носталгия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 30 окт 2008 20:20

Никаква носталгия бре пич!Какво ще търсиш тук?Аз бях доста време по Холандия,Германия жена ми е в Италия.Сега нямам търпение да се махна пак от таз държава!!!Какво ще търсиш в тази мръсотияЧист въздух,чисти градинки,добри пътища,добри хора или кво???Ако пък искаш да се насладиш на честни хора в управлението на държавата ела си,кво толкова.Не виждам какво хубаво има тук.Какво значи носталгия???Аз го разбирам да тъгуваш за нещо хубаво и красиво,за една уредена обстановка.Някои ще кажат:ако всички избягат,кой ще я оправи таз държава?Аз достатъчно се опитах да направя и трябва да ви кажа,че да се получи хубавото,ще ни требе мноооого време.Ако човешкия живот е по около 500 год.може да се намери някакво търпение.Не става пич!!! п.п.Ако тъгуваш за чалгата и кръчмите идвай си,не му мисли...

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Чет 30 окт 2008 20:40

Пич не се прибирай тънем в тиня няма изход поне още 10год хора дават мило и драго да се махнат :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 30 окт 2008 20:43

H2O написа:Никаква носталгия бре пич!Какво ще търсиш тук?Аз бях доста време по Холандия,Германия жена ми е в Италия.Сега нямам търпение да се махна пак от таз държава!!!Какво ще търсиш в тази мръсотияЧист въздух,чисти градинки,добри пътища,добри хора или кво???Ако пък искаш да се насладиш на честни хора в управлението на държавата ела си,кво толкова.Не виждам какво хубаво има тук.Какво значи носталгия???Аз го разбирам да тъгуваш за нещо хубаво и красиво,за една уредена обстановка.Някои ще кажат:ако всички избягат,кой ще я оправи таз държава?Аз достатъчно се опитах да направя и трябва да ви кажа,че да се получи хубавото,ще ни требе мноооого време.Ако човешкия живот е по около 500 год.може да се намери някакво търпение.Не става пич!!! п.п.Ако тъгуваш за чалгата и кръчмите идвай си,не му мисли...

Фани си запали колата и обиколи цяла България, е така малките селца виж.И фани се засрами, как не може да пишеш такива неща.Е такива измислени Холанци/Германци/Италианци/Англичани и т.н като тебе най много ги обичам.Предполагам ти е ясно, че ти никога няма да станеш Холандец или Германец или Англичанин, за тях ти винаги си един емигрант и тва е.Никога никой и нищо няма да ме убеди и да ме накара да повярвам, че мога да се чувствам по добре някъде другаде освен Дома!Това, че мразиш държавата не ти дава право да говориш така за Родината !!!!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 30 окт 2008 20:56

canyoubounce--Нямаш си и на представа колко много съм обикалял БГ.Точно затова съм добил отлична представа за положението дето се намираме!Преди работата ми беше свързана с много пътуване.Работих към посолство на държава(която няма да спомена).Не мразя БГ,но не я харесвам такава каквато е в момента,а това няма да се промени скоро.Не преиначавай поста ми с популистки изказавания!!!Като ти харесва стой си тук.Зачитай и другите мнения,не се стягай.

Последна промяна от H2O на Чет 30 окт 2008 21:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 30 окт 2008 21:00

За момента не съм "тук" и за това пиша в тази тема, а и защото разбирам какво е да живееш извън България(не е хубаво :() Просто не мога да приема как човек може да мисли и говори така.
Не желая да пиша повече, не ми е приятно да си пиша с някой който има такова мнение за родината ми.

п.п. Мисля, че носталгия не значи да тъгуваш по нещо хубаво.Аз значи имам носталгия към новата А3 и 525Д.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Чет 30 окт 2008 21:39

Като начало можеш да направиш един дълъг и подробен курс по българска граматика и език. Ще ме прощаваш, но грешките в правописа, които правиш са точно на равнището на третокласник, имам го такъв вкъщи и затова мога да сравнявам. Което от своя страна е много-много жалко.
Другото ми мнение е, че щом си се устроил там по-добре постой още време, направи повече пара и тогава мисли за окончателно завръщане, в България все още нещата не са на мястото си и никой не знае кога ще се оправят.

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Пет 31 окт 2008 11:16

Моето мнение е,че ценностната ти система нещо куца.Може би е от възрастта или незнам,но не мисля,че на 19 години е нормално да изживееш този психически тормоз,да кажеш,че се сцепваш от бачкане и всичко това,за тунинг на колата,няколко парцала и лаптоп.....знам че ти е трудно,не съм бачкал в чужбина,но съм ходил,виждал съм,чувал съм и знам,че от БЪЛГАРИЯ ПО-ХУБАВО НЯМА!!!Мисля,че ако се срещнеш с колегата canyoubounce ще ти поолекне и ще вземеш някакво првилно за теб решение.Допадна ми начина му на мислене,пък и сигурно и той е минал през това.Пожелавам ти успех,изясни си какво искаш от живота и никога не забравяй от къде си тръгнал.Поздрви от слънчево Велико Търново!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 31 окт 2008 11:21

Тука си е истината хора. Ще търпим докато сме живи и това е! Така ни е писано..... :roll:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 31 окт 2008 11:28

Никой ли не разбра, че навсякъде е ялово, трудно и гадно освен ако ти не си го направиш добре .... ;) Тук едни неща са добре, други са ужасни, там едно е хубаво, друго е лошо ...живот му се вика ...какво се шашкате ...всеки да седи там където се чувства най добре :)

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Пет 31 окт 2008 11:32

Аз бях миналата година в Англия, макар и само за 6 дни. Преди това не бях мърдал извън БГ. Срам ме е да си призная, но като кацнах на Хийтроу полудях, гледах като теле и си мечтаех направо да остана там и никога вече да не се върна тук! От ден на ден това усещане се засили - бях по 2 дни в Лондон, Манчестър и Бирмингам. Едва ли не почнах да си мразя държавата, заради скапания стандарт, който е тук. За това изигра роля, че все пак за първи път излязох навън и не отидох в случайна държава, а в Англия. Просто си предадох донякъде патриотизма..., но временно, сега е по-силен от всякога!
Когато си кацнах обратно в София ми стана адски хубаво, въпреки мръсотията, простотията (тя не е навсякъде!) и проблемите - тук си ми е мястото и тук ще се разцепя от бачкане, искам тук да правя кариера и пари - без зверски труд нищо не става! В чужбина само на екскурзия или почивка - за постоянно НЕ! А пък като отида и за риба на някое готино място с уникална природа, или вила, на планина, или просто като пътувам из България ми е адски яко! Не искам никой да ми говори за Америки, чужбини, Европи и други такива идиотии. 8) :lol:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 31 окт 2008 11:39

Tyan написа:Никой ли не разбра, че навсякъде е ялово, трудно и гадно освен ако ти не си го направиш добре .... ;) Тук едни неща са добре, други са ужасни, там едно е хубаво, друго е лошо ...живот му се вика ...какво се шашкате ...всеки да седи там където се чувства най добре :)

евалааааааааааа, абсолютно съм съгласен, има шанс тук хора, трябва упорство и бачкане,

Green_Madness написа:Аз бях миналата година в Англия, макар и само за 6 дни. Преди това не бях мърдал извън БГ. Срам ме е да си призная, но като кацнах на Хийтроу полудях, гледах като теле и си мечтаех направо да остана там и никога вече да не се върна тук! От ден на ден това усещане се засили - бях по 2 дни в Лондон, Манчестър и Бирмингам.

абсолютно подобен пример, ходих 5-6 пъти до лондон миналата година, изкарах към месец и половина там,
видях почти всичко , което можеше да се види, с изключение на мадам тюсо, че не ми се чакаше
първите два пъти- баси еуфорията, яко, командировка, имаш кинти ходиш насам натам, на третия път- не бех толкова ентусиаст, на четвъртия вече ми беше досадно, на петия си взех лаптопа с бая филми, че да не се чудя кво да правя сам. Хубаво е, ама ако требва по цяла година да съм там. а нема нужда, чуждо е

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 31 окт 2008 17:03

Green_Madness написа:...

Както е казал поета "Не бъркщай туризма с емиграцията".
Иначе съм напълно съгласен. Като кацнеш в Лондон и не ти се връща.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 31 окт 2008 23:25

На мен като кацна в Лондон и ми се повръща :(
Моята грешка беше, че видях 1во грозните неща на страната, и сега нищо не може да ме впечатли и да ме накара да променя мнението си за "Велико"британия.
Тия хора тука никога не са и никога няма да могат да живеят така както на нас ни протича едни нормален ден.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 02 ное 2008 12:19

За непросветените (като мен), ако може накратко да кажеш как протича един нормален ден - делничен и празничен, при човек на 26 години (примерно някой мой набор). Въпросът ми е съвсем сериозен, понеже никога не съм живял сред такива хора, много малко контакти с чужденци съм имал и то предимно по скайп, примерно.
Към автора на темата: на 19 си, аз тогава си мислех, че всичко, което хвърчи се яде... натискай си парцалите, докато не те е грабнал истински животът. Работи си там изкарай си някой лев за теб, вложи ги в нещо, което да ти носи приходи по-нататък. В какво реши сам за себе си, ако смяташ, че те бива в нещо развий своето умение до степен да изкарваш добри пари от това. Гурбетчийството, както обичат да го наричат, е един трамплин към това, което ти описах в предишното изречение. Но с него е по-лесно да се започне на чисто, без кредити от банки и т.н.
Относно носталгията - няма начин да я няма, надалечко си от семейство и приятели, но имаш интернет, контактувай с тях по този начин, не е като наживо, но пак е малко успокоение. Приеми, че си само временно там, работи къртовски, за да ти остава по-малко време за мислене (и за носталгия), хем и да си изкарваш повечко пари. Слушай музика, не чалга :D , понякога и тя помага.
Поздрави
п.п. дължиш ми 5 паунда за консултацията от професионален психолог (аз).
п.п. майтап 8)

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Нед 02 ное 2008 14:34

H2O написа:Никаква носталгия бре пич!Какво ще търсиш тук?Аз бях доста време по Холандия,Германия жена ми е в Италия.Сега нямам търпение да се махна пак от таз държава!!!Какво ще търсиш в тази мръсотияЧист въздух,чисти градинки,добри пътища,добри хора или кво???Ако пък искаш да се насладиш на честни хора в управлението на държавата ела си,кво толкова.Не виждам какво хубаво има тук.Какво значи носталгия???Аз го разбирам да тъгуваш за нещо хубаво и красиво,за една уредена обстановка.Някои ще кажат:ако всички избягат,кой ще я оправи таз държава?Аз достатъчно се опитах да направя и трябва да ви кажа,че да се получи хубавото,ще ни требе мноооого време.Ако човешкия живот е по около 500 год.може да се намери някакво търпение.Не става пич!!! п.п.Ако тъгуваш за чалгата и кръчмите идвай си,не му мисли...
мразя члагата :) и не пия , ако става въпрос и тука има кръчми :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”