Инцидент пред НИМ днес на срещата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Starchazer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Starchazer » Нед 26 окт 2008 21:50

Здравейте хора, знаех си, че ще има тази вечер тема във форума ви, затова съм тук, да разбера малко подробности. Много едностранчиво за съжаление представяте станалото обаче, аз бях там (при дачиите, дето се смяхте;) ) откъм 4 без нещо и видях инцидента добре. Не мисля, че основната вина е на моториста, момчето мина на 2 пъти, като втория път, на връщане, се удари в някакви двама, дето бяха застанали на пътя му и не се мръднаха, сякаш изобщо не го видяха, че идва. Лично чух, когато мотора минаваше покрай мен, как гумата му задра в асфалта, опитвайки се да спре, но не можа, определено не беше изпуснал мотора, а тия двамата стояха пред него като препарирани и не се и мръднаха. Моториста беше адски уплашен когато падна, личеше си, че е някакво лапе, каската му изхвърча на 3-4 метра напред, явно незакопчана, чух как веднага се започна с псувните към него, а той беше май най-зле. Това, че е бил без книжка и мотора без регистрация е пълен ужас за съжаление и никой няма право да се движи така, но това е положението. Наистина не ми стана ясно защо тия двамата пичаги стояха на пътя му, напълно съм сигурен, че са го видяли.

Ето една снимка от днес, когато линейката най-сетне цъфна.

Изображение

Евала на всички, които помогнаха на момчетата да се съвземат, ударът си беше тежичък, хубаво е, че всички са невредими. Не искам да влизам в разпри с никого, но моля ви, въздържайте се от реплики относно шамари и бой, никой няма нужда от това в такава ситуация, особено пък вие с малките деца, ами ако нещо беше станало докато оня с турбината пилеше гуми и сума ти народ покрай него в непосредствена близост, а и както гумата се спука май накрая, ако нещо беше хвръкнало настрани? Недейте така с двойните стандарти, все мотористите са ви виновни.

Хайде, и безаварийна
Владо

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 26 окт 2008 21:56

сaндеро, хубаво си се включил, ама леко си прекалил...

силно се съмнявам нашите да са седяли нарочно на пътя на този недорасъл камикадзе...

добре, че момчетата са се разминали с повече уплаха и по-малко физически проблеми...дано поне от тази отвратителна случка някой си вземе поука и да се внимава повече...

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 26 окт 2008 21:57

Starchazer - точно днес не бях (за добро или лошо). Няма да коментирам случката, но никой не напада само мотористи :!:
Нападат се (и то с право) всички тъпанари, които карат между хората на НИМ с бясна скорост, маниер - мотори, коли, колелета, камиони, ...

За това мисля спор няма :idea:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 26 окт 2008 21:57

Да колеги,ето до какво води глупоста и невниманието на доста шофьори(правоспособни или не).Нямам думи с които да опиша случилото се днес.Жалко за момчето след това което му се случило един ден след такава тежка загуба на баща му.Ако има нужда нещо от помощ аз съм на среща.Не разполагам с кой знае какво но ще помогна от сърце.И един призив към всички колеги от форума и клуба: Моля ви карайте разумно стига с тези жертви по пътищата.Жени остава без съпрузи,деца остават без родители.ДЕЦА загиват.Цели семейства загиват по пътищата.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 26 окт 2008 22:03

pironski написа:
duvi написа:Pironski: Ако можем да помогнем с нещо кажи!
Колата на Светлин остана там,ама си е загубил талончето за прегледа и се притеснява да ми даде да я прибера,че да не ме глобяти т.н

Здравко, аз съм навит да я карам. На лично ще ти пусна телефона ми, само кажи.

Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Нед 26 окт 2008 22:03

Starchazer написа:Владо
Човеко в голяма грешка си и колата не е спукала гума много надървен ми идваш и тия "някви двама" както ги нарече и те са хора както и този с мотора който и на някоя пешеходна пътека можеше пак да направи същия инцидент!!!
Мери си приказките защото с това оприличений "някакви двама" ми звучиш като Евгвни Минчев дет беше се изразил по подобен начин и за загиналите войници в кербал!!!
Спри да коментираш и ходи си щракай инцидентите на НИМ може да започнеш работа и към някоя медия!!!

Последна промяна от Pironski на Нед 26 окт 2008 22:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Bamm bamm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bamm bamm » Нед 26 окт 2008 22:03

Starchazer найстина моториста беше дете - 88 набор и съм напълно
съгласен с теб,че няма смисал от ругатни и закани.Виновен е,ще си понесе отговорността...

Последна промяна от Bamm bamm на Нед 26 окт 2008 22:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Нед 26 окт 2008 22:06

Starchazer по не намясто първо мнение не бях виждал. По добре и не влизай тука.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 26 окт 2008 22:07

R@do написа:Starchazer по не намясто първо мнение не бях виждал. По добре и не влизай тука.

И аз съм на същото мнение.

Потребителски аватар
Starchazer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Starchazer » Нед 26 окт 2008 22:09

Наричам ги "някви двама" защото за мен са точно такива, напълно непознати. Няма нужда от личностни нападки, дошъл съм да изразя личното си мнение, защото както всички вас станалото днес ме потресе.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 26 окт 2008 22:17

Starchazer написа:Наричам ги "някви двама" защото за мен са точно такива, напълно непознати. Няма нужда от личностни нападки, дошъл съм да изразя личното си мнение, защото както всички вас станалото днес ме потресе.

Незнам дали си обърнал внимание,там всеки си говори с някой.И незнам защо се изказваш неподготвен,че видиш ли тоя малоумник не е виновен,а тези две момчета са виновни.Айде сега да те питам ако това се случи на тебе така ли ще говориш???????????? И другото кой го кара тоя да кара на задна гума при толкова хора и деца.Един възрастен човек дори да е на 18г се пази,но знае ли едно 4-ри годишно детенце че тоя е опасен????? Заигравасе изкача на пътя на тоя дето си мисли,че тате като има парички и му е купил някакъв смотан мотор и е хванал попа за топа,и докато се усети е минал през детето.Така че се замисли преди да пишеш такива мниния.Айде със здраве.

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Нед 26 окт 2008 22:21

Пирон и един игнор е достаъчен. Аватара му е досатъчно показателен.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 26 окт 2008 22:31

Bamm bamm написа:Starchazer найстина моториста беше дете - 88 набор и съм напълно
съгласен с теб,че няма смисал от ругатни и закани.Виновен е,ще си понесе отговорността...

Някои хора никога не порастват... и аз съм набор 88, но си излязох културно от НИМ и си се изцепих после по детелината за собствен кеф и безопасност на останалите :)

Потребителски аватар
Vorsprung durch technik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vorsprung durch technik » Нед 26 окт 2008 22:35

Абе дачииски бухал ти нормален ли си?Половината АУДИ клуб ти се чудеше ма акъла как седиш и цъкаш с тела стоновете на пострадалите момчета.Земи млъкни най-добре,че с мнението ти се оля тотално. :evil:
Едно момче от нашия форум се включи да помага :D Тук няма разделение на марки и т.н.,защото всички сме хора и с дебили като моториста си е риск.Отиваш на автосреща,а те удря мотор :(
Айде да спазваме добрия тон, правилата и всичко останало!!!!
mod edit: group®

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 26 окт 2008 22:46

Starchazer написа:Наричам ги "някви двама" защото за мен са точно такива, напълно непознати. Няма нужда от личностни нападки, дошъл съм да изразя личното си мнение, защото както всички вас станалото днес ме потресе.

Здравей Влади и добре дошъл :)
Желая да подчертая, че мястото на инцидента е ПАРКИНГ! Има голям музей и постоянен приток на хора. Не е място нито за бърнаути, нито за драгове, нито за мотористи демонстриращи майсторство. Наистина беше въпрос на време да се стигне до инцидент засягащ някой от нас. Управлението на нерегистрирано МПС и без нужния ценз няма да го коментирам. Дали онзи младеж си е заслужавал плесниците ли? Според мен ДА както и всеки един друг идиот на колела без значение какво кара и от кой клуб е. Посещавам това място от две години с личната си кола. Винаги е било навалица. Как аз мога да се движа (пристигащ или заминаващ) с 5 км сред хората и да изчаквам всеки пешеходец? Защо аз или друг колега не ги удари "ония двамата" дето спели на сред плаца? Заради нас ли наковаха дългата отсечка с бабуни за намаляване на скоростта? Някой от нас ли се удари в стълба там?
Наистина плява има на всякъде... Има и малоумни колеги със стикери признавам, но политика на клуба е да се дистанцира от подобни лица.
Бях днес на Бояна. Тръгнах си малко преди тази изцепка. Не смятам да се качвам повече по срещи горе защото е очевидно, че всеки втори сопол с кола/мотор ходи там да се гони с вятъра и да избива комплекси от малка пишка пред гаджето... Мотористи ненавиждам и е просто въпрос на време съвсем нарочно да просна някой калъф на улицата. Писна ми да мисля за здравето на всеки дебил на мотор който смята, че щом е на две колела света му е длъжен...
Лекенцето си е било за бой барабар с всеки който му застава зад гърба!

М/у другото ти Влади какъв мотор караш?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”