Днес чистачка от офиса ми сподели, че мизата за положителен тест в м'аалата е паднала на 40лв. на ден. И така за едно тричленно семейство се падат малко под 1700лв за 14 дневна карантина. Това за София.
Тест реално не ти правят, а само ти взимат данните и те пишат за положителен. При братчедите от Ямбол било по-мизерно заплащането.
Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
group[emoji2400] написа:бат рамбо написа:Добре , съгласих се . Всички лидери на "големите държави" са загрижени за хората и не ги интересуват никакви пари. Идеологията им относно парите е корено различна.
Май не разбираш, че точно заради парите се интересуват по икономически начин от здравето ти.
Навсякъде по света и от незапомнени времена градивната част на обществото - индивида, работи за общото благо. Благото винаги за 'вожда' е по-голямо. Вожда винаги се интересува от увеличена работна сила.
Болно и неработоспособно общество е не емоционална грижа за вожда. То е икономическа грижа за управляващите - дават се прекалено много пари за здравеопазване, намаляват приходите, производството, търговията.
В съвременното западно общество (което е почти навсякъде по света), щастието и здравето са поставени на пиедестал за развитието на икономиката, защото цифрите показват растеж.
Растеж означава повече за вожда. Не само пари. Всеки вожд има и его.
И просто излиза, че никой няма файда от тоя 'грип'. Иначе отдавна да го имаме![]()
Приносът на СЗО не е само в борбата с едра шарка. Полиомиелит, Ебола, СПИН и т.н. Годишния им бюджет е колкото 6 изтребителя за нашата родина (неточно казано, но не са трилиони). Приносът им е огромен и в обмяната на важна мединска информация между точно враждуващи държави. Информация, която иначе не би могло да се събира и обменя.
Никой не е виждал и гравитацията, а и малцина знаят как точно работи, но това не я прави по-малко важна, че точно ти си жив.
"Болно и неработоспособно общество е не емоционална грижа за вожда. То е икономическа грижа за управляващите - дават се прекалено много пари за здравеопазване, намаляват приходите."
И какво излиза , че ги е грижа ? Нали трябваше да пазим възрастните ?
На всичко което си написал може да се отговори само с едно:
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика
Сталин.
А това , че никой няма файда , чак не ми се коментира...
От януари до юни тази година броят на жителите на Германия със състояние от над един милион щатски долара се е увеличил с 58 000.
И това е капка в морето . Буквално.
Изпратено от моят BV9800 с помощта на Tapatalk
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Бай Иван написа:Днес чистачка от офиса ми сподели, че мизата за положителен тест в м'аалата е паднала на 40лв. на ден. И така за едно тричленно семейство се падат малко под 1700лв за 14 дневна карантина. Това за София.
Тест реално не ти правят, а само ти взимат данните и те пишат за положителен. При братчедите от Ямбол било по-мизерно заплащането.
Чистачката за благонадежден източник ли я имаш или тя пренася парите. Залагам, че така е чувала от някого.
- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
Лично са й предложили тази сутрин, като са карали по ред на номерата. Няма никаква причина или келепир за да ме лъже.
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
А кой и къде (по ред на номерата) ги предлага тези пари?
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
По-интересно защо е отказала. Сигурно е честна и затова?
Последна промяна от 777 на Чет 29 окт 2020 14:51, променено общо 1 път.
е отказала е щото колко пъти ще го боледува тоя Ковид :) ще я пишат по вестниците после
Според мен единственият смисъл от тази схема е ако някоя болница си пълни отделението с лежащо ковид болни, за да точат касата. Реално един лежащо болен, който не е на вентилация, сигурно е супер далавера за всяка болница. Проблемни са вентилираните, щото там вече сигурно касата плаща по-малко отколкото болницата харчи.
Според мен единственият смисъл от тази схема е ако някоя болница си пълни отделението с лежащо ковид болни, за да точат касата. Реално един лежащо болен, който не е на вентилация, сигурно е супер далавера за всяка болница. Проблемни са вентилираните, щото там вече сигурно касата плаща по-малко отколкото болницата харчи.
group® написа:За ултравиолетова лампа не съм се интересувал.
Някой ако е попадал на официална/надеждна препоръка/проучване за време, дистанция на облъчване, ще е полезно.
ние в къщи ползваме такава кварцова Слънце (UV+IR) от едно време, за 30+ години онзи ден за първи път изгоря едната IR лампа, та сега търся.
https://www.sandacite.bg/%D0%B1%D1%8A%D ... %BF%D0%B8/
777 написа:бат рамбо написа:Обясни защо повечето се осигуряват на минималното и от кого зависи контрола върху това.
Не "се осигуряват", а "ги осигуряват".
Добре де хвана се за "запетайката". Пръстноклавиатурна грешка [emoji16].
Не ми отговори. Кой трябва и може ли да се контролира това? Според мен може ама на някой не му е угодно.
Сегашните работещи , плащат пенсиите на сегашните пенсионери.
Изпратено от моят BV9800 с помощта на Tapatalk
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Последното изречение за пенсиите на сегашните пенсионери е съвсем отделна тема.
За контрола - мислил съм го и почти няма решение. И парична награда да дадеш на работник докладвал, че го осигуряват на по-малко пари пак не става. Ако наградата е малка, никой няма да рискува проблеми. А ако е голяма, ще има лъжи, злоупотреби и мръсни номера.
За контрола - мислил съм го и почти няма решение. И парична награда да дадеш на работник докладвал, че го осигуряват на по-малко пари пак не става. Ако наградата е малка, никой няма да рискува проблеми. А ако е голяма, ще има лъжи, злоупотреби и мръсни номера.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
UV лампата трябва да е с UVC спектър. И там дето не свети ефелта е нулев. Отразява се от малко неща (примерно алуминиево фолио) и се поглъща от почти всичко. Не убива с едно просто светване за секунда, а си трябва време. Колко - зависи от лампата. Светлината не минава дори през масовите стъкла. Едни по-специални кварцови стъкла ползват за лампите.
Та има да се въртиш с нея в колата. И отделно е изключително вредна за кожата.
UVC не стига до земята. Ако не го поглъщаше атмосферата нямаше да ни има. Ааа, и забравх - цветовете избеляват.
UVB също избива микробите, ама там трябва в пъти повече време или мощност.
За озона - пробвал съм да отмирисвам обувки. Тая гад мирише повече отколкото е миришело преди това. Не знам какво точно освен озон генерираше уреда. Но и той избива всичко. Гледай да не го дишаш :) .
Спирта ми се струва най-удачен. Сравнително безопастно е и лесно се работи с него. Та пръскаш и бършеш. Там е според концентарцията. Много концентриран се изпарява бързо. Много разреден не върши работа. Та 60-70 процента е подходящата коцентрация.
Та има да се въртиш с нея в колата. И отделно е изключително вредна за кожата.
UVC не стига до земята. Ако не го поглъщаше атмосферата нямаше да ни има. Ааа, и забравх - цветовете избеляват.
UVB също избива микробите, ама там трябва в пъти повече време или мощност.
За озона - пробвал съм да отмирисвам обувки. Тая гад мирише повече отколкото е миришело преди това. Не знам какво точно освен озон генерираше уреда. Но и той избива всичко. Гледай да не го дишаш :) .
Спирта ми се струва най-удачен. Сравнително безопастно е и лесно се работи с него. Та пръскаш и бършеш. Там е според концентарцията. Много концентриран се изпарява бързо. Много разреден не върши работа. Та 60-70 процента е подходящата коцентрация.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Струва ми се, че озонирането става с UV светлина.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
777 написа:Струва ми се, че озонирането става с UV светлина.
По принцип образуването на озон става под действие на високо напрежение и електрически разряди.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
UVC лампите също могат да правят озон. Но има обработени такива дето не правят.
- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
bread1978 написа:А кой и къде (по ред на номерата) ги предлага тези пари?
Сигурно братчед й, мислиш, че се интересувам? Но виж ако имаш интерес ще я питам.

777 написа:По-интересно защо е отказала. Сигурно е честна и затова?
Точно! Една от малкото бразилки, който познавам.....чист човек, както искаш го приемай/разбирай. С едно дете е, работи на две места, и трудно би я различил, че е джагатаец.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”