носталгия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Никаква носталгия бре пич!Какво ще търсиш тук?Аз бях доста време по Холандия,Германия жена ми е в Италия.Сега нямам търпение да се махна пак от таз държава!!!Какво ще търсиш в тази мръсотияЧист въздух,чисти градинки,добри пътища,добри хора или кво???Ако пък искаш да се насладиш на честни хора в управлението на държавата ела си,кво толкова.Не виждам какво хубаво има тук.Какво значи носталгия???Аз го разбирам да тъгуваш за нещо хубаво и красиво,за една уредена обстановка.Някои ще кажат:ако всички избягат,кой ще я оправи таз държава?Аз достатъчно се опитах да направя и трябва да ви кажа,че да се получи хубавото,ще ни требе мноооого време.Ако човешкия живот е по около 500 год.може да се намери някакво търпение.Не става пич!!! п.п.Ако тъгуваш за чалгата и кръчмите идвай си,не му мисли...
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
H2O написа:Никаква носталгия бре пич!Какво ще търсиш тук?Аз бях доста време по Холандия,Германия жена ми е в Италия.Сега нямам търпение да се махна пак от таз държава!!!Какво ще търсиш в тази мръсотияЧист въздух,чисти градинки,добри пътища,добри хора или кво???Ако пък искаш да се насладиш на честни хора в управлението на държавата ела си,кво толкова.Не виждам какво хубаво има тук.Какво значи носталгия???Аз го разбирам да тъгуваш за нещо хубаво и красиво,за една уредена обстановка.Някои ще кажат:ако всички избягат,кой ще я оправи таз държава?Аз достатъчно се опитах да направя и трябва да ви кажа,че да се получи хубавото,ще ни требе мноооого време.Ако човешкия живот е по около 500 год.може да се намери някакво търпение.Не става пич!!! п.п.Ако тъгуваш за чалгата и кръчмите идвай си,не му мисли...
Фани си запали колата и обиколи цяла България, е така малките селца виж.И фани се засрами, как не може да пишеш такива неща.Е такива измислени Холанци/Германци/Италианци/Англичани и т.н като тебе най много ги обичам.Предполагам ти е ясно, че ти никога няма да станеш Холандец или Германец или Англичанин, за тях ти винаги си един емигрант и тва е.Никога никой и нищо няма да ме убеди и да ме накара да повярвам, че мога да се чувствам по добре някъде другаде освен Дома!Това, че мразиш държавата не ти дава право да говориш така за Родината !!!!
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
canyoubounce--Нямаш си и на представа колко много съм обикалял БГ.Точно затова съм добил отлична представа за положението дето се намираме!Преди работата ми беше свързана с много пътуване.Работих към посолство на държава(която няма да спомена).Не мразя БГ,но не я харесвам такава каквато е в момента,а това няма да се промени скоро.Не преиначавай поста ми с популистки изказавания!!!Като ти харесва стой си тук.Зачитай и другите мнения,не се стягай.
Последна промяна от H2O на Чет 30 окт 2008 21:45, променено общо 1 път.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За момента не съм "тук" и за това пиша в тази тема, а и защото разбирам какво е да живееш извън България(не е хубаво
) Просто не мога да приема как човек може да мисли и говори така.
Не желая да пиша повече, не ми е приятно да си пиша с някой който има такова мнение за родината ми.
п.п. Мисля, че носталгия не значи да тъгуваш по нещо хубаво.Аз значи имам носталгия към новата А3 и 525Д.

Не желая да пиша повече, не ми е приятно да си пиша с някой който има такова мнение за родината ми.
п.п. Мисля, че носталгия не значи да тъгуваш по нещо хубаво.Аз значи имам носталгия към новата А3 и 525Д.
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
Като начало можеш да направиш един дълъг и подробен курс по българска граматика и език. Ще ме прощаваш, но грешките в правописа, които правиш са точно на равнището на третокласник, имам го такъв вкъщи и затова мога да сравнявам. Което от своя страна е много-много жалко.
Другото ми мнение е, че щом си се устроил там по-добре постой още време, направи повече пара и тогава мисли за окончателно завръщане, в България все още нещата не са на мястото си и никой не знае кога ще се оправят.
Другото ми мнение е, че щом си се устроил там по-добре постой още време, направи повече пара и тогава мисли за окончателно завръщане, в България все още нещата не са на мястото си и никой не знае кога ще се оправят.
- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
Моето мнение е,че ценностната ти система нещо куца.Може би е от възрастта или незнам,но не мисля,че на 19 години е нормално да изживееш този психически тормоз,да кажеш,че се сцепваш от бачкане и всичко това,за тунинг на колата,няколко парцала и лаптоп.....знам че ти е трудно,не съм бачкал в чужбина,но съм ходил,виждал съм,чувал съм и знам,че от БЪЛГАРИЯ ПО-ХУБАВО НЯМА!!!Мисля,че ако се срещнеш с колегата canyoubounce ще ти поолекне и ще вземеш някакво првилно за теб решение.Допадна ми начина му на мислене,пък и сигурно и той е минал през това.Пожелавам ти успех,изясни си какво искаш от живота и никога не забравяй от къде си тръгнал.Поздрви от слънчево Велико Търново!
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бях миналата година в Англия, макар и само за 6 дни. Преди това не бях мърдал извън БГ. Срам ме е да си призная, но като кацнах на Хийтроу полудях, гледах като теле и си мечтаех направо да остана там и никога вече да не се върна тук! От ден на ден това усещане се засили - бях по 2 дни в Лондон, Манчестър и Бирмингам. Едва ли не почнах да си мразя държавата, заради скапания стандарт, който е тук. За това изигра роля, че все пак за първи път излязох навън и не отидох в случайна държава, а в Англия. Просто си предадох донякъде патриотизма..., но временно, сега е по-силен от всякога!
Когато си кацнах обратно в София ми стана адски хубаво, въпреки мръсотията, простотията (тя не е навсякъде!) и проблемите - тук си ми е мястото и тук ще се разцепя от бачкане, искам тук да правя кариера и пари - без зверски труд нищо не става! В чужбина само на екскурзия или почивка - за постоянно НЕ! А пък като отида и за риба на някое готино място с уникална природа, или вила, на планина, или просто като пътувам из България ми е адски яко! Не искам никой да ми говори за Америки, чужбини, Европи и други такива идиотии.

Когато си кацнах обратно в София ми стана адски хубаво, въпреки мръсотията, простотията (тя не е навсякъде!) и проблемите - тук си ми е мястото и тук ще се разцепя от бачкане, искам тук да правя кариера и пари - без зверски труд нищо не става! В чужбина само на екскурзия или почивка - за постоянно НЕ! А пък като отида и за риба на някое готино място с уникална природа, или вила, на планина, или просто като пътувам из България ми е адски яко! Не искам никой да ми говори за Америки, чужбини, Европи и други такива идиотии.

- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyan написа:Никой ли не разбра, че навсякъде е ялово, трудно и гадно освен ако ти не си го направиш добре ....Тук едни неща са добре, други са ужасни, там едно е хубаво, друго е лошо ...живот му се вика ...какво се шашкате ...всеки да седи там където се чувства най добре
евалааааааааааа, абсолютно съм съгласен, има шанс тук хора, трябва упорство и бачкане,
Green_Madness написа:Аз бях миналата година в Англия, макар и само за 6 дни. Преди това не бях мърдал извън БГ. Срам ме е да си призная, но като кацнах на Хийтроу полудях, гледах като теле и си мечтаех направо да остана там и никога вече да не се върна тук! От ден на ден това усещане се засили - бях по 2 дни в Лондон, Манчестър и Бирмингам.
абсолютно подобен пример, ходих 5-6 пъти до лондон миналата година, изкарах към месец и половина там,
видях почти всичко , което можеше да се види, с изключение на мадам тюсо, че не ми се чакаше
първите два пъти- баси еуфорията, яко, командировка, имаш кинти ходиш насам натам, на третия път- не бех толкова ентусиаст, на четвъртия вече ми беше досадно, на петия си взех лаптопа с бая филми, че да не се чудя кво да правя сам. Хубаво е, ама ако требва по цяла година да съм там. а нема нужда, чуждо е
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен като кацна в Лондон и ми се повръща
Моята грешка беше, че видях 1во грозните неща на страната, и сега нищо не може да ме впечатли и да ме накара да променя мнението си за "Велико"британия.
Тия хора тука никога не са и никога няма да могат да живеят така както на нас ни протича едни нормален ден.

Моята грешка беше, че видях 1во грозните неща на страната, и сега нищо не може да ме впечатли и да ме накара да променя мнението си за "Велико"британия.
Тия хора тука никога не са и никога няма да могат да живеят така както на нас ни протича едни нормален ден.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За непросветените (като мен), ако може накратко да кажеш как протича един нормален ден - делничен и празничен, при човек на 26 години (примерно някой мой набор). Въпросът ми е съвсем сериозен, понеже никога не съм живял сред такива хора, много малко контакти с чужденци съм имал и то предимно по скайп, примерно.
Към автора на темата: на 19 си, аз тогава си мислех, че всичко, което хвърчи се яде... натискай си парцалите, докато не те е грабнал истински животът. Работи си там изкарай си някой лев за теб, вложи ги в нещо, което да ти носи приходи по-нататък. В какво реши сам за себе си, ако смяташ, че те бива в нещо развий своето умение до степен да изкарваш добри пари от това. Гурбетчийството, както обичат да го наричат, е един трамплин към това, което ти описах в предишното изречение. Но с него е по-лесно да се започне на чисто, без кредити от банки и т.н.
Относно носталгията - няма начин да я няма, надалечко си от семейство и приятели, но имаш интернет, контактувай с тях по този начин, не е като наживо, но пак е малко успокоение. Приеми, че си само временно там, работи къртовски, за да ти остава по-малко време за мислене (и за носталгия), хем и да си изкарваш повечко пари. Слушай музика, не чалга
, понякога и тя помага.
Поздрави
п.п. дължиш ми 5 паунда за консултацията от професионален психолог (аз).
п.п. майтап
Към автора на темата: на 19 си, аз тогава си мислех, че всичко, което хвърчи се яде... натискай си парцалите, докато не те е грабнал истински животът. Работи си там изкарай си някой лев за теб, вложи ги в нещо, което да ти носи приходи по-нататък. В какво реши сам за себе си, ако смяташ, че те бива в нещо развий своето умение до степен да изкарваш добри пари от това. Гурбетчийството, както обичат да го наричат, е един трамплин към това, което ти описах в предишното изречение. Но с него е по-лесно да се започне на чисто, без кредити от банки и т.н.
Относно носталгията - няма начин да я няма, надалечко си от семейство и приятели, но имаш интернет, контактувай с тях по този начин, не е като наживо, но пак е малко успокоение. Приеми, че си само временно там, работи къртовски, за да ти остава по-малко време за мислене (и за носталгия), хем и да си изкарваш повечко пари. Слушай музика, не чалга

Поздрави
п.п. дължиш ми 5 паунда за консултацията от професионален психолог (аз).
п.п. майтап

- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
мразя члагатаH2O написа:Никаква носталгия бре пич!Какво ще търсиш тук?Аз бях доста време по Холандия,Германия жена ми е в Италия.Сега нямам търпение да се махна пак от таз държава!!!Какво ще търсиш в тази мръсотияЧист въздух,чисти градинки,добри пътища,добри хора или кво???Ако пък искаш да се насладиш на честни хора в управлението на държавата ела си,кво толкова.Не виждам какво хубаво има тук.Какво значи носталгия???Аз го разбирам да тъгуваш за нещо хубаво и красиво,за една уредена обстановка.Някои ще кажат:ако всички избягат,кой ще я оправи таз държава?Аз достатъчно се опитах да направя и трябва да ви кажа,че да се получи хубавото,ще ни требе мноооого време.Ако човешкия живот е по около 500 год.може да се намери някакво търпение.Не става пич!!! п.п.Ако тъгуваш за чалгата и кръчмите идвай си,не му мисли...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”