Грамотни ли сме?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Конкурс за неграмотни във форума!

Мнениеот hooligans » Пон 02 фев 2009 19:12

hooligans написа:Аз предлагам , всеки да почне да мрънка за преасфалтираното Цариградско , ебаси като се спускам , в колата все едно ми е Софийската филхармония , бурканите се удрят един в друг , а да не говорим, че здраво яйце не мога да закарам до вкъщи... :evil:
предлагам всеки да почне да реве , че околовръстното стана с толкоз ленти , ибаси , аз вече не мога се оправя къде да влезна и къде да излезна от толкоз ленти... еххх да беше свързано с жената mhihi
трето , трябва да се ограничат шоферчетата , кви са тия коли дето карате бе ейй , малко застудее , толкова пара излиза , че дупка не мога да видя :evil:
и според мен не на последно место , трябва да се ограничи влизането по Софията , ама не с гражданство ами с книжка , мин 10 години книжка и влизаш , ако нямаш пеш бате...
mhihi

1. Не може само да се мрънка ... някои хора правят всичко по силите си , но само с мрънкане не става....
2. Това че някой селски път към твоето село прилича на каруцарски , не означава , че всичко е така ... и към моето село си прилича на такъв ама само от мегдана до къмто нас...
3.Точно изброените от теб Булеварди , са доста хубави ...

4. И последно , предлагам да поемем иниациативата , лопата срещу глава ... всички се надигаме и почваме да преследваме тъпкачи на дупки и да ги бием с лопатите по главата ...

mhihi mhihi mhihi
Прекалено работлив модератор , даже и главните букви ми поправял :063:

И един , който и първо отделение дали има... :banghead:
vanio pi4a написа:КОЛЕГИ АКО НЯКОИ МОЖЕ ,ДА МИ ОБЯСНИ, КАК И КОГА СЕ ПУСКАТ ПРЪСКАЛКИТЕ НА ФАРОВЕТЕ НА БОРА, щЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРЕН, АЗ КАКВО ЛИ НЕ ПРОБВАХ.

:smackbum[/quote]

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Вто 03 фев 2009 15:10

myrshavija написа:
misho_golfa написа:, и ... говориме.

Убеден ли си, че искаш да коментираме правопис :?:

:oops: Моя грешка...

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Re: ГРАМОТНИ ЛИ СМЕ?

Мнениеот Asen_D » Пет 06 фев 2009 7:53

HAMELION написа:КА4И А НА КАНА И УДАРИ СИАКО ГАРНО ПО ОДЕЛНО С РАКА АКО ИМАНЕ6ТО ПО ТГИХ 6ТЕ 4УЕ6 ДРАН4ЕНЕТО НАИ ЧЕСТО ОТ ПРЕГОРЕЛИ ПРЕГРАДИ .ЖАЙНО Е КАКВО СИ СЛОЖИЛ НА МИАСТОТО НА КАТАЛИЗАТОРА ТРАБА ЛИ Е САМО ИЛИ РЕЗОНАТОНО ГАРНЕ.НО ТАИ КАТО НИАМАМ КАК ДА 4УИА БУ4ЕНЕТО НЕМОГА ДА САМ СИГОРЕН ТО4НО ЗА КАКВО СТАВА ВАПРОС
:bowdown :bowdown

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 07 фев 2009 15:45

apexs написа:Внос от Германия на хот.
:banghead:

MITKO_DVD написа:Ето и обещаните снимки на колата,как стой според колегите който твърдяха че е зле :screwy
Пак казвам нейскам да се заяждам,но при услови че този размер е даден от пройзводителя,немисля че е редно някой "разбирач" да спори,не съм го аз измислил,колата като я закупих си дойде с този размер и затова си взех след това нови гуми със същия размер,даже го пише на капачето на капачката на резервоара :wink:
:beer

А запетайките и интервалите също не са много важни. :beer

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 09 фев 2009 2:28

MITKO_DVD написа:Това са снимки който направо ме поразиха,преди 1 седмица една жена дойде при нас и си закупи чисто нова кола И10 със стотинки,после видях че и ДИР.БГ беше писало за нея ето и снимките на парата mhihi mhihi mhihi mhihi
15 000лв. във вид на стотинки

Жената има фабрика за консерви и ги беше опаковала в консервени котий,който грижливо беше запечатали и надписала в коя колко има :mrgreen:

Има и пунктуационни грешки, ама ме мързи да ги оправям, тея са по фрапантните, цепиш мрака, човек! Как сте си взели средното с тея "котий".

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 11 фев 2009 10:40

съжелявам
пише се съжАлявам

копувач
кУпувач

Хора, четете и тази тема :012:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 11 фев 2009 21:11

HAMELION написа:АКО Е ТОВА КОЕТО СИ МИСЛЯ СЕ НАРИЧА БИАЛЕТКА
НО ВАПРОСА Е ЗА6ТО СЕ Е ШЧУПИЛА.
АКО ПИТАШ МЕН ЗЕМИ СИ ЕДНА НО ЗА СЕКИ СЛУЧЕИ ИДИ НА СЕРВЗ ПРОСТО ЗА ВСЕКИ СЛУЧЕИ ДА СИ СПОКОЕН.

Как ще го напишеш с "Ш" :(

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 12 фев 2009 0:58

hooligans написа:
hooligans написа:Аз предлагам , всеки да почне да мрънка за преасфалтираното Цариградско , ебаси като се спускам , в колата все едно ми е Софийската филхармония , бурканите се удрят един в друг , а да не говорим, че здраво яйце не мога да закарам до вкъщи... :evil:
предлагам всеки да почне да реве , че околовръстното стана с толкоз ленти , ибаси , аз вече не мога се оправя къде да влезна и къде да излезна от толкоз ленти... еххх да беше свързано с жената mhihi
трето , трябва да се ограничат шоферчетата , кви са тия коли дето карате бе ейй , малко застудее , толкова пара излиза , че дупка не мога да видя :evil:
и според мен не на последно место , трябва да се ограничи влизането по Софията , ама не с гражданство ами с книжка , мин 10 години книжка и влизаш , ако нямаш пеш бате...
mhihi

1. Не може само да се мрънка ... някои хора правят всичко по силите си , но само с мрънкане не става....
2. Това че някой селски път към твоето село прилича на каруцарски , не означава , че всичко е така ... и към моето село си прилича на такъв ама само от мегдана до къмто нас...
3.Точно изброените от теб Булеварди , са доста хубави ...

4. И последно , предлагам да поемем иниациативата , лопата срещу глава ... всички се надигаме и почваме да преследваме тъпкачи на дупки и да ги бием с лопатите по главата ...

mhihi mhihi mhihi
Прекалено работлив модератор , даже и главните букви ми поправял :063:

И отговора на модератора , който е толкова грамотен , за разлика от мен :roll:

Променил съм го, заради правописните грешки (това в червено). Заключил съм го, да не се променя, за да няма после "ама аз не съм такъв неграмотник".

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 12 фев 2009 6:47

Повръща ми се. :не:
trohilio написа:На4и преди да пусна темата прегледах си4ките други теми сварзани с това и не открих ни6то конкретно!Искам да помоля само хора които са компетентни и са се занимажали с това да помагат!На4и работата е там имам голф Г60 и искам да му слойа винтилова глава.Разбрах 4е ми тряабват всмукателни траби от 16в sirocco които са практи4ески нежазмойно да намеря разбрах са6то 4е тряабва друга горивна помпа да се смяна някакав мап на компиутара какво то4но е това не знам и о6те какви ли не не6та.главата я намерих от германия един 4овек е купил цялия мотор от такав Golf G60 limitet ударен но от него е останало само блока с скасани о6и там каето се дари кутията буталата и вала.Главата е без капак всмукатели и няколко пети на валовете.на блока пи6е кр ама буталата не са са6тите.искам просто някои компетентен да ми кайе какжо 6то тряабжа да зема и да го напрая 16в.извиняам се за за правописа и дано има кои да ми помогне :D :bowdown

trohilio написа:Колега не знам каж ти е проблема!Обарнах се кам вас с цел колегиалнос и за помо6т и обменяне на опит не да ми гледа6 правописа се пак мисля 4е си ме разбрал!на4и този колега които ми прати линка на корадото пак не мозах да разбера това което то4 но ме интересува за6тото тои се пак има готов кр и само слага G-landera а аз сам то4но обратното от G60 8v--> 16v.някои само ако мое да ми каже каква горивна помпа да сложа с какво налягане,какви диузи и по точно от какво,дали тряабва да пипам компиутара какво тряабва да си набавя за 16в глава,дали мога да сложа по малка 6аиба на компресора,дали 6те издаржат стоковите бутала и т.н. :roll: Благодаря ви предварително

Тъпото е, че почти на никого не прави впечатление и очаквам скоро да ми се скарат за това, че му правя забележка за писането. Срам ме е от всички, които толерират тази гавра с езика ни: Заглавие: Golf G60 8V =======>16 V Моля Помо6т

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 12 фев 2009 10:44

myrshavija написа:Повръща ми се. :не:
Тъпото е, че почти на никого не прави впечатление и очаквам скоро да ми се скарат за това, че му правя забележка за писането. Срам ме е от всички, които толерират тази гавра с езика ни: Заглавие: Golf G60 8V =======>16 V Моля Помо6т
Независимо от неграмотността човека е любезен и с нищо не нарушава правилата на този форум. Помолил е за информация съвсем нормално, не е срамно да питаш и да не знаеш, срамно е да не знаеш и да не попиташ.
А относно неграмотността - нея не я коментираме, явно толкова си може човека.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 12 фев 2009 20:36

HAMELION написа:жлиза ми вода в пасата и то само при проливен даж
нито на автмивка нито какато и да е по друг начин само при приливен даж и то само на лиажатапредна седалка
пасата е 1998 комби уплатннието е здражо сичко изглежда наред и не мога да разбера от каде влиза

Нито един препинателен знак или главна буква. :applause:

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Пет 13 фев 2009 9:08

myrshavija написа:
HAMELION написа:Нито един препинателен знак или главна буква. :applause:

Последна промяна от Петре на Чет 16 апр 2009 12:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Пет 13 фев 2009 9:29

Петре написа:
myrshavija написа:
HAMELION написа:Нито един препинателен знак или главна буква. :applause:

Нито един препинателен знак,или главна буква.

Ти пък какво написа?
Първо след препинателен знак се оставя интервал. И второ, след или тук нямаме запетая :deal
Написаното от myrshavija е напълно вярно :)

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Пет 13 фев 2009 9:35

Еми колега аз съм учен ,че преди всяка употреба на "или" задължително се използва запетая... :!:

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Пет 13 фев 2009 10:28

Ето малко пояснения:
1. Не се пише запетая при еднократно употребен съюз и, или.
2. При изреждане на еднородни части в повторителни съюзи – и, или – или, нито – нито, ту – ту и пр., се пише запетая пред всяко ново повтаряне на дадения съюз (но не и в самото начало), например: „Той не изпитваше ни страх, ни болка, ни срам.”
3. Когато съюзът или е едникратно използван със значение на тоест, сиреч и еднородната част е приложение, тя се отделя със запетаи.

И малко извън конкретния случай. Ако трябва да бъдем точни началните кавички в българския език се пишат долу (виж цитата по-горе), а крайните горе - във формума са все отгоре. Но нека не прекаляваме :oops:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”