ALESYZ написа:Днес има малко работа извън града, на 5 км. буквално. Колко коли видях без фарове, не е истина. И още по-лошо. Разминавам се с полицейска засада и насреща ми един без фарове. Полицаят само го изгледа и оня си мина и замина. На никой не му пука ни от закон, ни от нищо. Чета тука едни расъждения и се чудя. Колеги, стига сте разсъждавали, а вземете да изпълнявате. Нашата работа е да спазваме законите, такива кавито са, не да казваме кое е правилно или не. Ако се чувствате ощетени и компетентни да пишете закони, моля, догодина има избори, действайте. Ама това, ама онова и още една тема, дето е просто чешене на езици. А колко карат с нерегулирани фарове, колко с халогени, колко и на дълги даже.... За това кой е виновен? Държавата, депутатите, данъчните? Да, виновна е държавата, че не слага такива хора там, където им е мястото. Актове, книжка на трупчета, проверовъчни изпити и такива работи. И събираемост. А вместо това, един заспал полицай да ми гледа как си минават край него разни и нехае. И какво от това? Ако полицаят е мухльо и аз ли да съм? Ако той не гледа за закона и аз ли? Ми ако тръгне да се дави и аз ли?
Хората може да са преценили че им се дават 20 лева , вместо да карат на фарове в този слънчев ден !