Прикачени файлове
01-20-07_0934.jpg
76080010.jpg
tres.jpg

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 17 фев 2011 9:03

На вас/нас такива табели по оградите може и да ни изглеждат леко комични,но и в България извън градовете отношението към оръжието е доста по-различно.Ситуацията доста напомня Дивия Запад-само дето индианците са повечко и засега влакове не обират, само крадат релси...

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пет 18 мар 2011 14:03

Колеги, здравейте, дано темата да се следи редовно, за да не пускам нова, но искам да попитам някой с опит по въпроса. Става дума за това, че доколкото разбрах според новия закон за оръжията и т.н. трябвало който е закупил газово оръжие, да "уведоми" РПУто си за покупката в двуседмичен срок. Питането ми е някой правил ли го е това упражнение вече и още - понеже имам газов пистолет от миналата есен, а явно това горното задължение е нововъведение, подлежа ли на някаква глоба, като отида да "уведомявам" в РПУ-то? Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 18 мар 2011 14:26

По принцип твоята ситуация си спада към графа заварено положение, така че не би трябвало да ти направят проблем! Ама все пак иди си уведоми рпу-то ;)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 18 мар 2011 14:41

Не мисля че има глоби, но отиди и кажи в РПУ за оръжието, те издават май някакво удостоверение. Колеги дето имат ходиха, но аз не съм запознат точно каква е процедурата!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re:

Мнениеот kris11 » Сря 06 апр 2011 19:14

чакала написа:Какво знаете за този човек?
Изображение

Че е бил 1 прост селянин, спуснат отгоре по Сталински- шеф на дългогодишни оръжейници..Открадната е документацията на Шмайзер от гр. Зул и то когато съюзниците го изтъргуват за Западен Берлин. За хората от Зул /Тюрингия/ е бил голям шок това и е имало скоростно бягство без багаж на запад.
Ненпразно оръжейният завод в Зул се славеше с прекрасни оръжия, продаващи се на супер цена на западняци.
А самият Шмайзер е бил "поканен" в СССР заедно с екипа си да съдейства на Калашников.
На самия Калашников са му се смели тулските оръжен=йни майстори . Това си го пишат самите руснаци вече. Има го по руските сайтове.
Ето и преведено;
http://www.bg-history.info/4520/Kak-Hug ... alashnikov)-za-Stalin.html

http://boristodorov56.blog.bg/politika/ ... lin.465347

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 13 май 2011 11:01

Калашников не можеше да работи дори като чертожник,понеже е ПРОс селяни.Той е просто пропаганден клоун и никога не е изобретявал АК-47.
http://www.extremecentrepoint.com/?p=5312

В началото на войната Германия разработва нов патрон 7,92 мм.В последствие Хуго Шмайзер създава за него опитен образец на ново оръжие Mkb-42 (Maschinenkarabiner)
На снимката щурмова пушка StG44 (Sturmgewehr 44,Щурмгевер 44)
Изображение

The true story of AK began late in 1942, when Soviet troops captured several specimen of the very new German MKb.42(H) machine carbine(assault rifle), along with some 7.92 Kurz ammunition
http://world.guns.ru/assault/rus/ak-akm-e.html
Даже и руснаците си го признават

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 13 май 2011 14:43

Хайде стига сте припявали поредната пресилена легенда. Може да има заимстване от германски автомат, но нещата отиват на краен фанатизъм. По същия начин разни хора сляпо вярват, че преди 200 години като е нямало лекарства всички са били здрави, силни и са живели поне до 80г. без проблем.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 13 май 2011 20:44

Какво взаимстване той е прекопиран 1към 1

Върни се в “ОФФ-Топик - други”