Какво стана с цените на горивата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво стана с цените на горивата?

Мнениеот Petrolhead » Вто 29 мар 2011 12:23

golf_td написа:и защо да пречим да си вършат работата ? а колега как продукта който произвеждам да ми струва нещо, след като ние нямаме икономика , нищо не произвеждаме, разчитаме на търговия , а не на производство, защото политиката спъва всичко с изискванията си и данъците си и всеки малък и среден бизнес умира

давай да не захващаме темата за малкия и средния бизнес, той как умира и как държавата нещо му пречи.
продукт не означава само физически обект, може да е и услуга и интелектуален такъв.
става въпрос за това че производителността в България е в пъти по-ниска от тази в Европа, заради това и заплатите са в пъти по-ниски от тези в Европа.

виждал съм как един човек работи ефективно на 2 машини в Швейцария, а при нас трябват по 2ма на всяка за същата работа. и тези 2ма после искат европейски заплати, кажи ми от къде да дойдат те.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 29 мар 2011 12:25

Petrolhead написа:аз имам едно питане, което ме мъчи от известно време. до всички борещи се за европейска заплата.

Продукта, който произвеждате струва ли 1000 евро на месец?

въпроса е съвсем сериозен, и моля да ми отговорите сериозно.

И да ти отговори...все тая.То нищо не произвеждаме,че да има цена!Ние в България всички сме в сферата на услугите.И едно 1 евро да струва,като е боклук,кой ще го купи?През изминалите 20 год.сме изтървали всички влакове за инвестиции в държавата под формата на производсто.Българина иска да произведе 10 бройки и да спечели токлкова колкото германеца за за 1000 произведени mhihi

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Вто 29 мар 2011 12:29

Petrolhead написа:
golf_td написа:и защо да пречим да си вършат работата ? а колега как продукта който произвеждам да ми струва нещо, след като ние нямаме икономика , нищо не произвеждаме, разчитаме на търговия , а не на производство, защото политиката спъва всичко с изискванията си и данъците си и всеки малък и среден бизнес умира

давай да не захващаме темата за малкия и средния бизнес, той как умира и как държавата нещо му пречи.
продукт не означава само физически обект, може да е и услуга и интелектуален такъв.
става въпрос за това че производителността в България е в пъти по-ниска от тази в Европа, заради това и заплатите са в пъти по-ниски от тези в Европа.

виждал съм как един човек работи ефективно на 2 машини в Швейцария, а при нас трябват по 2ма на всяка за същата работа. и тези 2ма после искат европейски заплати, кажи ми от къде да дойдат те.

Преди две страници, го написах и ще го повторя!
digo_pl написа:Някой казват лошо качество - лоши заплати... чакай чакай... кокошката или яйцето е първо?!?! Аз казвам лоши заплати, лошо качество! Аз съм на 25г. От къде на къде ще ми кажете, че не работя качествено? Ми както са ме научили в училище, така работя!

Последна промяна от digo_pl на Вто 29 мар 2011 12:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
andreygg
Автомобил: Polo 6n2
Двигател: AUA 2000

Мнениеот andreygg » Вто 29 мар 2011 12:29

Според мен виновните за сегашните цени на горивата, тока, хляба и други са не сегашните управляващи, а тези които доведоха до фалит и продадоха на безценица /чрез масови и други приватизации за по 1 лев/ нефтохим, енергото и много други предприятия на частни компании /така наречените стратегически инвеститори/. Вие се сетете сами кои са те, бившите к.....сти. Същите сега баламосват електората с вдигане на пенсиите, разкриване на 200 000 работни места, което няма как да стане. 200 000 работни места - това са 200 завода с по 1 000 работници или 1 000 завода с по 200 работници. Но идват избори и надлъгването започна. Държавата не може да диктува на частника колко да продава бензина и колко да е тока. От друга страна на големите чужди компании у нас им е все тая, че обикновения българин изнемогва. Държавата може да вдигне заплатите, пенсиите, да намали лихвите по кредитите, но не може да каже "бензинът ще струва 2 лева", защото след това търговците на горива ще си начислят и тези загуби и бензина ще стане 3-3.50 лева. Май малко се поувлякох.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 12:31

Добре де , тук до някъде съм съгласен, но само до някъде, но се вижда горе долу нотка на едно друго изказване "лош материал" - ами извинявайте но няма как да имаме такива заплати , наред с това такива цени, дори и да е така - всичко да ни е зле и с ниско качество (както горивата) значи и цените трябва да съответстват на качеството си... затова казвам - или ниски цени на горивата или по-високи заплати... иначе просто е супер ужасно и няма да можем да се справим и ще стане нещо ожесточено, трябва да го избегнем , не мислите ли ?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 29 мар 2011 12:35

моля спрете да сеете плява :?
пишете по 1 2 мнения ама смислени :x golf_td ти особенно не знам кой има нерви да ти чете глупостите
пишеш 6 от 10 мнения на страница само дивотий

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 29 мар 2011 12:37

H2O написа:
Petrolhead написа:аз имам едно питане, което ме мъчи от известно време. до всички борещи се за европейска заплата.

Продукта, който произвеждате струва ли 1000 евро на месец?

въпроса е съвсем сериозен, и моля да ми отговорите сериозно.

И да ти отговори...все тая.То нищо не произвеждаме,че да има цена!Ние в България всички сме в сферата на услугите.И едно 1 евро да струва,като е боклук,кой ще го купи?През изминалите 20 год.сме изтървали всички влакове за инвестиции в държавата под формата на производсто.Българина иска да произведе 10 бройки и да спечели токлкова колкото германеца за за 1000 произведени mhihi

не си съвсем прав, произвеждаме доста неща, но няма как да го знаеш гледайки новините на БТВ.
в България има доста силени малки и средни производства, които изнасят продукцията си по цял свят. Има доста подизпънители на големите фирми в почти всички браншове.
С риск да се повторя, в Ботевград се правят подглавници и подлакътници за почти всички големи автомобилни производители, в Раковски правят хидравлични помпи за същите тези производители. Както един колега каза в Ямбол правят инсталации за Рено, в София разработват електронните компоненти на новите коли, в Крушуна работи една от най-големите и добри световни фирми за производство на стени за катерене и така нататък, списъкът който имам е дълъг. всички тези хора работят, плащат заплати, купуват нови машини, наемат хора. И същите тези хора ги мързи да работят, искат европейски заплати с комунистически тертип на работа. Кой е виновен за това, държавата??? Бойко Борисов??? или самият българин

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 12:38

глупости ли - пиша самата истина "у нас свестните считат за луди" , нали сме в демокрация бе колега - който иска да чете - който не иска да не чете - някой да съм карал насила да ми отговаря или да чете ? Пример : като не ти харесва канала взимаш дистанционното и сменяш , къв е проблема (ето това вече е офф, сори за него но нямаше как)

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 29 мар 2011 12:44

golf_td написа:петролхиид, нещо не те разбирам - хем казваш толкова хубави думи за тези фирми и изведнъж - но те били мързеливи, какво означава това ? ако са мързеливи няма какво да искат, не го вярвам това, предполагам че точно там се съсредоточават добре платени хора , но пак това е една малка част, като цяло сме си зле!

искам да кажа, че дори и в добре работещите фирми е пълно с мърша, която пречи на още по-бързото им развитие

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 12:50

е , те които не работят както трябва и ги мързи - са аут след няколко седмици или месеци, отсяват ги все пак - никой не дава пари за мързелуване

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 29 мар 2011 12:53

тук пишете за ефективността на европейския работник, ама не се сещате за ефективността на европейския мениджър. В бг "шефчето" е в най-добрия случай завършил стопанската академия в Свищов, а в по-лошия - синчето на големия шеф и умението му да ръководи и взема решения се изчерпват с покупката на С класа или Х5. Ама добре, че е тате да урежда поръчките по втория начин.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Вто 29 мар 2011 12:56

golf_td ти го обърна съвсем на чат
п.с нищо лично

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 12:58

макспейн - много точно казано и на място - още една истина за положението в страната :да: , бих допълнил че всичко е връзки , никой не ти гледа образование, до обявите за ключови позиции - те слагат техни хора, хубавите обви не стигат до интернет и до обикновения човек или ще има малоумни изисквания като 3 години стаж :screwy , е аз ако сега излизам от университета къде да го придобия този стаж по специалността? А изискванията които имат и заплатите които предлагат също несъответстват - кога ще избия парите които съм дал за обучение - никога!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 29 мар 2011 13:00

golf_td написа:макспейн - много точно казано и на място - още една истина за положението в страната :да: , бих допълнил че всичко е връзки , никой не ти гледа образование, до обявите за ключови позиции - те слагат техни хора, хубавите обви не стигат до интернет и до обикновения човек или ще има малоумни изисквания като 3 години стаж :screwy , е аз ако сега излизам от университета къде да го придобия този стаж по специалността? А изискванията които имат и заплатите които предлагат също несъответстват - кога ще избия парите които съм дал за обучение - никога!

Какво ти е образованието ?
Не се заяждам, стана ми чудно как не можеш да си избиеш парите които си дал за образувание

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 29 мар 2011 13:01

висше икономическо - стопанско управление (в момента се води бизнес администрация) - магистърска степен

Върни се в “ОФФ-Топик - други”